Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18


People

Doporučené příspěvky

před 31 minutami, instant napsal:

tak kto je na zaburinu a khaki pyzamo, tak asi aj ano. mne by stacila ta zelena luneta a cierny cifernik... ako sa hovori, menej je viac

Pockej az to uvidi stinger, ten ti da! :D Chce to videt na zivo, i s tema levnejma 62MAS variacema, po dlouhy dobe me neco z levnejsich Seiko zaujalo, to musim priznat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pojďme vyhlásit minutu ticha křivým armovákům. Zdá se, že tento seikařský ekvivalent kultury gramodesek bude opravdu časem sprovozen ze světa.

Vzpomněl jsem si na instantova "štěnátka na rozkvetlé louce", základní Seika, barvičky. Budoucím štěňátkům se to skotačení fakt prodražuje :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... páč je tam na můj vkus už moc asymetrie: datum na čtyřce, korunka na čtyřce, den začíná v 6:30, stmívá se v 17:30, taková "vlažná" sekundovka...

Celý to na mě působí dojmem, že je to všecko nahrnutý do dolní části hodinek... a to si ani nechci představit, jak budou vypadat, když budou ukazovat třeba k tomu všemu ještě třeba půl osmý...

možná i ta korunka na mě působí možná až moc nalepená na nožičku...

Já nevím, sou vlastně úžasný, ale...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta luneta není až tak nerozumně dělená. Nechtěli dělit čísla v polovině a je to rozumné. Já jsem proti každé centrální ručce navíc. H.m.s a dost. Mne to mate...  Indikátor den/noc nebo am/pm by se hodil někde na ploše. Ale je to můj soukromý necestovatelský pohled

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde je ten subciferník den-noc ukazující sluníčko a měsíček s hvězdičkami, obrázky jak na skříňkách v mateřské školce o)
Někde je 24h subciferník s ručkou
A mně my stačilo kdyby se přechodem hodinové ručičky přes dvanáctku nějaká pidiručka překlopila z AM na PM (nebo v příslušném okénku přehodil nápis)
A ta druhá varianta téhož - přechodem hodinovky přes šestku překlopit ukazatel day/night - opět jakkoli rozumným způsobem.

Ale jediné využití bych viděl při nastavování stojících automatů, abych poznal, jestli mají dopoledne, nebo odpoledne, a nemusel točit celý jeden den dokola, případně neriskoval nastavení daydate v zakázanám časovém pásmu kolem půlnoci.

Ale to je všecko teorie, já jsem se svými časomírami spokojeným nebo  přinejmenším smířený ;o)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, villain83 napsal:

Datel- A k čemu je tam ta GMT ručka a 24 h stupnice?

No po pravdě na h0vn0, pokud jde o mé potřeby - stačilo by mi něco jednoduššího, nesoupeřícího o pozornost při pokusu o odečtení časového údaje na ciferníku ;o)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná se nechám isnpirovat a pudu chronařům vysvětlovat, že mají stopky moc ručiček, nebo vintážníkům říkat, že maj ty hodinky nějaký starý.

U těch alžírskejch GS GMT by mi asi jeblo hlavně kvůli tomu, že barevné rozdělění na vnější/vnitřní lunetě nelícuje. Chápu, proč to tak v logice těch hodinek je, ale dojmu to nijak nepřidává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jo, chlapi, nejsem ani zdaleka tak blbý jak by  se mohlo zdát na pohled ;o) však nehlásám to, že by  se měly ručky ulamovat, jen říkám, že pro mé účely sledování času jsou dostačující
ručky základní a každá navíc je holt navíc. Daydate samozřejmě v okénku.  

Ale tady mi jeden říká, že Am/Pm poznám z GMT ručky, druhý, že na to ta ručka primárně není ;o)
A já říkám jen to, že by se v podstatě hodilo, mít indikátor, jestli hodinová ručka opisuje první, nebo druhé kolo dne a kdy můžu očekávat překlopení data. Obejdu se bez toho, to jistě.

Ani opačným směrem jít nehodlám, jednoručky taky nejsou můj kýbl piva ;o)

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 21 minutami, Datel napsal:

Ale tady mi jeden říká, že Am/Pm poznám z GMT ručky, druhý, že na to ta ručka primárně není

Ale to si neodporuje :) (edit: historicky bys našel hodinky, kde na AM/PM centrální ručka primárně je a GMT neumí).

Tohle jsou docela sympaťáci, ani ta cena není na dnešní poměry mimo:

1422792579_ScreenShot2020-05-21at15_14_57.png.d5cf583526a24f87af00a38f0cddba99.png

https://www.hodinkee.com/articles/grand-seiko-x-watches-of-switzerland-group-toge-special-edition-sbgm241-with-live-pics-introducing

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...