Přejít na obsah

Prischerné fotky


prischera

Doporučené příspěvky

Po delší době u mě nastala změna. Oris Sixty-Five odešly do světa a místo nich se do stáje nastěhovaly černo černé limitované Fortisky. Orisky byly skvělé a měl jsem je opravdu rád, ale v konkurenci s BB58 se na ruku prostě nedostaly. Fortisky jsou pro mě trochu jak z jiného světa. Jsou zvláštní a myslím, že mě budou chvíli bavit. A pak se uvidí, chronobundus je potřeba živit :).

 

attachicon.gif001.jpg

 

překvapila mě krásně modrá lumi na jinak šedých číslech, to je fakt dobrý :)

attachicon.gifIMG_4392.jpg

to už to zase prodávaj nebo to je ten deset let starej model ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kickstarterové projekty nemají na fóru úplně dobrou pověst. Ale pokud člověk trochu ví po čem jít, dají se najít i poměrně zajímavé hodinky. Před časem jsem tu postoval mosazné potápky Mori od singapurského microbrandu Ventus. Hodinky přišly a zas odešly, ale dojem ze zpracování byl vysloveně pozitivní. Takže když se objevil nový kousek, zavětřil jsem. Ventus Northstar jsou opět potápky v retro stylu, tentokrát bylo na výběr více barevných variant a pouzdra v oceli a mosazi. Protože ocelových potápek je hromada, rozhodl jsem se opět pro mosaz, s šedočerným ciferníkem. Parametry byly celkově lákavé. Pouzdro 40mm, navíc poměrně krátká rozteč mezi nožkami. Luneta s keramickou vložkou s lumi. Klenutý safír s vnitřím AR. Sunburst ciferník s aplikovanými indexy a Superluminovou. Korunka v mosazi s gravírovaným logem. Dýnko je ocelové s plastickým emblémem potápěče. Celé to pohání spolehlivé Seiko NH35. Projekt se na kickstarteru podařilo naplnit během chvíle, takže došlo i na bonusy, kromě tropic strapu přibyl do balení i cordovan a celé hodinky jsou zabalené ve velmi pěkném koženém cestovním pouzdře. Hodinky jsem objednal v březnu a začalo dlouhé čekání. Teď v pátek hodinky přišly a musím říct, že jsem opravdu spokojený. Stálo to za to :). Fotka zatím jedna na ochutnání, pokračování zítra :) .

 

attachicon.gifIMG_4671.jpg

nafot aj tie moje ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já je měl ......... odečítání času bylo poněkud tristní i před deseti lety když sem měl lepší voči ..... každopádně fotky si udělal parádní 

Trochu je, ale kdo má hodinky kvůli času :). a dík!

 

 

nafot aj tie moje ;)

Tak když Roman souhlasí, dám sem pár fotek jeho ocelové verze. Hodinky jsme objednávali dohromady, takže si na ně ještě do příštího týdne počká. Zítra přidám nějaké studiovky.

 

Balení je pro obě verze stejné

msg-18334-0-87101900-1571492038_thumb.jpg
 
Dýnko
msg-18334-0-35673600-1571492040_thumb.jpg
 
Ocelové verzi sedí víc tropic
msg-18334-0-76333200-1571492811_thumb.jpg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
  • po měsíci...

Dlouho mi ve sbírce chyběly chronografy. Mám k nim trošku složitou cestu. Moje první trošku lepší hodinky byly reduced Speedy a pamětníci si možná vybaví šílenou anabázi reklamací servisu. Když byly konečně OK, tak jsem je prodal a koupil si SMPc, které mám dodnes. Pak jsem měl krátce Citizeny Bullheady, ale nebylo to ono. Od té doby nic. Pořád kroužím okolo Moonů, několikrát jsem je měl půjčené, ale nějak mi to tam nezapadá. S běžnými chronografy se 7750 mám problém. Na moje zápěstí jsou bez výjimky vysoké. Takže jsem tak pořád pokukoval, zkoušel, ale nic z toho. Až se inzerci objevili vintážní Fortisky s reverse panda cifrem a 7730. Malé placaté a krásné. Chvíli jsem váhal, protože jsem po několika špatných zkušenostech nechtěl znovu vstupovat do vintážních vod, ale nakonec jsem se rozhoupal. A zatím panuje čiré nadšení. Nasadil jsem jeden z mála 19mm řemenů, který mám. Tuším, že je od Anely a myslím, že celkem sedne. Časem jim asi nechám ušít i něco decentnějšího, ale to nehoří. Myslím, že spolu chvíli vydržíme a že se tu budou objevovat častěji :).

 

post-18334-0-00734800-1580164489_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemam moc co dodat, vitej do panda rodiny Jakube! Reverzni jsem nemel sanci moc ponosit a byla skoda, aby takova krasa sedela v hodinkovnici po celkove renovaci. Tak nejak jsem doufal, ze najdou noveho majitele co jim provetra tlacitka... a stalo se! Akorat jsem necekal, ze z nich udelas jednim prevlecenim hvezdu chronomagu tak rychle :lol2:

 

post-37946-0-20970600-1498291534_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...