Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hergot chlapi, co mě to tu učíte? Půl roku poctivě pročítám příspěvky...

Dneska ráno jsem šel s jedněmi starými Raketami k hodináři, a jen tak mezi řečí se ho ptám, jestlil neví, kde bych sehnal vystěžejkovač. Povídal že mi nerozumí - co prý chci. Tak mu říkám, že ten speciální pajsr, kterým se vyndávají stěžejky z hodinek. Koukal na mě jako na vola (já na něho asi taky) - že prý stěžejky nejdou vyndat ničím jiným než pinzetou. (Měl takovou pěknou, špičatou...)

Tak by mě zajímalo:

1) Co si myslet o tom hodináři. (Předesílám, že rozebrat, vyčistit a složit umí - to už jsem otestoval. Jinak on sám nosí ošoupané Prim automaty ve stylu "Sport" na kovovém tahu...)

2) Co si myslet o vyndávání stěžejek pinzetou; je tam velké riziko poškrábání pouzdra a podobně?

Posted

Já sundávám stěžejky nožíkem, pravda třikrát jsem se už řízl do prstu, ale hodinky přestály vždy bez újmy smile.gif . Na pinzetě nevidím nic zvláštního nebo špatného. Záleží na co si zvykneš.

Posted

Kupodivu se mi osvedcil tzv. "one hand knife" CRKT, ktery my pul cepele ostri a pul zoubky. Mezi ne krasne zapadne stezejka a zaroven uzka cepel zajede mezi pouzdro a reminek. A je to. Dokonce jsem byl jednou koupit novy remen do pasaze Alfa a pan Broz vyrukoval na moje nove Laco z kuchynakem, ktery mel uprostred cepele zub. A sup sup, bez problemu a bez skrabnuti. I kdyz ve me trochu hrklo smile.gif