Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

:lol: Se sluchatkama neporadim, bo spunty nepouzivam. Vypadavaji mi, nedrzi, a svedi me zvukovod. Ty nahravky co sumi na hlasite, sumi i na ne tolik hlasite? Sum rovnomerne narusta s hlasitosti, nebo skokove se sum objevi na nejake urovni hlasitosti? Ty co nesumi, nezacnou sumet ani na nejvyssi hlastosti? Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

rozšumí se ne skokově, když to dávám nahlas, když to nemám v těch červených čárečkách, co ničí uši, tak nešumí nic. Ale já to tak nemám rád, protože pak slyším okolní lidi, co krafají, takže to mám radši hodně nahlas

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

No my jsme ráno s Milisem mudrovali, jestli není možný, že některý starší kusy, když se digitalizovaly, tak tam ten šum musel zůstat, když šuměl třeba to původní Lp. Nebo se to všechno nějak čistí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby to bylo velke hifi, tak bych rekl, ze problem je v zesilovaci. Ale jak rikam, s peckama nemam zkusenost. V obecne rovine pak vec, ktera je ti samozrejme znama, ale jen aby rec nestala. Sluchove bunky neregeneruji a velky hluk vyrazne zrychluje jejich degeneraci. Nepodcenuj to. Mam to s tim okolnim hlukem podobne, i s tim pocenim. Resim to dobrymi cicumauralnimi sluchatky a s tim i nizsi moznou hlasitosti, aniz bych byl rusen okolim. Usi si musim ve sprse myt fakt poctive, bo mam ty sluchatka skoro cely den. Ale hlasitost mam nizkou. Dokonce nez spunty hahlas v prostredi fakt hlucnem, to nemam, bych ja osobne sahnul po active noise canceling. Sony 1000XM2 ,nebo Bose 35 II. A to i za cenu nizsi vernosti.   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Kdyby to bylo velke hifi, tak bych rekl, ze problem je v zesilovaci. Ale jak rikam, s peckama nemam zkusenost.   

 

 

Pak ale tím zesilovačem je samozřejmě ten ajfoun, že jo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo. Ale zase nepamatuju, ze bych nekde cetl, ze odesel zesilovac v mobilu. Stat se to muze, ale asi to nebude moc bezne.  V dnesnim remasteringu se sum odstranuje pomerne lehce. Dokonce se nekam umele pridava, dodava to prirozenosti, ale v neznatelnem mnozstvi. Z LP se neremastruje nikdy. Aspon ja jsem o tom neslysel. Jasne, ze Django Reinhardt bude znit jinak, nez Antonio Forcione, ale predpokladam, ze srovnavas podobne stare nahravky. Prvni vec je ty sumivky zkusit s jinymi sluchatky.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Rozkaz, vyzkoušíme pár sluchadel. Ale štve mě, žes mi zakázal to řvaní sluchátek do uší. Budu muset preventivně seřvat děcka, protože jim to taky odskakuje od uší, když si je pustí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také bych měl na vás jeden dotaz, řekněme odbornějšího charakteru. Co rozhoduje o tom, jestli má cenu přepnout Gain z Low na High u FiiO X5? Klidně obecně, jestli můžu prosit. Nicméně konkrétně se mi jedná o sluchátka Marshall Monitor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky: "hladovost" sluchátek resp. nároky na vybuzení

Prakticky: posluchač a jeho preference.

Za sebe volím gain (low / mid / high) tak, abych daná sluchátka pro běžný poslech měl zhruba v polovině rozsahu volume.

Např. pro Angie mám gain na low a volume mezi 45 a 66 v závislosti na DR dané nahrávky

Pro UE900s mám vyšší gain a volume pak vychází podobně

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Duke650: Díky za odpověď. Všiml jsem si, že po přepnutí na High Gain se zvýší hlasitost poslechu vzhledem ke stejnému nastavení hlasitosti. A vlastně jsem se ptal hlavně proto, že jsem měl tak trochu obavy, abych tím High Gain nějak neškodil sluchátkům. Což asi nehrozí, jestli tě dobře chápu.

 

Hasňa: I tobě díky. Já měl právě původně nastaven nižší, pak jsem chvíli zkoušel ten vyšší a nakonec se zase vrátil k tomu nižšímu, protože mi přišlo, že mi ten vyšší tak trochu víc "řeže" uši i při hlasitosti kolem 60. Ale možná se mi to jen zdálo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se sluchátek do uší týče, tak jedine něco z úzkým zvukovodem. Perfektní utlumení okolí (i bez puštěné hudby mám velký problém rozumět, když na mě někdo mluví a je to spíše odezírání) a zvuková kvalita je jinde. Není problém jazzík v tramvaji při normální hladině zvuku. Za mě tyhle http://www.sluchatka.net/etymotic-research-hf5/ . Nic pro milovníky hromady basů, ale nic lepšího v oblasti špuntů do uší jsem zatím neslyšel, včetně značně dražších modelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jsou vynikající. Kdysi jsem je kupoval v USA. Nedočkavě jsem je v rychlosti testnul na lavičce v Central parku a bylo to zklamání.

Říkám si, ok, tak jsi vyhodil cca 1700,- ale pak jsem jim dal druhou šanci pozdě večer a v klidu jsem je nasadil pořádně do ucha a čumějíc do stropu jsem se usmíval asi dvě hodiny jako blbej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hf 5 byly OK, dokud jsem je neztratil. Jak o tom teď jde řeč, skoro se po nich začnu zase koukat. ER-4p jsou sice super (a stojim si za tim), ale určitě ne na každodenní běžný provoz nebo pokud člověk nemá náladu na super soustředěný poslech -  takže pro fandu Etymotic house sound jsou háef pětky hodně dobrá casual volba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázka naprostého laika. Normálně používám sluchátka Marshall major II. A potí se mi v nich uši. V létě vylévám kyblíček potu. Takže jsem jednou seděl na záchodě a na na zdřevěnělých nohách jsem se dostal k recenzi na tato sluchátka https://avmania.e15.cz/kz-zs5-excelentni-levna-hi-fi-sluchatka-se-ctyrmi-menici-test. Protože jsem Alibába pozitivní, tak jsem si je koupil. Předesílám, že jsem hifista stejně jako baleťák nebo skokan na lyžích. A co se stalo... Poslouchám prakticky muziku jen z Apple 7+ , z té jejich aplikace hudba. A když si ta sluchátka vyhulím do těch červených políček, jakože si ničím uši a jak to mám rád, začnou mi některé kousky šumět. Jiné zůstávají křišťálové jak studánka a prakticky jsem takhle zatím čistě neslyšel nic hrát. Prosím řekněte mi, co je správně? Předesílám, že to je experimentální kauf za pár stovek, takže je nešetřete.

 

a) sluchátka stojí za prd, je to čínský šunt

B) je to normální, když se dají sluchátka moc nahlas

c) některé desky, třeba ty starší i po digitalizaci šumí

d) Roman si má častěji mýt uši

e) sluchátka jsou tak dobrý, že hrají i to, co levná nedají, tj. i nějaký šum

f) jiné, ten blbec tomu vůbec nerozumí (prosím tady vysvětlit) :)

 

zs5.jpg

V tomto případě nebude na vině technika. Spíš bych to viděl na kombinaci vyšší citlivosti sluchátek, než jsi byl zvyklý a horší kvality některých nahrávek. I na hires nahrávkách v dsd jsou někdy slyšet ruchy a šum, ale to může být způsobeno podmínkami, za kterých nahrávka vznikala.

Dej si volume trošku níže a raději si pohraj s nástavci. To je výrazně zdravější způsob odizolování okolí, než tlačení hlasitosti na max. Doporučuji pěny Comply.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Podelím sa s vami o moje skúsenosti. 14 rokov som mal Koss Porta Pro, klasika... Čo sa týka kvality tak tam nemám žiadne výhrady, firma existuje už skutočne dlho ako aj samotný model Porta Pro, ktorý v podstate nezmenil na nich absolútne nič. A to je presne ten problém. Keď už som ten s*urvený kábel dával reklamovať asi 15krát, prišli mi opravené a na druhý deň sa sekol znova, okamžite som ich hodil do šuplíku a tam sú do dnes. Je to už asi 10 rokov čo som na ne ani nepozrel! Síce mi párkrát chýbali ale ja proste nepochopím, prečo tam nevedia dať iný kábel! Celé zle... OK, potom som ako fanúšik amerického rapu (síce aj rocku ale to je teraz jedno) kúpil Beats by Dre. Fajn, kvalita zvuku v pohode, na ten rap určite no myslím že to neboli ani dva roky a niečo sa ani neviem kedy a a za akých okolností zlomilo dnu v pravom slúchadle, hrkalo to tam pri chôdzi až nakoniec odišli. Pecka, 250e v prdeli... Dlho som nenosil vôbec nič, ak som potreboval tak mi museli stačiť štuple k iPhonu... No a teraz som sa rozhodol niečo kúpiť znova. Vyskúšla som všeličo možné, moc som chcel Marshall ale keď som ich vyskúšal, ostal som v šoku že sa ani z ďaleka nechytali ani na Koss, ani na Beats... KeĎ tu zrazu pozerám, o čom som nevedel (donedávna som nevedel vôbec nič o firme JBL, nezaoberám sa tým) že JBL robí aj slúchadlá. Mám od nich reprák a spokojnosť 100%.. V momente ako som ich dal na hlavu, nechcel som ich dať dole. Keďže pri firme kde pracujem prerábajú Nay elektro a párkrát potrebovali vyložiť kamion s VZV, ich vedúci mi dal jeho zamestnaneckú zľavu, zobral som tej elektroniky viac samozrejme, vlasne 170e nákup ma vyšiel 112e... Sú to JBL E-series, bezdrôtové (hoci pribalili aj kábel no :D ) a spokojnosť čo sa týka kvalita/cena? maximálna! Neviem si predstaviť ako môžu hrať BO za 15K, to by som musel mať stokrát lepší hudobný sluch aby som počul rozdiel, no laikovy za 100e tie JBL určite odporúčam... Kamoš má ako repráčik, tak aj slúchadla Boose a sám uznal že nejaký väčší rozdiel tam nie je.. Znalec by ho určite rozpoznal, nejaký rozdiel samozrejme je no ako som povedal, pomer kvalita/cena jednoznačne tie JBL odporúčam ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau, poradíte mi prosim.

Hledám nouzové řešení když poslouchám podcasty a hudbu doma a u toho nechci tahat nic u sebe, chci z datových sluchátek udělat bezdrátová.

 

Samotná bezdrátová nechci, zatim:)

 

Jak se jmenuje ta krabička, do které dám Jack je to přes bt spojene s telefonem? Našel jsem jen přesně opačnou wifikundaci.

 

Máte konkrétní typ na doporučení?

Sluchátka mám rha t20i.

Díky moc.

 

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...