Mike. Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Smi se s timto reminkem do vody nebo nemuze se nejak poskodit? Kdyz jsou treba hodinky s vodotesnosti 100M a maji kozeny reminek... (napr. http://azwatch.cz/hodinky/se307-seiko-5-sp...0m-black-dial-i )
gandalf Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Jestli ten řemen nemá vodovzdornou úpravu, tak bych ho moc nemáčel. K trvalému poškození řemenu bez této úpravy pravděpodobně dojde. Pokud nutně musíš s hodinkami do vody, tak si dokup buď kaučukový, nebo voděvzdorný kožený řemen.
Mike. Posted May 21, 2007 Author Report Posted May 21, 2007 A da se nejak zjistit, jestli je napr. ten konkretni remen s vodovzdornou upravou? Predpokladam, ze kdyz to tam neni napsano, tak asi ne?
gandalf Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 Pokud je s úpravou, tak se výrobce nezapomene pochlubit :-) Tenhle konkrétní, dle mého, nebude. Tady si určutě vybereš a ještě dostaneš slevu. http://www.chrono.cz/reminky-water-resistant/
afrikab Posted May 21, 2007 Report Posted May 21, 2007 ty seiko kožené řemeny za moc nestojí Od SEIKA do vody jen ocelovy tah nebo primo potapecsky z rady Zxx.
Mike. Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 Jeste k tomu reminku. On totiz nevypada spatne, kdyz je takovy prosivany a ty barvy se mi taky libi
gandalf Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Nikdo ti přece neradil, abys ho nenosil, jen do vody si ho neber.
Mike. Posted May 22, 2007 Author Report Posted May 22, 2007 Ja vim, ono mi se ti hodinky celkove libi Pro pripadnou vymenum kolik by stal asi kovovy reminek na tento typ?
gandalf Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Originál kovový tah není zrovna laciný. Já bych to skutečně řešil buď kaučukem, nebo upravenou kůží, nebo kevlarem /a nemusíš je zkracovat/. Ale musí to být tvoje volba.
afrikab Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Originál kovový tah není zrovna laciný. Já bych to skutečně řešil buď kaučukem, nebo upravenou kůží, nebo kevlarem /a nemusíš je zkracovat/. Ale musí to být tvoje volba. Anebo silikon neni od veci.
cali Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 ja mozem silikon len doporucit kupil som ho viac menej zo zvedavosti na jedny sportky stal 120KC a som z neho nadseny dobre sa to nosi odolava vode a v matnom prevedeni dokonca z dialky pripomina kozu akurat pozor na uchytky (ci ako sa to vola to co drzi precnievajucu cast pasku za sponou) na tom mojom lacnom za moc nestali resp boli humpolacky odliate a zo spodnej strany velke a zarezavali sa do ruky ... ale gumova uchytka zo starych timexov to vyriesila.
Conrad Posted July 10, 2007 Report Posted July 10, 2007 Jen tak mě napadlo když čtu tohle vlákno jak nejlépe ošetřovat kožený řemínek chtěl jsem na něj použít spray na kožené veci který s úspěchem používám na bundách ale na spray je nápis dráždí kůži tak jsem raději šel od toho. Ošetřujete nějak své kožené řemínky a když tak čím díky.
Filipes Posted July 10, 2007 Report Posted July 10, 2007 to byl tuším jediný příspěvek k věci od Diskutéra blahé paměti s úspěchem aplikoval přípravek na ošetření kožených součástí (sedadel) interiéru vozu
Vit Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Smi se s timto reminkem do vody nebo nemuze se nejak poskodit? Kdyz jsou treba hodinky s vodotesnosti 100M a maji kozeny reminek... (napr. http://azwatch.cz/hodinky/se307-seiko-5-sp...0m-black-dial-i ) Použití jakéhokoliv (i kvalitního) koženého řemenu na sportovní hodinky by jsem velmi zvážil, protože po vícenásobmém zapocení ti bude smrdět jako ..... Pokud se potápíš můžeš si pořídit ocelový tah, u kterého se dá jednoduchou úpravou zvětšit déĺka tahu a dá se potom upevnit na neoprén.
nicka Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Vždycky to řeším tak, že řemínek zevnitř vydrhnu kartáčkem a mýdlem a poté aplikuji parfém. Doporučuji pánský vzhlem k tomu že po dámském člověk smrdí jako kdyby zrovna opustil bordel. Vlastní zkušenost.
Conrad Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 Vždycky to řeším tak, že řemínek zevnitř vydrhnu kartáčkem a mýdlem a poté aplikuji parfém. Doporučuji pánský vzhlem k tomu že po dámském člověk smrdí jako kdyby zrovna opustil bordel. Vlastní zkušenost. Po opuštění bordelu?
Recommended Posts