Přejít na obsah

Prischerné fotky


prischera

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...
  • po 4 týdnech...
před 20 hodinami, prischera napsal:

Další pokus o pilotky. Myslím, že si budeme rozumět :). Jestli se nemýlím je to tady na fóru první kus. :). Víc fotek a nějaké povídání o víkendu.

 

 

 

tak to som zvedavy, na ako dlho :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ja zas az takovej hodinkovej tocic nejsem :). Myslim ze nejakou dobu by mohly. Na Mark XVI/XVIII nejakou dobu mit nebudu. A tyhle jsou dostatecne vlastni na to, abych mel z nich nemel pocit levnejsi nahrazky :). Navic jsou fakt povedeny. Proporcne mnohem lepsi nez 44mm verze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slíbil jsem pár slov a fotek ke svému novému přírůstku a protože se slovo má držet, tady to je :).

Musím říct, že se mi do mého portfolia už těžko doplňují nové kusy. Obecně jsem docela zatížený na potápky, ale najít kus, který by se mohl postavit k SMPc, BB58 a  SKX399 je velmi těžké. Chronografy jsou obecně na mojí ruku velké a tak tuhle kolonku naplnily vintážní Fortisky. Na jaře se mi zadařilo se skvělou Tutimou M2, ale chronobundus je mrcha a pořád hlodá. Co mi chybělo, byly klasické pilotky.

Celý příběh Alpinek začal v létě, kdy mi psal emef, že na webu Alpiny jsou nové pilotky, reedice původního 44mm modelu ve zmenšené, 40mm verzi. A že někdo udělal chybu a dají se objednat za 35€. Zkusil jsem štěstí, ale upřímně jsem tomu moc šancí nedával.  A taky že ne, po cca třech týdnech se mi peníze beze slova vrátily zpět na kartu a bylo po všem. Jenže červík už hlodal a tak jsem začal zjišťovat v Koscomu, kdy by mohly být k dispozici a kolik bude maloobchodní cena. Odpověď byla na podzim, cena kolem 25.000 Kč. Zhruba před čtrnácti dny jsem se zeptal znovu a ouha. Alpina má odstávku výroby, termín naskladnění neznámý. Ale pokud mám vážný zájem, dokážou mi stáhnout jeden kus od dealera z Polska. To už jsem neváhal a v úterý držel nové hodinky v ruce.

Jaké jsou? Za mě báječné. Hodinky designově vychází z velmi podobného modelu AL-525NN4S6. Hlavní rozdíl je zmenšené pouzdro o 4mm. Což nejen prospělo nositelnosti na užším zápěstí, ale navíc se díky tomu posunula datumka až těsně k indexu na třetí hodině a celkově nepůsobí na ciferníku tak ztraceně. I jinak je pouzdro vzorem pohodlnosti. výška je pouhých 10,25mm, Délka pouzdra 48mm. Vzdálenost stěžejek pak jen 43,5. Nožičky jsou prohnuté a dýnko ploché, takže vše krásně sedí.

Nejsem vůbec příznivec průhledných dýnek, pokud se není opravdu na co dívat. A to kalibr AL-525, neboli Selita SW-200 prostě není. I když má hezký rotor. O to víc mě těší, že dýnko je plné s klasickým Startimerovským obrázkem stylizovaného letadla na pozadí Alp. Nejedná se o žádnou lacinou laserovou gravírku, ale opravdu hlubokou plastiku s ostrými hranami. I zbytek pouzdra je na jedničku. Boky jsou broušené, hrana je sražená do lehké leštěné fazety a vršek pouzdra a nožiček opět zdobí decentní kruhový brus. Luneta je tenoučká a leštěná. Na pilotky samozřejmě patří výrazná korunka, ta na Alpinách je navíc šroubovací a hodinky tak splňují vodotěsnost až do 10 ATM.

Sklo je samozřejmě safírové, ploché. Zajímavé je, že výrobce neuvádí přítomnost AR vrstev, ale sklo je určitě opatřené velice kvalitním oboustranným (to tedy jen odhaduji) AR s lehkým nádechem do modra.

Samostatnou kapitolu pak tvoří ciferník. Podklad je matný, velmi tmavě modrý. Tak tmavě, že jsem na pochybách, jestli ten nádech není daný jen barvou AR. Kdybych nevěděl, že to má být modrá, hádal bych se za černou. Indexy jsou naprosto parádní, aplikované, s leštěným ohraničením a vyplněné lumi. Na pozicích 1,2,4,5,7,8,10 a 11 jsou výrazné velké číslice, Hlavní indexy 3,6,9 a 12 pak tvoří jen schématický obdélník. Chápu, že tento design nemusí sedět každému, ale Alpinky díky němu získávají svůj, naprosto jedinečný vzhled, který je zřetelně odlišuje od jiných pilotek. Mě se to tedy líbí moc. Celek pak doplňují červené detaily, jako trojúhelník na 12 a na zadní části vteřinovky.

Ručičky jsou listové a jsou velmi dlouhé, což mám moc rád. Luminiscence je slušná, jen v číslech je o něco slabší než na ručkách a obdélníkových indexech. Možná je to záměr, ale za mě mají v tomto Alpinky bod dolů.

Dodaný řemen je ucházející, spona velmi pěkná. Nicméně šel v podstatě hned dolů, díky tomu, že rozteč nožiček je 20mm, mám na výběr celou řadu jiných kusů a myslím, že v příštích týdnech uvidíte na toto téma spoustu pokusů. Dost povídání víc ukáží slíbené fotky.  

IMG_8562.jpg.c0555a9debb98c91d04ab3d9f499e760.jpg

IMG_8564.jpg.ac0b9146e622208633a40bc4ba5c87ea.jpg

IMG_8574.jpg.207c94c0a415669f5984c47c419e91cb.jpg

IMG_8580.jpg.6df406653ea4aa7a84edb2a3ad4e775a.jpg

IMG_8583.jpg.6b0a2b685aedb0f00ad5d7aae32e2972.jpg

IMG_8595.jpg.904ddc879b65a896c966eede545429df.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za upozornění na tyhle 40. Dlouho jsem je chtěl zkusit, jen ty 44 byly moc. Tyhle jsou fakt skvělé a už jsem se srovnal i s těmi indexy. Podle mě je dost shazují jejich řemeny. Nevím jak na živo. Těším se na fotky na jiných. Ale asi neodolám a objednám. Nějak mám pocit, že přes zimu musím být za pilota.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...