Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18


People

Doporučené příspěvky

Hodnotu limitek devalvuje to, že k limitce za kilo pak udělaj poor mans verzi do třiceti. A nevím, jestli je nějaký brand, kterýmu by tohle naopak tu limitku udrželo nebo dokonce nakoplo.

Ale jinak jsou ty hodinky moc krásný. A přežil bych i plejtváka - podomního cesťáka.

Jinak jak tu padla kontroverze japonska a velryby, tak jestli je to delfín, tak v tomhle to je z deště pod okap.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo, "Japan dolphin hunt" vygůglí horší obrázky, být delfínem taky balím kufry

Leč jiný kraj, jiný mrav, i Japonsko musí mít nějakou zápornou stránku.
Horolezci také milují lezbu po velehorách, a nesnášejí omrzliny.  Zatím se to taky nedaří oddělit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spojovat si delfína na dýnku potápek s lovem velryb v Japonsku (a delfínů v jedné konkrétní části) je padlé na hlavu. Navíc Seiko podporuje ochranu oceánů edicí Save the Ocean, takže tím tuplem.

Vůbec se nebudu pouštět do diskuzí ohledně západního "správného" pohledu na jiné kultůry a vykládání historie dle současných společenských norem.

Upraveno uživatelem xbraj19
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 hodinami, bandicoot napsal:

Hodnotu limitek devalvuje to, že k limitce za kilo pak udělaj poor mans verzi do třiceti. A nevím, jestli je nějaký brand, kterýmu by tohle naopak tu limitku udrželo nebo dokonce nakoplo.

Ale jinak jsou ty hodinky moc krásný. A přežil bych i plejtváka - podomního cesťáka.

Jinak jak tu padla kontroverze japonska a velryby, tak jestli je to delfín, tak v tomhle to je z deště pod okap.

Limitku hlavně devalvuje to, že přesně tohle to samý (ok, až na inverzní datum) udělali 3 roky zpět. A není to poprvé, podobnou prasárnu udělali už s historical collection divery nebo anniversary pandami. Slovo limitka u Seika ztratilo na významu (a to tu první SLA limitku dělali nějak kolem 2k kusů) a já jsem fakt rád, že jsem se SLA017 včas zbavil. Kupoval jsem je nové na krámě a podobnou chybu u Seika už nikdy neudělám. Historické Seiko mám rád, ale to současné bych už pocitově postavil někam na úroveň Tissotu nebo Maurice Lacroix. Je to smutný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@xbraj19 ale máš pravdu, nelze házet celý národ do jednoho pytle a poměřovat je našimi pohodlnými suchozemskými měřítky.

Ale holt milovníci hodinek jsou zvyklí šťourat se v detailech, pro mnohé docela nepodstatných.
Velkorysost si ponechávají na přístup k rodinnému rozpočtu, ta je také pro mnohé až nepochopitelná ;o)

A ona edice je fajn, nevím nakolik Seiko podporuje ochranu oceánů a
nakolik je to dobrý tah na rozšíření portfolia, tím že toto podsouvám v žádném případě nechci být podsouvačem.
Každopádně Seiko mám rád, a kytovce a dokonce ani želvy nežeru

 

 

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 hodinami, mimes napsal:

kontraverzne hodinky, odmietaju dohodu o zakaze love velryb ale na hodinky ju daju, mozno len seiko ma iny postoj ako vseobecne japonska mienka ale napriek peknemu kusku by som nekupil

Whale hunt in Faroe Islands turns sea red with blood | Chronicles of Shame

Danske samospravne uzemie, tot za rohom. Kazdy rok, tradicny whale killing.

Tvoj pohlad na vec je skutocne sick. Sukromna firma predsa nie je stat ani spolocnost ani narod ani nic take. Preco neobvinujes swiss vyrobcov hodiniek, ze vyrabaju damske hodinky, ked do r1971 u nich zeny nemali ani volebne pravo?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, xbraj19 napsal:

@VojtaB Vlastnící SLA017 mají štěstí, že ty nové limitky tak výrazně zdražily, že není problém prodat ty SLA017 za původní kupní cenu :)

No já se jich naštěstí na původní cenu zbavil, ale je fakt, že jsem je nikdy nezačal nosit :D Ale když jsem je dával cca rok a půl zpět pryč a koukal na WUS, Uhrforum a tak, tak jsem měl pocit, že to takový šlágr není (a tady na magu byly nošené kdysi kolem 70 a udat skoro nešly). A taky mi přišlo, že poté, co bylo jasné, že budou recyklovat každý ikonický model bylo čím dál těžší jej vyprodat (viz 6105 na chronoshopu za nějakých 70)... Ale zjevně asi ne, když pořád dělají nové barevné kombinace a limitky, v Japonsku ty modely asi pořád frčí. No každopádně u mě tímhle Seiko definitivně skončilo, co se dražších modelů týče. Jako značka "na sbírání" to současné nemá smysl, když limitka nic neznamená a navíc těch jakože "limitek" jsou tisíce kusů... Spíš je blbý, že pokukuju čím dál víc po GS :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 27. 9. 2020 v 12:29, Diablo1st napsal:

Tak také porovnanie si veľmi rád prečítam. 😉

Osobne sa mi moc to nové puzdro nepáči, najviac sa mi páči puzdro SDGM a potom Sarx035. Ja mám radšej oblejšie tvary než ostré hrany. U týchto nových to už ide moc do extrému.

Inu už jsem je byl zkusit a já mám celkem jasno, ty hodinky jsou v reálu naprosto boží. Bál jsem se velikosti, že to bude už malé, ale minimálně ta bílá varianta působí větším dojmem, takže je to naprosto v pohodě, rozdíl proti SDGM nebyl nijak zásadní. Ono komplet tvary působí takovým větším / robustnějším dojmem, třeba z boku to vypadá, že jsou vyšší, než SDGM a přitom nejsou.

Takové malé porovnání s podobnými hodinkami, zároveň i těmi, které jsem měl vždy ve svém hledáčku. Všechno světlé (bílé) varianty.
1. SDGM001 - ty i vlastním a měl jsem na ruce během zkoušení nových Presage - 6R15, 50 hodin rezerva, 10 barů, safír, rozměry 48.6 x 40.5 x 11.5 mm
2. SARX033 / 055 - dávám k sobě, protože specifikacemi jsou prakticky totožné (055 titan, baby snowflake) - 6R15, 50 hodin rezerva, 10 barů, safír, rozměry 46.3 mm x 40.8 mm x 11 mm
3. SPB165 (SARX077) - nové zkoušené presage - 6R35, 70 hodin rezerva, 10 barů, safír, rozměry 47.2 x 39.3 x 11.1 mmfront.jpg.018095a3224b701c99de610aae84181c.jpg

profil.jpg.48cba7515b45cab2dbd3abfada2b01ca.jpg

Když popíšu co nejvíc ve zkratce své pocity z nich, tak SDGM mají asi nejvíc feel GS, nejelegantnější pouzdro a komplet celé hodinky, což je vidět hlavně z profilu. SARX033/055 se mi o něco víc líbí ze předu, protože z tohoto pohledu mají hezčí nožky, na druhou stranu 033 s čistě bílým ciferníkem jsou až nudné a 055 aka baby snowflake nejsou moc originální, přece jen to v té hlavě bude vrtat :) Nové SPB165 vypadají proti těm propracovanějším pouzdrům na první pohled jednodušeji, možná až obyčejně, jenže poté zafunguje to přísloví, že v jednoduchostí je krása. V reálu jsou ty hodinky skvělé, jednoduché tvary působí vážně dobře + ten cifr...o tom není třeba moc psát, dělá vážně divy. Dokonce i ten piedestál, který se tu propíral v reálu není nějak rušivý, pod určitým úhlem vypadá i jako by nebyl vystouplý, ale naopak zapuštěný, hraje to vážně dobře. Ano ty hodinky jsou takového jednoduššího rázu, vypadají jakoby sportovněji, takže bych řekl, že je to o tom, co člověk hledá. Třeba já se vidím právě v tom sportovnějším looku a byť jsem si na SDGM vážně zvykl a jsou boží, tak nové Presage mi ke mě pasují lépe. Lepší strojek s vyšší rezervou a také oproti zbytku lumi jsou pak takovým příjemným bonusem. Na ruce sedí všechny krásně, přece jen rozměry podobné, možná SDGM jsou takové nejpříjemnější, jak mají ladně svažující se nožky.
Ještě může někdo namítat, proč jsem k tomu nepřihodil SARB035, když už. Je to z důvodu, že ty jsem v hledáčku nikdy neměl, proti ostatním mi vždy přišli takové nijaké :)

Já mám jasno, SDGM půjdou do světa a budou nahrazeny buď přímo touto bílou variantou, nebo modrou, kterou mám také v merku, ale neviděl jsem jí ještě v reálu. U té se i začínám malinko obávat, že už to bude moc, struktura + ještě lesklá modrá, no nevím, uvidím.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krása! Nový Pressy za mě teda určitě jen a pouze s bílým ciferníkem! Jak sem je takhle uviděl, tak už si je jinak barevně prostě nedokážu představit. Asi mě ukamenujete, ale mít to ještě daydate, tak je to v mých očích naprosto dokonalá hodinka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...