nicename Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Netusim ci je takato tema no som uz rok na fore snazim sa sledovat rozne debaty, clovek sa stale ma co ucit... v kazdom pripade by ma zaujimalo ako ste sa dostali k hodinkam resp. kam az chcete zajst. Cital som tu temu -kolko percent z vasho platu tvoria hodinky?, zaujimave citanie, chronobundus mi nie je cudzi.. za ten rok co som tu som nakupil, co sa mi pacilo a za dobru cenu a nerad by som to predaval no niekedy to zrejme pride aby som sa posunul dalej ale kam? Zacal som festinami, uzil som ich a teraz lezia v supliku, regol som sa na tomto fore podarili sa seika, co je asi zaklad a zrejme vacsina z vas seikami presla alebo sa k nim vratila.. neskor som vymachroval steiny az som si vysnival orisky a uz su doma... no pytam sa kde toto skonci? chcem longines, breitling, omega, tag? Kde ste zacali, kde ste teraz a kde chcete skoncit? Dufam ze to bude poucne :-D
Exiztence Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Začalo to Archimedy, skončí to Royal Oaky
JMB Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Další? Rolex nebo Jaeger-LeCoulte, jinam to nepovede.
Denjl Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 První lepší hodinky byly Tissot, dnes střídam Rolexy, Omega, Breitling a Panerai... Chronobundus je proste diagnóza;)
Vajt Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 (edited) Začalo to Seikem a dále to povede přes Citizen, Orient a zase Seiko, zkrátka posbírám pár kultovních japonskejch potápek. Pak se uvidí, ale myslím, že na téhle levné cestě chvíli vydržím. Pokud bych na to někdy měl, pak jednoznačně Rolex, pod ním, a ani nad ním mi zatím smysl nic nedává, ale priority se člověku v životě mění... Edited March 26, 2014 by Vajt
ivan_989 Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Ja som zacal s Maurice Lacroix quartz, potom Certina quartz, potom Rolex Milg, potom Davosa, potom Omega AT. Teraz sa chcem zastavit, casom semidefinitivky pepsiGMT a potom uz zaver - AP. Takyto je plan.
JaRooN Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Tak ja to mam zase jinak. Na pocatku byly take Festiny a byl jsem hrdy, ze je mam. Dnes lezi bez pohybu, ale pryc nepujdou. Pak Seiko. Ted Laco. A samozrejme, ohlizim se, kam dal. Ale jelikoz nemam rad jednoduche cesty, tak to nebudou tradicni vehlasne znacky. Teda zatim, jelikoz nikdy nerikej nikdy. Ohlizim se, hledam na netradicnich mistech a v netradicnich zemich. Chci neco zvlastniho, vyjimecneho, takoveho, co tady bude v jedinem exemplari. A bojim se, ze to jednou najdu. Jelikoz to hledani, ta cesta, je to nejhezci na tom vsem. Az to najdu, co pak? Tato otazka netrapi jen tebe...
brownwld Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Já zatím jen samuraje, rád bych to posunul třeba ke stowě a obecně německé produkci
Marcus Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Jsem zastáncem cesty odspodu. Sbírat zkušenosti a vyzkoušet si na levnějších hodinkách, co mi sedí a co ne. Levněji samozřejmě vyjde našetřit si rovnou na vysněné hodinky a pak si jich užívat. Ale to by mě nebavilo. Když pominu několikrát tady zmíněné Festiny, tak jsem začal Seikama 5 a Orientama Mako. Tím jsem uzavřel japonskou kapitolu a přesunu se do Německa. Až si tam užiju, zamířím do Švýcarka. Za vrchol, kterého bych chtěl dosáhnout, jsem vždycky považoval IWC. Dnes si už tím nejsem tak úplně jistý, ale nechám tomu vývoji volný průběh.Samozřejmě je to taky o penězích a nevím, co si budu moct jednou dovolit a co už ne.
KFL Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 (edited) Prim 2000 -> Sinn -> příchod sem -> Steinhart -> Mondaine -> Breitling -> Breitling -> Omega -> Sinn -> Panerai -> Panerai -> Zenith -> Omega -> IWC -> Sinn -> Panerai -> Steinhart -> Rolex A mezi tím asi troje Seika, nějaký Citizeny, Festiny, Swatche, Casia atd. Teď mám Rolex, Sinn, Steinhart a Casia. A jsem happy. Troufám si tvrdit, že mám na pár měsíců a let klid. Leda bych koupil další Rolexy . Edited March 26, 2014 by KFL
bandicoot Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Já jsem v průběhu svých zdejších hrátek zjistil, že tou metou nejsou lepší, dražší nebo značkovější hodinky, ale motorem chronobundu je touha po jakýchkoliv nových a dalších hodinkách, tedy změna.V polovině placatění jsem si myslel, jakože lezu nahoru od dvojice Seiko, Steinhart k dvojici JLC a Breguet a že o tom to je. Pak jsem si udělal pár sešupů a šel znova, hlavně, že jsem to mohl točit. Ale přejde to. Tak jako sem se usadil u jednoho nože (a na knifu jsem to taky točil hodně), usadil jsem se i u hodinek a sem chodím jen do klubu za kamarády a pro hodinkové novinky.
nicename Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 Chlapci tak ako citam cesta kazdeho z nas je trrrnista... www.lecreative.sk
rastike Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Zaciatok citizen,potom breitling,citizen campanola,a 2 x bretling.
sect Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Já jsem na konci, spokojený, nadšený a nikam dál se nechystám, doufám. Teď už jen přikoupit něco na lítačku......nějaké plastové digitálky.......možná nějaké oblekovky........asi nějaké pilotky.........taky jednoručky jsem ještě neměl.........nějaké, to je prostě jedno........ Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Tommy_PP Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 (edited) Ja som zacal so Seikami-Hamilton-LLD-Monaco a teraz Rolex Submariner. Chcel by som skoncit tiez pri dalsich Rolex modeloch, ale tentokrat vintage - Explorer II 1655, 18K 1680...jedno vsak mozem povedat s istotou...nebude to nic nad 40mm. Zatial :-) Edited March 26, 2014 by Tommy_PP
StefanM Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Ja som zacal s Rado, potom Steinhart, nasledne ma okuzlili Seiko a momentalne Breitling. Dalsi krok budu asi moony. Nasledne uz len skusat Rolex, IWC a potom JLC?... No a teraz naspat do reality a zajtra do prace
sashator Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Moje cesta byla jako mnoha jiných, i když je pravda, že jsem toho zase tolik neotočil, zkrátka dlouho se odhodlávám k dalšímu kroku...jinými slovy Seiko-Hamilton-Omega-Rolex-IWC...zkrátka se pohybuju v mainstreamu a vyhovuje mi to (ale obdivuju všechny co se dostanou až k bodu kdy experimentujou u méně profláklých výrobců)...a co bude dál? Těžko říct. Dokud mi příjem umožní pohybovat se v těch vyšších levelech, určitě ještě něco přijde, o moc výše než momentálně jsem bych to ale neviděl, respektive dokud mi nebudou stačit jedny hodinky, pak by to mohly být třeba AP
gougy Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 končí to někde u "tyhle na tohle a tyhle na tohle a tyhle do vitrínky a tyhle do trezoru a jé, tyhle nové vypadají fakt skvěle a ta strojovna.."Začínal jsem asi v sedmi letech na Primkách s formulí a digitálkách s budíkem ze Západního Německa , pak si vzpomínám na Tiffany quartz, a pak z prvních vydělaných peněz QaQ ana-digy "skorooblekovky" (šmejdy, ale já je tak moc chtěl a hezky zvonivě pípaly..), pak Casio, dál asi Heuer 2000, Eterna, Tag Heuer Link, oblekovky Festina (na obranu uvedu že s s Etou a průhledem , to totiž přišel čas na to, že jedny digi a jedny s ručkama nestačí..), Omega Bond (ty přišly a odešly několikrát), Omega PO (na týden..), Omega SMP chrono, a dál a dál... Konec jsem ještě před pár lety viděl u VC Overseas a AP15300. To částečně zůstává, jenomže....
Tittus Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 Kdysi hodně dávno byly první Citizen, pak různé digitálky a quartz. Pak Festiny. Potom jsem asi deset let chodil bez hodinek, což dneska nechápu.Když jsem doma z dědictví vyhrabal vintage Omega, tak jsem se začal zajímat, kde a jak je dát do provozu a našel jsem Chronomag. První tady byly Rotary.Cesta se klikatila - Steinhart, Seiko, Omega, Tag Heuer, Fortis, Breitling (ty už nemám), nejnověji Crepas Cayman. Moc často neměním, taky mi to chvíli trvá. Hodinky neprodávám (až na výjimky), jenom hromadím.Pokukuju po Zenith a IWC. Taky plánuju nějaké jednoručky. Panerai mi nic neříkají, s Rolex si nejsem zatím jistý. Teď mám vyhlédnutého něco netradičního, uvidím příští týden. Co bude dál? Těžko říct, nějakou dobu jsem si dal s nákupy pauzu, ale teď mě to zase bere a někdy to je impulzivní.
nicename Posted March 26, 2014 Author Report Posted March 26, 2014 Tak a na detske primky som uplne zabudol, na digi s kalkulackou, na pozlatene tifany detto, no to som nepoznal chronobundus.. musim uznat ze mate ovela viac skusenosti v tomto smere, ale paci sa mi to.. ked sa tak zamyslim, mam same diversky a mozno by som sa vrhol aj do tradicnejsich hodin .. Odoslané z GT-P3100 pomocou Tapatalku
Recommended Posts