MR1990 Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Zdravím , po dlhšej dobe rozhodovania sa, som sa odhodlal ku kúpe Longines HC. Ide o Longines HydroConquest 41 mm, automatic v modrej. Fotky sú fotené telefónom, tak sa vopred ospravedlňujem za kvalitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 To sis pěkně vybral. Poslední dobou se nám to tady HCčkama jenom hemží. A já furt nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misoo Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Gratulujem, skvela volba! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted March 22, 2014 Report Share Posted March 22, 2014 Jsem zvědav,kdy se tu objeví i ten novej model,nevim,proč museli udělat nic moc krok .Tyhle jsou parádní,kdyby jenom vyměnili tu lunetu a pohráli si s indexy,mohlo to bejt jinak.Tyhle jsou na ruce parádní,gratuluju k povedenýmu kousku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Gratuluji, dobrá volba, jenom mě zarazilo označení 30 bar (300 meter), takhle jsou označeny nové ciferníky, na starých je 300m/1000ft, že by nějaký mezityp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kid_A Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 super chlape. zacinaj byt tady na foru popularnejsi nez damasko:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emef Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 21 mmstejná šířkahliník Link to comment Share on other sites More sharing options...
misoo Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Preco? Ja nsim hlinikovu lunetu skoro denne uz rok a pol a je jak nova. A ak by aj nieco, vymena stoji par korun... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Pravdu bych hledal v ocelové lunetě,ale v její hliníkové vložce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Ja ich mam od roku 2008 a to som ich uz nekupoval nove. Luneta nech je z cohokolvek, nema ziadny problem. Osobne sa priklanam k nazoru, ze je to nerezova luneta s hlinikovou vlozkou. Dolezity kazdopadne nie je ani tak material ako tvar. Napriklad u SINN 857 ktore som chvilu vlastnil, bola vlozka tiez hlinikova, ale kedze vystupovala z lunety von, tak dostavala na prdel pri kazdom kontakte hodiniek s okolim. Neviem z coho by si kolega krtenek predstavoval idealnu lunetu "v tejto cenovej relacii" ale mne luneta HC uplne vyhovuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Tak samozřejmě keramickou,safírovou nebo wolframovou.Ale bohužel jsou to stále spíše výjimky a ještě od značek,kde by to právě člověk nejméně čekal.Zrovna u Longines bych to čekal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 (edited) IMHO modna zbytocnost, ked to poridne vezmes o futro, o omietku, alebo zletis z bycikla, tak to poskrabes/dodrbes safir nesafir a takto je aspon vymena lacnejsia. Na Longines sa mi prave paci, ze na rozdiel od ostatnych nepodliehaju tolko modnym trendom typu priehlady, heliove ventily, datum predapo, kozmicke lunety,.... ale robia podstive decentne hodinky bez zbytocnosti, za relativne rozumne ceny. Ked uz by som musel HC nieco vytknut, tak to bude hlavne nestandardna sirka remena 19/21mm, ta mna osobne trapi viac nez luneta z hlinika. Edited June 4, 2014 by cali Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Davosa je jeden z prototypov znaciek, ktore na hodinky trepu doslova kazdu vyssie uvedenu zbytocnost + jejich poor mans submariner ich diskvalifikuje v ociach vacsiny ortodoxnych chronomagov tak nejak automaticky (mne napriklad poor mans cokolvek nevadi, jak na to nepisu rolex, tak s tym nemam problem, nenosim to, ale nezavrhujem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemonultimate Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 (edited) Když to vemu pořádně,tak to stojí za to.Když jen tak šmrncnu,což je jistě častější,je hliník v háji.Vůbec bych keramiku,safír,wolfram nenazval módní zbytečností.Ale každej máme svůj pohled na svět.Stejně můžeš oponovat s minerálním sklíčkem,když fláknu se safírem,je sklíčko v háji zatím co minerál si jen tak zapruží.A když praskne,tak dám pár kaček a je zas novej.U mně to takhle nefunguje.Jenom poznamenám,že právě Longines je značka,kterou mám rád.Ale nesmí usnout na vavřínech. Edited June 4, 2014 by Daemonultimate Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombed Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 Ja ich mam od roku 2008 a to som ich uz nekupoval nove. Luneta nech je z cohokolvek, nema ziadny problem. Osobne sa priklanam k nazoru, ze je to nerezova luneta s hlinikovou vlozkou. Dolezity kazdopadne nie je ani tak material ako tvar. Napriklad u SINN 857 ktore som chvilu vlastnil, bola vlozka tiez hlinikova, ale kedze vystupovala z lunety von, tak dostavala na p...l pri kazdom kontakte hodiniek s okolim. Neviem z coho by si kolega krtenek predstavoval idealnu lunetu "v tejto cenovej relacii" ale mne luneta HC uplne vyhovuje.Ty je ještě máš? Respect! Kdo ví u koho jsou ty Sinny, Roman I. do mě tak dlouho hučel, až jsem podlehnul Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 4, 2014 Report Share Posted June 4, 2014 No popravde, tie tvoje uz nemam, predal som oboje chrona a nechal som si len nechrono HC Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABCDE Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Mám dotaz na NATO. Jakou šířku byste mi doporučili? 20 nebo 22? Jednadvacítky se velmi špatně shánějí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwi Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Spíš bych zkusil těch 22. Při užším řemenu bych se bál vůle a vytržení stěžejky z pouzdra. Širší řemen napasovaný do užší rozteče se tu občas dá na fotkách vidět. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Urcite vacsi nez je roztec noziek a podla moznosti co najhrubsi bo ten sa lepsie prisposobi (tenky sa pokrci) ja nosim na 19mm hydrach 20mm NATO bezne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vejdo Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 HC mam asi dva mesiace a uz som skrabol vlozku neviete co stoji vymena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts