Přejít na obsah

Prischerné fotky


prischera

Doporučené příspěvky

Tohle je velika parada. Alpina je tak trochu moje srdcovka, jak na svycarsky hodinky az tak nejsem, tahle firma je jednou z vyjimek. Mozna proto, ze to byly v mejch zacatcich tady takovy ty lepsi hodinky. Vlastnil jsem vintage modely i ty soucasny, ale tam to furt nejak skripalo. Novodoby kusy mi moc nerikaj, az na par vyjimek, ale tohle je prave jedna z nich. Tleskam, tohle je dobra volba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se teda moc líbí i řešení lumi, jak je pouze na konci indexů, hodně to připomíná právě vintage kousky. Mám doma jedny vintage Seamastery a ty mají lumi dokonce vysloveně až na koncích odrážející se pak v chapteru, což se mi moc líbí.

GMT je taky super řešené, takové decentní, ale přitom funkční, pouzdro super, todle je prostě celkově dobrý počin, který je úplně mimo dnešní proud Alpiny a je to rozhodně zajímavé narušení. Parádní kousek a ještě jednou gratuluju. Vezmi je pls i na pivo, ať je mihu taky prubnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hned jak jsem na to mrkl, tak mi to pripomnelo Chronostopy. Druhy pohled Memovoxy. A treti pohled je v podstate jejich kombinace. Celkove se mi to ale hodne libi. Tenhle styl, kdy mas lookem vintazni hodinky, ale zaroven je to moderni kus s dobrym chodem strojku a dobrou WR, takze se je nemusis bat vzit tam, kam bys ty prave vintazky nevzal.

Jaka je prosim velikost. Doufam, ze to Alpina udrzela do 42mm. Poteste me nekdo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potěším tě, je to přesně 42mm. Fotka je na mojí ruce 16,5-17cm. Absence nožiček a tvar pouzdra z nich dělají super nositelný kus. Jinak mě docela překvapilo, že Alpina se tímto pouzdrem odkazuje na vlastní historii. Konkrétně Model Seastrong Startimer. Jinak pro zajímavost, stejné pouzdro má Sinn, model 240 St Stejné pouzdro, jiná úprava, a jsou z toho moderní hodinky místo retro stylu.

 

Alpina Seastrong Startimer - zdroj watchuseek

 

alpina6.jpg

 

 

 

Sinn 240 St - zdroj: chronoshop.cz

 

2015-04-21-115114.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za info. Libi se mi na nich to GMT. Jen tak nahodou, je to true nebo false? Diky tomu, ze Alpina v Alpineru co ma Bells treba udelala true GMT, tak by to mohli zachovat i tady. To by byla pecka :)

Velikost tak akorat. Mohlo to byt 40mm, ale taky 44mm. Skoda te sirky remenu, ale to je pomerne jednoduse resitelne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

tvl... tak ty GMTýčka jsou úúúžasný   :notworthy: . Tento model mě minul a vidím dneska poprvé. Taky tyto pouzdra mám ve velké oblibě. 

 

Jen malá poznámka k těm Sinnům... Jestli mě paměť neklame, tak na počátku byla Lemania. Poudro s kal.1341, později s 5100, na přelomu 70' a 80' nabízela Lemania i jiným značkám - Sinn, Tissot a dalším, jako hotový produkt, jen se pak přidávalo konkrétní logo. 

 

Ale to jen na okraj... teď už si jdu rozkliknout recenzi post-7330-0-02496100-1538036578.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...