Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj, 

rád bych si koupil hodinky, ale mám trochu specifický výběr, který se dost těžko splňuje :)

Celotitanové (váha, klasická ocel mi nedělá moc dobře), možnost plavání (100 m) a následně už jsou jen vlastnosti, které nejsou až tak nutné: solární nebo kinetický pohon, luminiscenční indexy, osvětlení, safírové sklíčko.

Našel jsem troje hodinky, které splňují obě základní vlastnosti a mají některé z volitelných:

http://hodinky.heureka.cz/citizen-bm6930-57e/specifikace/#section

U Citizenu je pro mě lákadlem jejich Eco-drive

http://hodinky.heureka.cz/seiko-sgg731/specifikace/#section

Taková klasika, vzhledově se mi hodně líbí, ale nevím jak to bude s výměnou baterie a případnou těsností

http://hodinky.heureka.cz/casio-wva-430td-1a2/specifikace/#section

Casia mají víc funkcí a zajímavě řešené podsvětlení displeje, ale jako jediné mají řízení radiovým signálem a pouze sférické minerální sklíčko

Rád bych slyšel váš názor. které z uvedených hodinek se vám líbí a proč. Případně jestli máte nějaký další tip na podobné hodinky, tak si ho rád poslechnu :)

Díky

Posted

Já bych bral vážnějš ty Seika či Citizeny oproti Casiím. 

V tomhle výběru bych ti ale doporučil, aby sis šel hodinky někam vyzkoušet. Taky pozor na rozměry, ty Seika jsou o dost menší než ty Citizeny (37 vs 40 mm). Záleží na osobních preferencích. Jinak ani jedny nebudou špatné. 

Posted

Já jsem měl citizeny s ecodrive, safírem a rádiem, sice byly trochu dražší, ale naprostá spokojenost. Doteď lituju, že jsem je prodal... 

Posted

Kamarat nosi iba citizeny - celotitanove pilotky / je s nimi spokojny, dokonca si kupil druhe :)

Takze sa priklanam k citizenom. Casia su o uroven nizsie (spracovanie, kvalita)

Posted

Musím říct, že když jsem je kupoval, docela jsem se obával, zda přes tu logaritmickou lunetu a spoustu malých ciferníků budou ty citizeny použitelné pro zjištění, kolik je vlastně hodin. Ale kupodivu nebyl vůbec žádný problém s čitelností a hlavně v noci, parádně a dlouho namodrale svítily... Mám i casia, ale to teda v porovnání s nimi nic moc.

• 1 month later...
Posted (edited)

Ahoj,

ještě jednou díky za rady. Nakonec to vyhrály hodinky Citizen BM7081-51E.

56b6ecaa5b5d3b20813b10a813a94c3500cf59671e219b4af86c1d820f1200bee7ebee397a87550e

Caliber je E111, vodotěsnost 100 metrů, safírové sklíčko, eco-drive bez nutnosti měnit baterie, řemínek i pouzdro supertitanium (titan + ion plating).

Protože rozměry a váhy se docela lišily podle zdroje z webu, provedl jsem vlastní měření (jen klasickým pravítkem):

průměr bez korunky 42mm, s korunkou 44mm, výška 10 mm, sklíčko 34 mm, váha 82 gramů po zkrácení o tři dílky.

Po třech dnech používání zatím bez jakékoliv odchylky času, sekundová ručička je přesně zarovnaná s indexy. Luminiscence je u hodinové a minutové ručičky + větší číslice 6 a 12. Osobně jsem předpokládal luminiscenci i u dalších malých indexů u kraje, ale bohužel. Po nasvícení silně září (fotka to ještě trochu zvýraznila), slabě jsou rozeznat i po delší době. Na ruce sedí dobře, byť jsem se bál, jestli nejsou moc velké.

Na hodinkách se mi líbila jednoduchost bez většího množství prvků a malá tloušťka. Velké číslice tomu dodaly trochu sportovnější vzhled, alespoň z mého pohledu. No a kombinace velmi odolného materiálu hodinek, sklíčka, vodotěsnost a volba eco-drive pohonu by mohly zaručit dlouhou životnost bez větších problémů - aspoň doufám :)

Hodinky objednány z Ebay od uživatele dutyfreeisland, který má velké množství prodejů a prakticky bez negativních ohlasů. Cena 3500Kč, zásilka i přes upozornění na možnou dlouhou dobu čekání dorazila za 11 dní bez jakéhokoliv dopočítaného cla. Pošta byla zdarma a deklarovaná jako "duty free".  Doufám, že to není nějaká nepovolená reklama :)

Edited by kajmik01