Přejít na obsah

Pracovní hodinky


Doporučené příspěvky

Na jaro potřebuji nové quartzové hodinky pro aktivity, které mechaniky bezproblémově neustojí. Uvítám tipy a nápady, protože se v křemíkovém světě neorientuji. Chci jednoduché analogové hodinky, u nichž z pouzdra vyčnívá jen korunka, takže chrona ne. A také žádný vnější antireflex, leštěné plochy nebo jiné kosmetické prvky, které by v terénu vzaly brzy za své. Prostě odolný a spolehlivý přístroj pro fyzickou práci a sport, zvládající prach, bahno, otřesy, pot i vodu, kterému budou škrábance jen přidávat na kráse :-)

 

Technické a ergonomické požadavky:

  • průměr nejvýše 39 mm
  • odolný a přesný strojek
  • jasná čitelnost času na první pohled (dobrá luminiscence výhodou)
  • ukazatel data
  • vodotěsnost alespoň 100 m
  • pohodlné na nošení a nepřitahující kolize s vnějším světem (ne moc vysoké pouzdro a nevyčnívající hrana skla)

 

Cenově bych se vzhledem k jejich účelu rád vešel do 10 tis. Kč, nicméně na zajímavé modely nad tímto limitem se také rád podívám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Taky mě hned napadly Seiko Military

 

Ty používám poslední rok. Pouzdro je velmi odolné a přesnost výborná. Jenže se mi opakovaně podařilo na několika místech odštípnout hranu hardlexu, o škrábancích nemluvě. Ani nevím, při jakých příležitostech se to stalo. Stopy užívání na kovových částech bych neřešil, ale poškozené sklo mi jako estétovi vadí. Určitě půjde vyměnit, ale kdykoli se to může stát znovu. Tož to beru minimálně jako záminku pro nákup dalšího stroje :-)

 

Měl jsem Luminox a těmto účelům vyhovoval, akorát chyběl safír, což mě dost štvalo"

 

Také bych dal přednost safíru, ideálně po krajích plně zapuštěnému do pouzdra.

Upraveno uživatelem Sorbus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řada DS Action bude to co hledáš, co třeba tyhle? http://www.horademoda.com/certina-action-acero-c0134101104700-p-1674.html
Quarz, safír, 40,5mm, 200m, 295,- ?

 

Edit: ...no možná že luneta nebude to ono, vzala by za svý...

Upraveno uživatelem PNS
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadl mě Victorinox Swiss Army ? Maverick

sice průměr 43mm,ale jinak by mohly vyhovovat požadavkům.

Eventuelně potom Wenger ? Off Road ,

nebo Wenger battalion diver ,ty jsem měl jednou na ruce a jsou velice pohodlné a vzhledem k ceně nadprůměrně zpracované...

Upraveno uživatelem hejdik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ještě jsem nevybral nic. Zdá se mi, že většina tzv. pracovních/outdoorových hodinek má buď nízkou vodotěsnost nebo nemá safír nebo jsou pro mne neprakticky velké nebo mne odrazuje PVD úprava nebo to jsou automaty (manuální nátah bych možná vzal, ale automaty by jednak dlouho nevydržely, jednak bych je musel často natahovat a seřizovat, protože pracovní hodinky nemám na ruce denně). A digitálky nechci kvůli špatné čitelnosti na přímém slunci a nadbytku čudlíků a funkcí, které bych stejně nepoužíval. Asi si moc vymýšlím.

 

Nejvíc jsem zatím zvažoval Hamilton Field H68411533 (jenže vypadá téměř stejně jako Seiko SBCA001, to si mohu rovnou nechat vyměnit to poškozené sklíčko), Certina DS 4 C022.410.16.050.00 (leštěná luneta, spíš oblekovky) a Longines Hydroconquest L3.640.4.56.6 (kromě zbytečně vysoké ceny je vyřazují leštěné střední články tahu).

 

post-11943-0-74992500-1393365606_thumb.jpg

 

post-11943-0-58557500-1393365625_thumb.jpg

 

post-11943-0-82707300-1393365637_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Tak tady je tedy opravdu každá rada drahá. Tím více mne ale zajímá, jak to tvé přísné výběrové řízení ve finále skončí. Vzhledově mne nejvíc oslovují ty Hamiltony, ale jak správně podotýkáš, jsou némlich to samé jako Seiko...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já už asi třetím rokem na většinu mimopracovních aktivit (lezení po stromech a v jeskyních v rámci GC, kajak, štípání dřeva atd.) používám baterkové certiny DS action. Jsou teda troch větší (42 mm, ale díky široké lunetě nic hroznýho, navíc gumový řemen je super. Na to, co už se mnou všechno zažily, na nich není jediný škrábaneček (teda 1 na lunetě, a spona katastrofa).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...