Přejít na obsah

Stowa nebo Archimede


patrikvogl

Doporučené příspěvky

Zdravím nadšence do hodinek. Nedávno jsem si koupil své první mechaniky, do té doby bez jakékoli informovanosti o mechanikách a hodinkách vůbec. Šlo o Steinhart Nav B-Uhr 47 a velká spokojenost.

 

Ale rád bych hodinky ještě jedny a strašně jsem se zamiloval do Archimede Klassik z Chronoshopu. A pak, najednou, jsem uviděl Stowa. A už to bylo :-) Jde mi o čistotu, eleganci a velkou vteřinovou ručičku - prostě mě hloupě fascinuje, jak je plynulá a u svých pilotek od Steinhartu si s tou malou ručičkou moc zábavy neužiju.

 

Zároveň cena okolo 15.000 (což Archimede i Stowy jsou) je cena, kterou bych do toho chtěl dát. Hodinky nebudu nosit k obleku, ale nosím společenštější oblečení (typicky košile, sportovní sako atp.) a tam by se mohli hodit. Steinharty bych pak nechal na "běžnější nošení", jsou takové univerzální.

 

Pro Archimedy hraje to, že jsou na Chronoshopu (skladem, hurá!), Stowa co jsem četl mají hrůzostrašnou dobu dodání? Klidně zkusím i jinou značku v podobné cenové relaci, ale jde mi o velkou vteřinovku a automatiku - protože Steinharty musím natahovat a natahování dvou hodinek bych asi nechtěl (u jednich je to super relax). Ať ETA nebo Unitas je mi jedno, byť bych raději ETA, když Steinharty mám Unitas - ať má člověk trošičku mix.

 

Vzhledově pro mě: Stowa je více retro, Archimede modernější, ale oboje je mi sympatické. Stowa má pěkné zdobné ručičky, ale hodně, hodně úzkou vteřinovku. 

 

Děkuji všem za doporučení. 

 

2014-02-02_133734.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukal jsem na něj, dlouho, ale ta kombinace bílo-modré se mi líbí mnohem více. Na druhou stranu, ve 23 letech jsou ty černější možná "vhodnější", kdo ví - každopádně Archimedy jsou taková "láska na první pohled". 

 

Jinak co jsem prohledal, tak podobné zde na prodej jsem nenašel. Každopádně díky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píšeš tady o lásce na první pohled, tak s čím potřebuješ od koho radit? :whistling:Když jsem tyhle Archimede viděl "naživo", nejvíc mě zaujal plastický a trochu složitější cifr. Celkově působí mnohem modernějším dojmem oproti Stowa. Je ti 23let... Archimede cítím jako tu lepší volbu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...