Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před nějakou dobou jsem trošičku pokukoval po hodinkách, které mi nebudou na ruce vadit tolik při práci. Standardní potápky průměru 42 mm jsou na mou pidiruku už trošku monstrózní a hlavně díky jejich výšce po roce tak trochu otlučené. A renovovaných Sportů je pro každodenní nošení škoda.

 

Hledal jsem něco menšího, nevýrazného a ideálně s automatem. Hodinky musí TIKAT! Volba ani nijak nepadla, spíš ze zvědavosti jak funguje doručování z UK, jsem objednal zde známá Seika 5 SNK809, z Amazonu přišly za téměř hubičku.

 

Hodinky přišly v modré Seiko krabičce se všemi doklady (manuál záruční karta). Jedná se o menší hodinky s průměrem pouzdra 37 mm, černým cifrem ?ala military style?. Pouzdro je ocelové, kartáčované na horní a bočních stranách, ze spodní strany a mezi nožkami pak leštěné. Sklíčko je hardlex jak už je u Seika zvykem. Dýnko je leštěné, s průhledem na strojek.

 

Hodinky pohání jednoduchá, ale ozkoušená masovka os Seika 7s26C ? automat s ukazatelem datumu a dnů v týdnu (21 kamenů). Strojek je bez možnosti ručního nátahu a hackingu. Po cca 4 měsících používání se odchylka zastavila cca na 30 sec týdně. Docela dobré na levný strojek. Dalo by se do nich asi ještě šťouchnout, ale nemyslím že mi to stojí za to.

 

Co mě hodně potěšilo je poměrně výrazné lumi na ručičkách. Hodinky jsou díky bílým ručkám na černém pozadí dobře čitelné.

Co mě naopak moc nepotěšilo, byl dodávaný nylonový pásek, hodně mě kousal a hned první den šel pryč. Momentálně je nosím na černém Hirsh Buffalo s bílým prošitím. Tvoří tak docela elegantní kombinaci pro běžné každodenní nošení. I když je k zamyšlení, že pásek stál pomalu tolik co hodinky?.

 

Pokud to shrnu, nic jsem nečekal, ale dostal jsem docela příjemné a univerzální hodinky pro každodenní nošení, o které se navíc nemusím vůbec bát. Za cca 50 euro hodně muziky..a své Hydroconquesty skoro nenosím, vždycky když je nasadím, přijde mi jak bych s sebou nosil kladivo :-)

post-22428-0-97657000-1396459148_thumb.jpg

post-22428-0-30719200-1396459158_thumb.jpg

post-22428-0-39856400-1396459175_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...