Přejít na obsah

Caprichos

hciq

Doporučené příspěvky

Napadlo mě, že bych se mohl postupně podělit o svůj ?archívek? netradičního přístupu k navrhovaní a konstrukci hodin a hodinek, co jsem za cca 3/4 roku mého zájmu o tento obor nasbíral.

Začneme tak středním kalibrem:

Designer Jacob Arabo (Jacob&Co) ruský emigrant žijící v USA. Jeho klienti jsou většinou celebrity z showbussinesu (Elton John, Justin Timberlake, Bono, Angela Bassett, Naomi Campbell, Sean Combs atd.)

Zajímavý stroj (Swiss made) s vertikálním uspořádáním hodinového mechanismu. Pohyb dodává stroji 7 koaxiálních pérovníků vertikálně uložených v horní části. Slouží asi i jako odečet rezervy . Srandovní je zaklapávací klička pro natažení. Součást této ?fajnofky? je taky Tourbillion uložený vertikálně a s bočním průhledem. Ten složí také pro přístup k ?turbíčku? na doladění.

Rozměry 56 x 47 x 21.5 mm

Pouzdro: všechny zlata, platina a magnesium (Red Magnesium !!!!) s karbon fiber díly.

Limitovaná edice cca 18 ks. Cenu radši neřeším.

Proti tomu bych postavil již notoricky známého Richarda Mille. Takto bych si já osobě představoval hodinařinu 21 století s použitím nejmodernějších technologií a materiálů(karbonové desky, díly obrábění atd). Úžasný je jeho raketový nástup na trh. Značku Richard Mille založil v roce 1999 !!!!

No a trojici ?Caprichos? bych uzavřel trojicí návrhářů Jorg Hysek, Valérie Ursenbacher a Fabrice Gonet a jejich novou značkou HD3 Complications. Netřeba komentovat.

Vulcania:

přístav kapitána Nema (nejsem asi jediný co se inspiroval J.V.) mapka ostrovu na zadním safírovém sklíčku. Perfektně zvládnutý ?námořní image? v designu ala sextant (tiše závidím).

Raptor:

schovat ?digošky? pod mechaniku s HD3 FG001 Tourbillionem to chce odvahu. Asi důležité pro akurátní vlastníky , kterým nestačí přesnost mechanik a samotné digitálky by na ruku nikdy nevzali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nic z moderni hodinariny me jeste tak neoslovilo, jak Urwerk...

Nevím, ale kdo tady s tímto systémem byl dříve, Audemars Piguet nebo partička Baumgartner& Frei (Urwerk)? Jinak tyto pány jsem měl vybrány na příští srovnávací nášup, právě s Piguetem smile.gif

Odkaz ke komentáři

tak Jacob mile prekvapil...a to jsem mel jeste koprivku z vydani magazinu MF Dnes, kde ma Baros myslim ty Jacob obluda (bohuzel) unlimited edition

Prosím tě, cože to má Baroš za hodinky? Taky jsem je v magazínu viděl, nelíbí se mi, ale chtěl si o nich něco málo přečíst, abych věděl. Díky.

Odkaz ke komentáři

to lolohh: five time zone od Jacob Co. http://www.jacobandco.com/ftz_fs1.htm...jinak Jacob je spis klenotnik, coz je docela poznat, protoze ta cena kolem 10 000 dol. neni za pet quartz strojku, ale spis za provedeni, kaminky a znacku

Odkaz ke komentáři

to lolohh: five time zone od Jacob Co. http://www.jacobandco.com/ftz_fs1.htm...jinak Jacob je spis klenotnik, coz je docela poznat, protoze ta cena kolem 10 000 dol. neni za pet quartz strojku, ale spis za provedeni, kaminky a znacku

Děkuji za odkaz. Hodinky to jsou opravdu ... zvláštní smile.gif

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...