Přejít na obsah

BRONZE vs. BRASS (alebo bronz vs. mosadz nazorne)


vrcan

Doporučené příspěvky

Ziadna slaba chvilka. Ako sa uz napisalo vyssie, existuju mnohe druhy mosadzi, aj take so zvysenou odolnosotu proti korozii, ale moja fotka vyssie jasne ukazuje, ze to nie je pripad mosadzi v hodinkach Armida. Tie zelene bodky pod lunetou nebude stacit zotriet, zotries ich a na ich mieste zostanu priehlbiny a casom sa priehlbiny zvacsia a potom este viac. Kazdy kto uz si niekedy priniesol z bazaru Sporty II s opriskanym chromom vie, o com hovorim. Jasne mozes vyhlasit, ze to nieje chyba, ale vlastnost, ze o to vyrobcovi vlastne islo, aby hodinky casom vyzerali jak mesacna krajina. A ptotom uz naozaj nebudem mat cim odporovat :D ... Pockat, vlastne budem,.... budem sa pytat co s priehlbinami na miestach, kde je hladkost a neporeznost povrchu pre prezitie hodiniek do vody dost dolezita (okolie tesneni).

 

BTW slana voda a pot dokazu pohnut aj s daleko drznejsimi materialmi nez mosadz. Na fotke nerezove vintage Tudor SUB 40+ rokov. Predpokladam ze v okoli tesnenia Armid bude prebiehat zhruba obdobny proces len na steroidoch.

 

A pokial povrchovo nosetrenu mosadz este stale povazujes za vhodny material pre hodinky, tak su to samozrejme tvoje peniaze.

post-1266-0-43113800-1407481972.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, i když měsíčně prodáváme třicet tun bronzi pro všechny možné účely a mám k tomu materiálu důvěru, tak z pohledu hodinek musím říct: Stará dobrá nerez a titan. Doba bronzová už minula ;-) Proč vůbec řešit nějakou oxidaci, když se tomu člověk může vyhnout?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

CuSn8 mě zklamalo. Když jsem je koupil, bronz byl krásně růžovoučký, ale po nevím kolika měsících nošení zhnědl tak nějak do neslano mastného odstínu. Oproti mosazi má výhodu v méně žlutému odstínu a menší škrábatelnosti. Ale ta škrábatelnost je vlastnost u těhle hodinek zcela mimo, protože škrábanec velmi brzo zoxiduje a sroste pěkně s okolím a hlavně cokoliv leštěného na těhle hodinkách zmatní, takže to oblekovky nikdy nebudou ani ve vitrínce. Když k tomu přičtu celkem astronomickou cenu a že má člověk pořád ruku dost zelenou, už bych do toho materiálu nešel. Dost srandy si lze užít i za poloviční peníze v podobě mosazi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...