Přejít na obsah

??????????? 6.15 ? stolnídigitálky s VFD displejem


yaro

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dík za toto vlákno. Vlastnil jsem Elektoniku4, ještě jako dítě . Super hodiny to byly a pípaly tak vtíravě, že jsem se kolikrát vzbudil radši sám. Moc se mi líbila taky blikající dvojtečka. Daroval jsem je kamarádovi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
Návštěvník Chilliluk

Tak jsem to tu celé pročetl - perfektní vlákno, škoda, že jsem ho objevil až teď, asi proto, že bych ho spíš čekal v sekci "Digitální hodinky". 

 

Mám taky svůj příběh ohledně sovětských digi hodin. Vlastně, když nad tím uvažuji, tyhle hodiny patřily do mého života ještě předtím, než jsem věděl, k čemu vlastně slouží. Babička je přivezla z Ruska někdy v osmdesátých letech, cca 1986, byly mi cca 4 roky (myslím tím konkrétně hodiny Elektronika 13, co jsem sem dal na ilustračním obrázku (naše provedení je šedivé)). Tyhle hodiny od té doby jsou stále funkční součástí obýváku mých rodičů. Od té doby nevynechaly jediný den provozu, snad jen, pokud vůbec nešel proud. Kdyby ten dům měl třeba se vším všudy propadnout bance a já bych si směl vzít jen jednu drobnost, byly by to snad tyto hodiny. Nikdy jsem si jich nějak extra nevšímal, ale prostě tam byly a šly a patří do mého života..je to jako když máte doma obraz, který denně visí v obýváku a vlastně je to samozřejmost a moc si ho vlastně nevšímáte, už vám zevšedněl - ale běda, kdyby vám ho někdo ukradl - to by bylo jako kdyby vám vzal kus minulosti. Já prostě doufám, že ty hodiny tam v obýváku rodičů pořád budou a budou se těšit plnému zdraví, stejně jako moji rodiče, a dokud tomu tak bude, staré dobré časy vlastně ještě neskončily. 

 

post-12565-0-14556700-1431030336_thumb.jpg

 

 

...no a protože jsem takový nostalgik, pořídil jsem si před rokem Elektroniku 4 do svého vlastního obýváku...tentokrát reálné foto mých hodin:

 

 

post-12565-0-14419700-1431030392_thumb.jpg

 

 

 

...a to je vlastně celý můj příběh...snad jen bych dodal, že pokud bych nějakou nemilou událostí o oboje Elektroniky přišel, stoprocentně bych pořídil další - bez hodin Elektronika jako bych nebyl. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Presunul jsem vlakno do digitalek. 

 

 

Dobrý tah, doufal jsem, že to někdo udělá, protože by mi v digitálkách tohle vlákno chybělo (narozdíl od různých "smart watches")  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Tento budík jsem tam na vystavě měl také, jen na fotce není vidět. Mám tam tři a jsou v dolní řadě pátý až sedmý zprava. Jinak u tohoto budíku je zajímavé, že ve sbírce sběratele p. Frolova má na fotce prohozené bílé tlačítko na jinou pozici.

Tak přikládám taky jedny, co mám doma už asi 23 let. Myslím, že tady ještě nejsou. Hledal jsem je i na fotce v té velké sbírce, ale nenašel jsem je tam.

Omlouvám se za kvalitu. Je to foceno jen mobilem při umělém světle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud myslíte budík který je ve "dřevěné" hluboké skřínce tak tam je displej v celku a nejde vyměnit jen jedno číslo. Něco jiného jsou hodiny kde jsou čísla každé samostatně (vypadají podobně jako elektronka). Ty potom jdou měnit samostatně. Podívejte se na třetí straně na fotky Tikala a tam ten rozdíl uvidíte.

...draci, mám Elektronika 4 a jedna "lampa" mi svítí méně než ostatní, dá se s tím něco dělat? Vyměnit? Na elektriku jsem úplná lama, maximálně bych ji dokázal vyměnit. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...