Přejít na obsah

Projekt Orlík

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 905
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

zekon7302

Ty hodinky mně baví čím dál víc, dokonalé univerzálky.   nějaké mobilní fotopokusy

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

597e0189865e4b45

Aha, no jo Damasko, ano ich korunky su samozrejme uplne iny level nez to co je na Orlikoch, ale tie su zase podla mna az moc sofistikovane. V mojich ociach zatial nenasla premozitela triplock korunka Rolex, jednoduche neznicitelne, pretesni to kazdy kto udrzi pinzetu a ked sa to predsa len nejakym zazrakom podari znicit, tak cely krcek je sam o sebe srobovaci.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já s tim závitem nemam nejmenší problém a to jsem závit pana Konrada měl docela dlouho... (Samozřejmě je jinde, už třeba kvůli snadné výměně a hlavně tvrdosti ocele)

Ale až čas samozřejmě ukáže...

Upraveno uživatelem Kristian.nov
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Aha, no jo Damasko, ano ich korunky su samozrejme uplne iny level nez to co je na Orlikoch, ale tie su zase podla mna az moc sofistikovane. V mojich ociach zatial nenasla premozitela triplock korunka Rolex, jednoduche neznicitelne, pretesni to kazdy kto udrzi pinzetu a ked sa to predsa len nejakym zazrakom podari znicit, tak cely krcek je sam o sebe srobovaci.

To uz neplati. Je druha nejlepsi a nema feferonkovy lubrigacni gel  :) http://www.watchmann.com/prodimages/crown.jpg

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

A v cem je Damasko system horsi, nez Triplock? On je nejak moc komplikovany a servisne narocny ve srovnani s Triplockem? Materialove je naopak lepsi. Takze te superiorite Triplocku moc nerozumim. Prosil bych, cali, nejak objasnit. 

Edit: Alda byl rychlejsi.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Já s tim závitem nemam nejmenší problém a to jsem závit pana Konrada měl docela dlouho... (Samozřejmě je jinde, už třeba kvůli snadné výměně a hlavně tvrdosti ocele)

Ale až čas samozřejmě ukáže...

Přesně na to samé jsem teď myslel, a taky jsem měl Damasko. Po technické stránce dobré, jen ten dizajn je trošku nuda.

Odkaz ke komentáři

Podla mna hlavny problem korunky orlikov (na kotry si mozno nevedomky stazuje aj huhu4d o par riadkov vyssie) je v tom, ze korunka je cely cas v zabere teda ze natahuje stroj po cely cas az do uplneho zasrobovania. D dobre vyriesenej korunke by mal hexagon zo zaberu vyskocit ked ju zatlacite, aby ste pri srobovani mohli venovat svoj cit triafaniu zavitu a nebojovali este s odporom odlucovaca samonatahu stroja.

Odkaz ke komentáři

Nehlede k jednomu faktu, a znalci opravte me prosim, jestli se pletu, ale pri zasroubovavani, neodpoji se nahodou hridelka od prevodu, takze pri zasroubovavani se hodinky nenatahuji a cely chod je tedy daleko lehci a hladsi, neni brzden strojkem? Nekde jsem to cetl. Myslim pri testu DK14. 

Edit: Tady to lita, ted byl zase rychlejsi cali.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Podla mna hlavny problem korunky orlikov (na kotry si mozno nevedomky stazuje aj huhu4d o par riadkov vyssie) je v tom, ze korunka je cely cas v zabere teda ze natahuje stroj po cely cas az do uplneho zasrobovania. D dobre vyriesenej korunke by mal hexagon zo zaberu vyskocit ked ju zatlacite, aby ste pri srobovani mohli venovat svoj cit triafaniu zavitu a nebojovali este s odporom odlucovaca samonatahu stroja.

Nehlede k jednomu faktu, a znalci opravte me prosim, jestli se pletu, ale pri zasroubovavani, neodpoji se nahodou hridelka od prevodu, takze pri zasroubovavani se hodinky nenatahuji a cely chod je tedy daleko lehci a hladsi, neni brzden strojkem? Nekde jsem to cetl. Myslim pri testu DK14. 

Přesně tak...

Odkaz ke komentáři

To je argument jak stehno, to by potom byla ETA lepší než všechny ostatní in-house kalibry. 

Když chceš porovnávat technickou vyzrálost tak bych do toho nezatahoval jdnoduchost opravy.

Nicméně, pokud je Rolex triplock korunka nezničitelná, tak ji nebude umět opravit nikdo, protože to dosud nebylo potřeba dělat ;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Vyber nahodne desat neautorizovanych hodinarov (idealne nikde v juznej amerike) a nechaj si tam vymenit triplock a damaskolock.

Njn, tak to uz jsme ale nekde jinde. To nema nic spolecneho s technickym resenim korunek. Navic D korunka je naprosto blbuvzdorna a s nejvetsi pravdepodobnosti vymenu resit nebudes.

Odkaz ke komentáři

Nie nie, naprosto blbuvzdorna je ked uz tak korunka na hodinkach talianskych Instalaterov :D Ale celkom sa podla mna podarila aj ta na Orlikoch II, neviem teda jak moc je vodotesna ale uzivatelsky som lepsiu nepoznal tymto smerom by mal podla mna ELTON ist.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Korunku neřeším, několikrát jsem si to teď vyzkoušel, žádná hrůza to není. U mně je důležitý dizajn, to mi zase Damasko nedá v té kategorii. Orlík má hezčí sklo, luneta je taky vychytaná.

No jasne, dulezite je, ze z nich mate ogari radost. Trocha citu a s korunkou nebude problem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...