Jump to content

Longines HydroConquest

Recommended Posts

Zdravím :clap: ,

po dlhšej dobe rozhodovania sa, som sa odhodlal ku kúpe Longines HC. Ide o  Longines HydroConquest 41 mm, automatic v modrej. Fotky sú fotené telefónom, tak sa vopred ospravedlňujem za kvalitu. 

post-31209-0-68942000-1395484093_thumb.jpg

post-31209-0-73208600-1395484098_thumb.jpg

post-31209-0-96329100-1395484151_thumb.jpg

post-31209-0-20363300-1395484157_thumb.jpg

Gratuluji, dobrá volba, jenom mě zarazilo označení 30 bar (300 meter), takhle jsou označeny nové ciferníky, na starých je 300m/1000ft, že by nějaký mezityp?

• 2 months later...

Ja ich mam od roku 2008 a to som ich uz nekupoval nove. Luneta nech je z cohokolvek, nema ziadny problem. Osobne sa priklanam k nazoru, ze je to nerezova luneta s hlinikovou vlozkou. Dolezity kazdopadne nie je ani tak material ako tvar. Napriklad u SINN 857 ktore som chvilu vlastnil, bola vlozka tiez hlinikova, ale kedze vystupovala z lunety von, tak dostavala na prdel pri kazdom kontakte hodiniek s okolim. Neviem z coho by si kolega krtenek predstavoval idealnu lunetu "v tejto cenovej relacii" ale mne luneta HC uplne vyhovuje.

IMHO modna zbytocnost, ked to poridne vezmes o futro, o omietku, alebo zletis z bycikla, tak to poskrabes/dodrbes safir nesafir a takto je aspon vymena lacnejsia. Na Longines sa mi prave paci, ze na rozdiel od ostatnych nepodliehaju tolko modnym trendom typu priehlady, heliove ventily, datum predapo, kozmicke lunety,.... ale robia podstive decentne hodinky bez zbytocnosti, za relativne rozumne ceny.

Ked uz by som musel HC nieco vytknut, tak to bude hlavne nestandardna sirka remena 19/21mm, ta mna osobne trapi viac nez luneta z hlinika.

Edited by cali

Davosa je jeden z prototypov znaciek, ktore na hodinky trepu doslova kazdu vyssie uvedenu zbytocnost + jejich poor mans submariner ich diskvalifikuje v ociach vacsiny ortodoxnych chronomagov tak nejak automaticky :D (mne napriklad poor mans cokolvek nevadi, jak na to nepisu rolex, tak s tym nemam problem, nenosim to, ale nezavrhujem)

Když to vemu pořádně,tak to stojí za to.Když jen tak šmrncnu,což je jistě častější,je hliník v háji.Vůbec bych keramiku,safír,wolfram nenazval módní zbytečností.Ale každej máme svůj pohled na svět.Stejně můžeš oponovat s minerálním sklíčkem,když fláknu se safírem,je sklíčko v háji zatím co minerál si jen tak zapruží.A když praskne,tak dám pár kaček a je zas novej.U mně to takhle nefunguje.

Jenom poznamenám,že právě Longines je značka,kterou mám rád.Ale nesmí usnout na vavřínech.

Edited by Daemonultimate

Ja ich mam od roku 2008 a to som ich uz nekupoval nove. Luneta nech je z cohokolvek, nema ziadny problem. Osobne sa priklanam k nazoru, ze je to nerezova luneta s hlinikovou vlozkou. Dolezity kazdopadne nie je ani tak material ako tvar. Napriklad u SINN 857 ktore som chvilu vlastnil, bola vlozka tiez hlinikova, ale kedze vystupovala z lunety von, tak dostavala na p...l pri kazdom kontakte hodiniek s okolim. Neviem z coho by si kolega krtenek predstavoval idealnu lunetu "v tejto cenovej relacii" ale mne luneta HC uplne vyhovuje.

Ty je ještě máš? Respect! Kdo ví u koho jsou ty Sinny, Roman I. do mě tak dlouho hučel, až jsem podlehnul :)

• 2 months later...

Spíš bych zkusil těch 22. Při užším řemenu bych se bál vůle a vytržení stěžejky z pouzdra. Širší řemen napasovaný do užší rozteče se tu občas dá na fotkách vidět.

• 1 month later...