Z. Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Dá se to někde sehnat? Já to mám ještě na VHS nahraný z televize. Na DVD to u nás vyšlo před pár lety v Terryho ponožkách, ale už dlouho je to nedostupný, pokud se nemýlím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Dá se to někde sehnat? EDIT: Díval jsem se na Aukro a našel knížku Stalker. Divné. On někdo vydal Piknik pod jiným názvem?! Myslim, ze v nejakem novejsim vydani ta kniha vysla pod nazvem Stalker, ja jsem ji cetl v puvodni podobe (Piknik u cesty). Tarkovskeho adaptace je skvela, jde hloubeji nez kniha (!), osekava dejovou linku a diky tomu se s knihou doplnuji. Doporucuju oboji! Jen je mozna lepsi prvni si precist knihu, aby clovek u filmu tapal o trochu mene . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Jen je mozna lepsi prvni si precist knihu, aby clovek u filmu tapal o trochu mene . Jestli to patřilo mně, tak jsem se docela zasmál. Donutils mě prohrabat knihovnu. Byla to jedna z mých prvních a dlouhodobě nejoblíbenějších sci-fi, četl jsem ji při 1. vydání u nás v roce 1974. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 ... Byla to jedna z mých prvních a dlouhodobě nejoblíbenějších sci-fi, četl jsem ji při 1. vydání u nás v roce 1974. Naprosto stejně to bylo (a je) i u mě. Jen to první vydání mi ukrad "kamarád." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendy Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 S ,,Piknikem" naprostý souhlas,nejdřív kniha a až potom film,i když vlastně toto platí i u ,,Solarisu".Přiznám se,že původní zpracování Solarisu se mi líbilo mnohem více než US film.Nevím jesti je to tím,že rus rusa lépe pochopí,ale fakt je,že některé starší ruské(tedy sovětské) sci fi filmy nebyly vůbec špatné,pokud si člověk u některých odmyslel tu politickou ,,omáčku". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 (upraveno) Jestli to patřilo mně, tak jsem se docela zasmál. Byla to jedna z mých prvních a dlouhodobě nejoblíbenějších sci-fi, četl jsem ji při 1. vydání u nás v roce 1974. Heh... Tobe patrilo info o novem vydani pod titulem "Stalker", ostatni bylo obecne. Ta kniha je vyborna a film mozna jeste lepsi, coz je v pripade zfilmovane literatury spis vzacna vyjimka. Ja se se Stalkerem setkal poprve nekdy kolem patnacti, ale jen tak letmo a i v kontextu, ze pro me zustal po leta dost tajemnou zalezitosti. Ke knizce a posleze i filmu jsem se dostal az na vejsce a opravdu jsem si to vychutnal. A zpusob vizualniho podani, ktery Tarkovskeho adaptace nabizi, sedne presne do myho vkusu. Upraveno 13. dubna 2010 uživatelem skalis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Matterhorn Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Po náročnějších filmech bych doporučil Únos vlaku 123 s Denzelem Washingtonem a Johnem Travoltou v roli padoucha. Jedná se o remake thrilleru Přepadení vlaku z Pelhamu / Pelham 123. Ve filmu uvidíte několik pěkných detailů na Breitlingy, které má jako obvykle na zápěstí tvář Breitlingu John Travolta. source http://www.metropolislive.cz/detail/4951/88/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 S ,,Piknikem" naprostý souhlas,nejdřív kniha a až potom film,i když vlastně toto platí i u ,,Solarisu".Přiznám se,že původní zpracování Solarisu se mi líbilo mnohem více než US film.Nevím jesti je to tím,že rus rusa lépe pochopí,ale fakt je,že některé starší ruské(tedy sovětské) sci fi filmy nebyly vůbec špatné,pokud si člověk u některých odmyslel tu politickou ,,omáčku". Rus polaka, jen pro presnost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Matterhorn Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Po náročnějších filmech bych doporučil Únos vlaku 123 s Denzelem Washingtonem a Johnem Travoltou v roli padoucha. Jedná se o remake thrilleru Přepadení vlaku z Pelhamu / Pelham 123. Ve filmu uvidíte několik pěkných detailů na Breitlingy, které má jako obvykle na zápěstí tvář Breitlingu John Travolta. source http://www.metropolislive.cz/detail/4951/88/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 S ,,Piknikem" naprostý souhlas,nejdřív kniha a až potom film,i když vlastně toto platí i u ,,Solarisu".Přiznám se,že původní zpracování Solarisu se mi líbilo mnohem více než US film.Nevím jesti je to tím,že rus rusa lépe pochopí,ale fakt je,že některé starší ruské(tedy sovětské) sci fi filmy nebyly vůbec špatné,pokud si člověk u některých odmyslel tu politickou ,,omáčku". Tarkovského filmy jsou samozřejmě svým způsobem nepřekonatelné. Ale přesto považuji americký remake Solarisu od Soderbergha za velmi zdařilý a knižní předloze vlastně věrnější. To, že Rus Rusa lépe pochopí by ale sedělo jen u literární předlohy Stalkera, u Solarisu už ne, protože Stanislaw Lem byl Polák. Jinak já stále tvrdím, že k "pochopení" Stalkera nepotřebuje člověk znát Piknik u cesty, protože to, co je potřeba u Stalkera pochopit, je Tarkovského filozofické a morální poselství, nikoliv děj. Mnohé myšlenky, které ve Stalkerovi zaznějí či vyplynou z jedinečné obrazové a hudební kompozice v knižní podobě nenajdeš. Však je tenhle film taky spíš řazen do kategorie "kinematografie duchovní" než do sci-fi. Rozhodně to není jednoduchý film a k jeho "plnému pochopení" rozhodně nestačí jedno shlédnutí. Takže stručně řečeno, je to záležitost pro skutečné cinefily a další potulné intelektuály, protože kdo by si dnes pustil tříhodinový film v ruském znění, ve kterém se toho zdánlivě moc neděje, a to dokonce několikrát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Jinak já stále tvrdím, že k "pochopení" Stalkera nepotřebuje člověk znát Piknik u cesty, protože to, co je potřeba u Stalkera pochopit, je Tarkovského filozofické a morální poselství, nikoliv děj. Mnohé myšlenky, které ve Stalkerovi zaznějí či vyplynou z jedinečné obrazové a hudební kompozice v knižní podobě nenajdeš. Však je tenhle film taky spíš řazen do kategorie "kinematografie duchovní" než do sci-fi. Rozhodně to není jednoduchý film a k jeho "plnému pochopení" rozhodně nestačí jedno shlédnutí. Takže stručně řečeno, je to záležitost pro skutečné cinefily a další potulné intelektuály, protože kdo by si dnes pustil tříhodinový film v ruském znění, ve kterém se toho zdánlivě moc neděje, a to dokonce několikrát... Mas pravdu. Kdyz ale clovek zna knihu, tak nemusi laborovat nad tim, co ze je ta Zona, kdo je Stalker, proc cestou vsechno obchazeji a proc se hazi matkou na provazku. Muze se naplno ponorit do te atmosfery... mam pocit, ze o vikendu na nej mrknu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Stalkera jsem viděl poprvé před lety na některém Bohemiaconu v Ústí nad Labem. Po několikadenním flámování a nevyspání. To byly stavy! Když jsem pak vyšel ven, do toho tenkrát ještě děsně smradlavého a depresivního města tak jsem si nějak nebyl jistý jestli to náhodou pořád ještě není film. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 13. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2010 Stalkera jsem viděl poprvé před lety na některém Bohemiaconu v Ústí nad Labem. Po několikadenním flámování a nevyspání. To byly stavy! Když jsem pak vyšel ven, do toho tenkrát ještě děsně smradlavého a depresivního města tak jsem si nějak nebyl jistý jestli to náhodou pořád ještě není film. A hazel si matkou s fangli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Vážení Páni! Chtěl bych Vás poprosit, zda jste někdo nenahrával z ČT2 v neděli v rámci filmového klubu vysílaný pořad POSLEDNÍ TRAPER Byl to na můj vkus parádní snímek, tématem podobný k filmu Jeremiah Johnson, i když úplně jiný. Opravdu zážitek. Bohužel jsem viděl jen druhou půlku, tak sháním někoho kdo "má". Díky! Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Vážení Páni! Chtěl bych Vás poprosit, zda jste někdo nenahrával z ČT2 v neděli v rámci filmového klubu vysílaný pořad POSLEDNÍ TRAPER Byl to na můj vkus parádní snímek, tématem podobný k filmu Jeremiah Johnson, i když úplně jiný. Opravdu zážitek. Bohužel jsem viděl jen druhou půlku, tak sháním někoho kdo "má". Díky! Jirka EDIT: Radsi SZ Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 EDIT: Radsi SZ Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 existuju aj titulky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 dneska v osm na nova cinema Point break... já ty kluky surfařský mám rád Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 Vážení Páni! Chtěl bych Vás poprosit, zda jste někdo nenahrával z ČT2 v neděli v rámci filmového klubu vysílaný pořad POSLEDNÍ TRAPER Byl to na můj vkus parádní snímek, tématem podobný k filmu Jeremiah Johnson, i když úplně jiný. Opravdu zážitek. Bohužel jsem viděl jen druhou půlku, tak sháním někoho kdo "má". Díky! Jirka Přesně, ten film mě opravdu zahřál a emociálně zcela disbalancoval, po dlouhé době jsem měl úplně mystický zážitky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2010 ted, na Nova Cinema - Ve sparech Yakuzy - v originale Brother. Takeshi Kitano, ja ten film miluju... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se