Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

😁 Jo, to je mi jasny. By v tom byl čert, abych to neslyšel, když chci.

Vím, že záleží i na zbytku krabičky, ale myslel jsem ten posun od Sabre k Cirrusu. Taky jsem koukal na tu dvoustovku, ale to se mi nechce dávat.

Teď je blbý, že se nedá nikde nic poslechnout.

Upraveno uživatelem RomanP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když ten DAP používáš “jen” jako transport a zesílení necháváš na externím headampu, tak - imho - nemáš šanci poznat rozdíl mezi dvěma “čipy”.
Pokud tam nějaké rozdíly jsou (intermodulační zkreslení, harmonické atd), tak jsou hluboko pod prahem (tipuji kolem -80 až -110 dB) a budou “zamaskované” pod “vrstovu charakteru” sluchátek a zesilovače

ale za vyzkoušení nic nedáš - pokud ti teda nevadí vracení do eshopu ve 2týdenní lhůtě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neřadím se mezi netopýry a tak na to teda asi kašlu, ale pamatuješ, jak dovedl nový FW zacvičit se zvukem třeba u té DX90? Padesátku jsem neměl. Ten poslední mi přišel jako hloupý vtip a tak mám nějakou lurkerovu modifikaci na bázi nějakého staršího a ten mi hraje dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, Duke650 napsal:

Píšeme oba (s Hasňou vlastně tři) totéž - ale s použitím jiných slov a jiné stavby věty 🙂 V rychlosti jsem to odbyl jednou větou a nezmínil jsem, že rozdíl bude imho pro 99% posluchačů neslyšitelný. Osobně si - někdy až nekritickou - oblibu symetrických kabelů vysvětluji tím, že sluchátka se sym. kabelem hrají okamžitě "víc nahlas" při stejné poloze kolečka "volume". A každý z fleku prohlásí, že to hraje lépe. Slepý porovnávací test s přesným vyrovnáním hlasitosti je pro většinu sci-fi a zbytečný oser...

Nie, nepíšeme, ja som oponoval Tvojmu tvrdeniu "symetrické zapojení má z principu větší šanci přenést signál s menším zkreslením než běžnější “normální” ", keďže pod skreslením si u audia predstavujeme niečo iné, než naindukovanie bordelu do káblov.  To je všetko a už to neškrabkajme :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřeboval bych nasměrovat s výběrem náhlavních sluchátek, moc jsem jich neměl a nevyznám se v tom. Chci je na občasný domácí poslech k PC nebo mobilu. Chci aby měli vyměnitelný kabel a earpady. Na mostu nechci koženku, která popraská a drolí se, chci kousek, který vydrží x let. Bezdrát nechci, mikrofon spíš nepotřebuji. Nemusí být skládací, spíš preferuji pevnou a bytelnou konstrukci. Poslouchám nejvíc Stouny. Nevyužiji top studiovou kvalitu zvuku, jde mi spíš o zpracování než o samotný zvuk. Pokud možno, rád bych se vešel do čtyřky. Děkuji za případné tipy :) 

Upraveno uživatelem Liqid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Liqid: Já na zdejší doporučení koupil tyhle https://www.audigo.cz/Sluchatka/Profesionalni/Audio-Technica-ATH-M40x, který by měly vyhovět, snad vyjma toho mostu, ale osobně bych se toho rozkladu nebál. Jinak robustní konstrukce, vyměnitelný kabel, náušníky samozřejmě dokoupíš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Liqid napsal:

Na ty 50 jsem koukal, už jsem je málem objednal, ale pak jsem našel video, jak vypadají použité a právě ten most mi dost vadí a ten zrovna vyměnit nejde.

image.thumb.png.e970df6a5be716b8b23585cd736d831f.png

Nevím, co s tím borec dělal, ale po 1,5 roku používání (cca 15-20h týdně) byly úplně v pohodě bez známky něčeho podobného. Jediný problém, co jsem s nimi měl, byl přítlak na uši. Nezvykl jsem si, a tak jsem je dal tatíkovi. Teď mam hifimany a nestěžuju si.. komfort je jinde a nebyly o moc dražší.. Za mě 50ky doporučuji v poměru cena/výkon..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzerá, že s kvalitou koženky a mechanickým vyhotovením bojuje dosť výrobcov, Beyerdynamic, Shure a Sony nevynímajúc. Kolega na Beyery už ani nenadáva, len občas objedná nový most a náušníky.

Ak z toho máš obavu, možno by bola cesta AKG K-240, K-702 apod. Ceny išli dolu, most majú riešený inak, mne to napríklad nesedí.

P.S. ATH M-50 mám pár rokov a nemám s nimi problémy.

Upraveno uživatelem McStinger
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Liqid napsal:

Ty AKG vypadají dobře, jaký je rozdíl mezi verzí studio a MKII? Krom ceny a designu nic nevidím.

Popravde povedané, neviem. AKG mi na hlave moc nesedia, tak som im nikdy nevenoval moc času. Podľa mňa v nich žiadny veľký rozdiel nebude. MKII sa ale dodávajú s dvomi káblami a navyše velúrovými náušníkmi.

Pozor ale na to, sú to polouzatvorené slúchadlá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím borci. Potřeboval bych radu ohledně soundbaru. Jedná se o LG SJ4. Mám ho už delší dobu a v posledních pár dnech mi dělá to, že se nezapne když pustím tv, musím spustit samostatně a poté nějakou dobu jede a sám se přepne na jiný vstup, takže tv není slyšet. Zkoušel jsem ho vyndat ze sítě, odpojit a zapojit optické propojení s tv a nic nepomáhá. Budu rád za každou radu. Díky. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, 14titi napsal:

Dá se obecně vyjádřit kolik % zvuku jde z polouzavřených sluchátek ven? Jakože otevřená by byla 100%, tak polo pouští 50% ven? Byl jsem rozhodnut pro uzavřená, ale...

Obecně ne. Specificky ano, ale ne v procentech. Vykazuje se to graficky, kolik decibelů je útlum na které frekvenci, zkusím nějaký graf najít. A ani ten graf není tesaný do kamene, protože se to měří na testovací dummy head a každý mám hlavu jinak tvarovanou... Měl jsem např. Denon AH-D2000, od pohledu zavřený typ, ale s nenápadnou malou škvírkou... žena je nesnášela, rušil jsem ji při sledování TV

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...