Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Nedavno som pozeral na youtube, video Čecha čo žije a cestuje veľa letecky a vlakom po Číne, tam odpovedal na komentáre ,že prečo používa pri cestovaní sluchátka (pecky) a nie tieto s potlačovaním hluku, on má ( nervy) problem s detským krikom :) ,že tie sluchátka nedokážu potlačiť vysoké tóny, jačiacich detí.

 

Tohle můžu částečně potvrdit, máme doma malou dcerku. Tedy ne že by to nedokázaly, dokážou, ale trochu to slyšet je. Stačí ale pustit hudbu a čau.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi, jaké mate zkušenosti s Bose SoundSport Free?

Vážně nad nimi uvažují, nactenyho mám spoustu tak jestli někdo mužů něco přidat. Diky

Zadnou:-)

Ale rozhodne muzu doporucit Jabra Elite Active 65t. Vystridal jsem uz par bezdratovejch, ale z techto jsem nadsenej. Pouzivam hlavne na beh. Zene jsem koupil od nich jiny typ, co meri tepovku, a taky nadseni (i pres pocatecni skepsi, jak ji rozhodne zadny pecky nesedi, protoze ma specialni usi atd)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Inu takže jsem schválně načetl více recenzí, často jsou právě Sony i v soubojích s Klipsch a protože je mi Klipsch takový bližší, tak už sluchátka právě od nich zkouším a jsou super. Proti Sony nemají ANC, ale zase mají pasivní odhlučnění tak zmáknuté, že už ANC asi není potřeba. Hudebně jsou na tom skvěle, hodně slušná dynamika vzhledem k velikosti, podpora snad všech profilů, ve své kategorii nadprůměrná výdrž a krásně sedí v uších. Nějak nevím na co si postěžovat, i design jak samotných sluchátek, tak pouzdra je super, pouzro takový větší zippo - pěkná stylovka :)

Vlastně asi jediné mínus je zatím nevydan aplikace, která by je měla díky dalším možnostem ještě posunout, takže doufám, že brzy vyjde. Co jsem tak četl, tak "vychází" už tak čtvrt roku, což je nic moc, ale už to vypadá nadějně, tak to snad klapne. Mám takový dojem, že je vybráno :)

 

Po čase aktualizace, avizovaná appka již vyšla. Dostat zároveň nový update i přímo do sluchátek byl celkem porod, kdy jsem si prošel i factory resetem a nejsem jediný, jak jsem se dočetl v komunitě Klipsch, ale nakonec se povedlo a stálo to za to. Nyní mám k dospozici equalizér, který kromě přednastavených profilů disponuje i custom volbou - díky bohu u toho někdo myslel hlavou. Sluchátka hrají ještě líp, respektive hrají pořád stejně čistě a nyní navíc i přesně dle mých představ - u některých písniček mi trošku scházely basy.

Jinak za dobu používání jen samé pozitiva, výdrž o dost vyšší, než papírová, ta má být 8 hodin + 24 hodin z pouzdra. Sluchátka skutečně 8 hodin zvládají a rozhodně ne při hlasitosti 20%, jak se to občas obchází. Běžně se pohybuji mezi 40-70% a ani po těch 8 hodinách nebyli mrtvé. Celkově s nabíjením z pouzdra se běžně dostávám na více jak 40 hodin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tak dlouho jsem chodil kolem horké sluchátkové kaše, až jsem nakonec neodolal Adamově nabídce, který končí se svým obchodem a vzal si od něj Sennheiser Momentum M2 za krásných 2490 Kč. Svoje první dojmy s nimi jsem sepsal pro diskusní server NYX, nicméně řekl bych, že ani tady se neztratí.
 

 

Dnes dorazila, takže díky, Adame. Když jsem je vybalil a uviděl, tak jsem se hned lekl, že mi budou malá. Na fotkách totiž působí mnohem robustnějším dojmem než ve skutečnosti. Jaké však bylo mé (milé) překvapení, když jsem je nasadil na hlavu a zjistil jsem, že sedí jak prdel na hrnec. Němečtí soudruzi zde zjevně odvedli dobrou práci. Navíc drží fakt hodně pevně, čehož jsem se na základě tvého srovnání také tak trochu bál. Nebyl důvod. Drží mi na hlavě dokonce ještě pevněji než Marshall Monitor, která mi umí slétnout z hlavy, když s ní prudce škubnu dopředu. Pravdou je, že pro Monitor používám nepůvodní, větší a měkčí náušníky.

Další menší leknutí proběhlo ohledně designu. Ovšem jen do té doby, než jsem zjistil, že ty modré pásky kolem náušníků jsou jen ochranné fólie zlaté linky a ne součást designu. Když už retro, tak pořádné, a ta Ivory verze je v tomhle ohledu naprosto dokonalá. Dobře jsem zvolil.

Dalším podstatným zjištěním byl domnělý pocit lehkosti. Takže jsem hned vzal váhu a obě sluchátka zvážil. Zatímco u Monitor váha ukázala 269 gramů, Momentum 2 váží pouhých 219 gramů. A těch 50 gramů rozdílu už je fakt cítit.

Na nic jsem nečekal a rovnou sáhl po FiiO X5, abych si pustil má oblíbená referenční alba. První nemohlo být nic jiného než Blood Sugar Sex Magic of Red Hot Chilli Peppers. A když už jsem byl v tom, tak jsem z šuplíku rovnou vytáhl i Koss Porta Pro. Monitor mají suverénně nejtlumenější (a nejzahuhlanější a nejteplejší) zvuk ze všech tří a celkově jsou pocitově mnohem blíže Porta Pro než Momentum 2. Už tady to vykreslení zvuku bylo v případě Momentum 2 o parník někde jinde.

Ještě více pak vyniklo, když jsem si pustil svůj oblíbený výběr Botchit Breaks 2 od labelu Botchit & Scarper. Zatím se zdá, že elektroniku budou Momentum 2 podávat ještě výrazněji lépe než rock.

Do třetice všeho dobrého přišla na řadu Mingus Ah Um od Charlese Minguse. Ty vole! Když jsem zavřel oči, jako bych seděl s celou tou kapelou v jedné místnosti, přímo v tom nahrávacím studiu. Hm, s jazz & blues si evidentně budou rozumět rovněž.

Jediné, co ve mně nevzbuzuje přílišnou důvěru, je ten tenký kabel. Ve srovnání s Monitor je to dost podstatný rozdíl, nemluvě o vinuté části, jejíž výhodu jsem mnohokrát ocenil. Jsem zvědavý, jak dlouho a co všechno vydrží tenhle.

Ještě jednou moc děkuju za doporučení, Adame. Zatím to vypadá na lásku na první poslech...

 

+ Plus pár postřehů po kratším užívání:

  • Průvan kolem uší: Je to velmi zvláštní zjistit, ale kolem sluchátek vzniká při jen trochu rychlejší chůzi průvan, který je slyšet dovnitř. Pokud při chůzi posloucháte něco tiššího na nižší hlasitost a v tichém prostředí zároveň, může to vadit při poslechu. Marshall Monitor "průvan" nevyrábí.
  • PC hukot: Po zapojení do sluchátek do PC jsem zjistil, že se - pokud není zapnutý přehrávač s hudbou - ozývá relativně dost slyšitelný ruchový zvuk. U Monitor či Koss Porta Pro nic podobného neregistruju. V tomto případě nicméně předpokládám, že na vině nebudou sluchátka, nýbrž kabel určený pro i-zařízení.
  • Schopnost izolace vnějšího hluku: Osobně se domnívám, že je u obou sluchátek na podobné úrovni. Potíž je v tom, že abych dostal Monitor na zhruba stejnou hladinu hlasitosti, musím na přehrávači přidat zhruba 10 bodů. Tudíž budu-li brát projev při stejné úrovni hlasitosti, Momentum izolují rozhodně výrazně lépe.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, začínám přemýšlet o nákupu uzavřených sluchátek, které by mě trochu akusticky izolovaly od okolí zejména v MHD. Nerozumím tomu vůbec, mám doma Porta Pro, ale už je nenosím ven, protože nechci obtěžovat okolí svým poslechem.

 Obecně mě nikdy nelákaly bezdráty, kvůli častému nabíjení a taky nečekám, že ta integrovaná baterie vydrží věčně. Zvukově jsou předpokládám také horší, ale je otázka, jestli to já dokážu porovnat. Kolega teď zakoupil Sony WH-1000XM3 za těch 7 tis v akci. Zajímalo by mě, jestli se dají provozovat přes audiokabel úplně nenabité, to jsem se nikde pořádně nedočetl, tedy pouze v popisku obrázku zde https://www.soundguys.com/sony-wh-1000xm3-wireless-bluetooth-headphones-review-19824/

umělo by to pak třeba i noise reduction mode?

Když jsem u toho, onehdá jsem četl, že baterka v Airpodech vydrží zhruba 18 měsíců a pak se to může vyhodit, protože jsou neopravitelné? Je to pravda?

díky za info.

 

Nakonec jsem pořídil Sony WH-1000XM2 od zdejšího člena. Asi se jich v ČR moc neprodalo, protože v naprosté většině vidím v Praze na hlavách jejich nástupce XM3.

Takže teď si můžu rozhodně zodpovědět, že sluchátka běží v pohodě s kabelem nehledě na úroveň nabití, uff. Baterka je opravdu slušný držák. Zvuk je pro moje účely naprosto dostačující.

Kámen úrazu nastal v okamžiku hovoru přes iphone. Najednou jsem slyšel šílený hluk ze svého okolí. 

Teď si dovolím odbočku: v režimu běžného poslechu mají sluchátka 3 mody: Noise Cancelling (perfektní obzvláště u konstantního hluku - letadlo, mhd), Ambient (zesílený odposlech okolí) a Off (trzn. Noise Cancelling vypnuto, vzhledem ke konstrukci často dostačující).

Čili jsem si odvodil, že pokud se se sluchátky volá, automaticky se nastaví mode Ambient a vlastní klepání do klávesnice je zesílené na docela obtěžující úroveň, stejně tak okolní hluk z kanclu, nebo nějaké další hlasy. Nedalo mi to, díval jsem se na Sony Support forum a zjistil jsem, že to je u tohoto typu již dlouhodobý problém a nevšiml jsem si, že by s tím Sony chtělo cokoliv dělat.

 

Dotaz: jak je to u jejich nástupců XM3?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mladej mi dneska zabavil Marshall Major II BT, a dle všech indicií se je nemíní vrátit zpět.

Mam je asi tři roky, a až na lehce ?silnější stisk? při poslechu jim nemam co vytknout.

Posloucham všecko, ale nejčastěji taneční hudba, soundtracky a podcasty.

 

Co koupit za ně? Budget řekněme kolem 3-4 tisíc strop (non-audiofil).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Duke: Díky pane. Prošel jsem to a asi nepřekvapivě zkusim ty Ankery ? bratru 12 stovek, na zkoušku první over-ear imo gut.

 

@P11: Tam už je to spíš směrem k 5k, a já popravdě chtěl skončit spíš kolem trojky. Navíc je teď asi nikde nezkusim. Ale díky za tip.

 

Každopádně u nás se zřejmě rodí budoucí audiofilka :)

 

653066ea943eb497566edb7f2cd815b4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem stáhl inzerát a objednal ty Audio Technica ATH M40x. V pondělí dorazí. No, a jelikož mají vyměnintelnej kabel, asi by tam pro nějaký účely šel BT modul. Nemyslím ani pro sebe na muziku, ale třeba když mladej kouká na TV na něco, na co ostatní nejsou zvědavý. Nebo když hraje Minecraft na tabletu. Co by se mmohlo hodit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@warann

Tie m40x trochu tlačia na hlavu. Ak má človek krátke vlasy tak to čalúnenie na hlavovom moste je trochu málo.

Ja som na svoje kúpil na Ali taký obal na most.

 

Headphone Protector Zipper Headband For Audio Technica.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...