Jump to content

Nove modely Seiko 2014-2024

Recommended Posts

Posted

Jako 5-tky budou mít obyčejnou sponu a plechové koncovky, odhaduji (i vzhledem k ceně).

• 3 weeks later...
Posted (edited)
před 19 hodinami, lukassob napsal:

Podle mě moc strakatý.

Obzvlášť ty černý, to je jízda.

Kdyby ale s těmahle ručkama a indexama udělali něco s nějakou normální lunetou... prostě bez kulatejch indexů a šipek....

Edited by geometr
Posted

Opět historická předloha v 5KX pouzdře, co s tím pořád mají. Ještě že jsem koupil SRPK17, ty v té záplavě limitek v 5KX pouzdře působí jako zjevení. Asi je nahodím zase na chvíli na originál tah a ponosím.

Posted

presne tak, tiez mam SRPK17 a su to jedinecne hodinky. 

5KX je dobre puzdro, ale remake by mal byt v ich povodnom puzdre. 

Posted

Seiko v poslednej dobe strašná nuda, všade 5KX puzdro 🥴

Posted (edited)

Jj, Seiko v rámci úspor pěkně krouhlo řadu 5, z dřívějších mnoha variant pouzder zbyly 5kx (s lunetou/bez) a fieldy/ navi (cifr). Tim i limitka SRPK17 o legračním počtu 15 555 ks je pro mnohé vzácnost🥴( před pár lety jsem kupoval limitku želv o pro mě velikém počtu 2018 ks).

A Seiko vesele dál ždíme 5kx pouzdro dalšími limitkami a speciálními edicemi...

Edited by Kamil.K
Posted

Seiko ohlásilo novinky také u Astronů, u dvou modelů z titanu s černým povrchem se objeví zajímavý fialový číselník. V minulosti byly podobné kousky (Seiko Astron SSH083J1) moc povedené, tak jsem zvědavá, jaké budou naživo tyhle, ale věřím, že super :) Inspirací pro číselníky byla i tentokrát příroda, konkrétně rozjasňující se temná noční obloha.

Seiko Astron SSH145J1 a Seiko Astron SSJ021J1

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
před 5 hodinami, lukassob napsal:

Až na to nacucané klíště se dvěma nateklými a dvěma amputovanými končetinami jsou to krásné hodinky! 

• 2 weeks later...
Posted

Klíště má osm nohou, takže tam by byla amputace rozsáhlejší 😜
Nicméně jde o referenci na prvního Miyazakiho film: Naushika z větrného údolí.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Ty jo za podcenění počtu nohou klíštěte se teda stydím. Každý rok je tahám nacucaný a nikdy jsem si nespočítal nohy 🤦‍♂️😀. Film/knihu ani tvůrce taky neznám, ale to už mě tak netrápí. Pokud to má pro někoho význam, třeba to budou pro něj zásadní hodinky do sbírky. Za mě vše krásný, jen ten symbol bych prostě nesnesl.

Posted (edited)

Ale jsou fakt pěkný. Jasný, to klíště tam nemuselo být, ale jinak je na nich všechno ok. Tvar pouzdra je geniální, nemaj přerostlý nožky jako to klíště, povrchovka pěkná, korunka parádní, ciferník skvěle sladěný s ručkama ideální délky a šířky konců, že by ani nepotřebovaly vteřinovku. Za mě moc hezký hodinky, pokud přijde obyčejná varianta bez klíštěte, šel bych do nich. Ani by nemusely mít tu patinu, klidně normální povrch v kombinaci brusu a lesku. Ten tvar a proporce pouzdra si prostě říká o další modely. Ta kůže je taky moc pěkná. Já bych i to klíště snesl, asi bych si tím šplhnul u dcery, ta tyhle japonský kraviny žere. Za mě jo, ale musely by bejt normálně k sehnání a za normální peníz, fakt kvůli tomu klíštěti nebudu hlídat, kde a kdy se objeví a ještě připlácet. Jinak do tohohle pouzdra by seděl nějakej ciferník jako původně světlej, ale s hodně tropic patinou. To by se mi líbilo moc.

Edited by Jiří Sedlák
  • 2 weeks later...
Posted
Posted

Ještě ne, myslím, zrovna jsem to sem chtěl dát... 😉

Mě se líbí tahle řada dlouhodobě, jen mě tahala za oko ta datumka, tedy spíš ten do kraje posunutý malý lumi index na trojce. Tohle nové řešení datumu se mi líbí víc... Asi...

Posted

horskjan: souhlas, mám stejný názor na vyosený kousek lumi až v armováku (kvůli datu na pozici 3). Takto je to lepší.

Posted (edited)

pri vsetkej ucte, ta datumovka je des. mala a zle citatelna. nech si pozru, ako sa to robi Citizen na Fujitsubo.  

Edited by Roman-ZA