Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

To byl nejapny vtipek ty Utopie. On clovek nikdy takhle online inkognito nevi, s kym ma tu cest. Tak jako nekteri kupujou Pateky a Richardy Mille jak rohliky v samosce, tak mohl tady kolega rict ze Utopie nejsou problem a koupit k tomu Susvary a HD800 pro porovnani.

Ale zpet k tematu. Ty Elegie jsem mimochodem velmi dlouho zvazoval, ale nakonec sel jeste o kousek niz a poridil Sennheiser HD6XX (massdrop verze klasickych HD650). Tyhle sluchatka bys mohl za 250-300€ sehnat. Maji velky nausniky, ktery maji sice tesnejsi stisk, ale tim alespon lip drzi a nesedi cela vaha na hlavovym mostu. Vydrzim je mit na usich nekolik hodin, ale na ultra dlouhy 6+ noseni to taky uplne neni. V lete se v nich clovek relativne poti. Pokud to ale srovnam s ostatnima velkyma sluchatkama, tak to patri k tem lepsim. Zvukove jsou dost neutralni a basy maji min vyrazny (proste neprikresleny a neutralni i v te basove slozce).

Krom tech AT co padly vyse muzes do srovnani pridat treba AKG K702 (ty neznam osobne, jen byly taky na seznamu jako adept dle referenci).
Nebo Meze Audio 99 Classic. Ty jsou pro zmenu uzavreny a maji vyraznejsi basy nez HD600.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrovna AKG řady K70x je něco, co by se nemělo kupovat bez důkladného vyzkoušení. Ne každému sednou zvukově a ergonomií - tlak hlavového mostu někoho po chvíli přivádí k šílenství

helit: se stropem 250 EUR a velkým štěstím na superkauf bys mohl pořídit Oppo PM-3, na ebay se občas mihnou nové kusy za slušné ceny - ale v obchodě je nevyzkoušíš (už se nevyrábí) takže nevíš do čeho jdeš. Velmi pohodlné s pohodovým zvukem, mám jedny staré v šuplíku, i za ceníkou cenu kolem 600 EUR super poměr cena/zábava.

https://www.hifishark.com/model/oppo-pm-3

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mě je tu většina, co má spíš levnější, nebo řekněme dostupnější kousky audiovybavení, než naopak. Vnímám to podobně jako hodinky. Prostě můžeš jít cenově do aleluja a záleží jen na tom, co jsi ochotný do toho vložit za peníze a co si obhájíš jako smysluplný výdaj. Když se do toho chce člověk ponořit, začne odspodu a postupně si “ošahá” kousky v různých cenových hladinách, až se někde ustálí. Pokud do toho zabředávat nechce, tak si nechá poradit v nějaké cenové hladině a šlus.

V práci třeba používám tohle combo, plus si to občas beru s sebou, když jedu na služebku atd.:
Audioquest Dragonfly Red
iBasso Audio IT01

e7c4f539be1d0c40435a11f5740fb4d4.jpg

Oboje kupované v mint kondici přes bazary, takže podle mě za dostupnou cenu super audio zážitek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem jako první vlaštovku zvolil podobné kombo, jen je mi teda hanba (hlavně před Afrim), ale šel jsem cestou aliexpressu (DAC https://www.aliexpress.com/i/32868505086.html a sluchátka KZ ZST). Na mojí obranu, fakt nevím, co od toho čekat, ale pokud se to osvědčí, tak bych časem upgradoval na něco jako máš ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Duke: vdaka za info, pozriem si hlavne nejake recenzie od Tylla Hertsensa, uvidime co vymyslim. Co mi presne este napadlo neskor su Sennheiser HD o ktorych pisal Happy88.

Obavam sa ze tie M50x budu +/- rovnako zvukovo ako moje H9 a mne sa jedna hlavne o upgrade. Upgrade teda v zmysle lepsieho zvuku a lepsieho komfortu. 

Happy88: co sa tyka cien ci za hodinky, ci za audio, ja uz som si zvykol na nakup veci z druhej ruky (okrem oblecenia a obuvi). Absolutne mi to nevadi, pokial viem co si mam skontrolovat alebo idealne ak je dana vec stale v zaruke, myslim ze je zbytocne platit retail, samozrejme pokial je clovek ochotny si pockat kym sa objavi deal a ci je nieco take realne. Prve co som spravil ked som videl cenu novych Utopii je ze som otvoril ebay a zopar ponuk za cca 2k tam na mna vyskocilo. Nemal by som problem dat aj 2k za sluchadla pokial by som vedel ze si ich uzijem napr. rok a predam za rovnaku cenu alebo prerobim max dve tri stovky. Mam rad skusanie a roznorodost a ak na to zrovna mam peniaze, tu vec si kupim s rozumom a kvoli skusenosti. Nie preto aby som sa mohol chvalit ze aha mam sluchadla za 4k ale aby som ziskal tu skusenost a vedel ich porovnat s tym co som mal doteraz a ci je ta cenovka opodstatnena. 

Cenim si nazory ludi ktori sa v niecom vyznaju a dokazu ti odpovedat na otazky a idealne ak s tym maju vlastnu skusenost. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda že skončil Tyllův web innerfidelity.com, tam byla hromada užitečných dat, teď je to přestěhované pod stereophile = spousta balastu o pozlaceném prdu

Asi by bylo vhodné zmínit, že zakoupení sluchátek Utopia by nebyl konec, ale začátek cesty za ideálem - protože bez pořádného DACu a zesilovače by to byly vyhozené peníze

Někomu to hledání vyhovuje ("cesta je cíl") a utopí v tom hafo peněz + času a střídá hardware po pár měsících. Ale je to fajn koníček a člověk se může i něco málo naučit. Hlavně nelez na head-fi.org, nebo se zblázníš, co týden tam fanboys rozjíždí nový hypetrain...

Lehké základy nezbytné pro pochopení všech těch pojmů a grafů v testech zde https://www.headphones.com/pages/evaluating-headphones

A tady si můžeš čuchnout k databázi doporučených nastavení pro ekvalizaci resp. přiblížení výsledného zvuku k tzv. ideální křivce dle páně Harmana - žádná sluchátka nejsou dokonalá = každá se dají špetku poladit...

P.S. Ty ATH m50x si rozhodně poslechni - není náhoda, že je používají v mnoha nahrávacích studiích

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, PavelSch napsal:

Počkej :D jak nešumí, za 15k bych čekal nějaký wow hned po startu. Samozřejmě chápu tu nadsázku, ale i tak :) 

Fakt ti neviem povedat nejake odborne poznatky, doteraz som nemal v obyvacke okrem telky nic, muziku som pocuval len v aute. Ale hra to dobre, aj cd-cko sa vysuva potichu:)

Spotify funguje, DAB funguje, nacitanie USB trva dlho, ale to prikladam tomu, ze na kluci je tych giga vela.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se pod dojmem zdejší diskuse rozhodl že s nostalgií mrknu jak si na tom dneska stojí staré dobré AKG K550ky a s překvapením zjišťuju, že už se snad ani neprodávaj. Kupoval jsem je kdysi manželce pod záminkou sluchátek k elektronickému pianu a imho za ty prachy vůbec nebyly špatný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, co říkáte na tuhle all-in-one krabičku, výhody, nevýhody. https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/fiio-k5-pro-dac-headphone-amplifier-ak4493-xmos-xuf208-32bit-768khz-dsd512-p-14181.html Šlo by to takhle (notebook - FiiO - M50x nebo HD599 + aktivní repro, zatím ve fázi výběru). Řeším něco kolem 8k (včetně sluchátek), kdyby se mi podařilo sehnat bazarový zesilovač/dac, asi bych ušetřené peníze vložil do sluchátek. Případně jsem přemýšlel ještě o řešení Topping D10s + např. Dukem vychvalovaný Atom nebo rovnou Atom stack, ale nejsem velkem fanoušek objednávání věcí z USA. Dík za rady

p.s. už v tom trávím stejně času, jako když jsem před 5 lety hledal první mechaniky :D jak tohle dopadne..

Upraveno uživatelem PavelSch
typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen pro sichr - ATH M50x jsou tzv. closed back a Senn HD599 jsou open back.

Počítej s tím, že s open back sluchátky jednak tvoje okolí slyší tvoji muziku a jednak ty slyšíš ruchy z okolí.

U nás doma to bylo neprůchozí, svoje otevřené Senny jsem prodal kdysi dávno a dokonce i semi-closed Denon AD-H2000 měly takový sound leakage, že jsem podlehl nátlaku lepší polovičky a přešel jsem kompletně na closed back

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...