chasy Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Hergot chlapi, co mě to tu učíte? Půl roku poctivě pročítám příspěvky... Dneska ráno jsem šel s jedněmi starými Raketami k hodináři, a jen tak mezi řečí se ho ptám, jestlil neví, kde bych sehnal vystěžejkovač. Povídal že mi nerozumí - co prý chci. Tak mu říkám, že ten speciální pajsr, kterým se vyndávají stěžejky z hodinek. Koukal na mě jako na vola (já na něho asi taky) - že prý stěžejky nejdou vyndat ničím jiným než pinzetou. (Měl takovou pěknou, špičatou...) Tak by mě zajímalo: 1) Co si myslet o tom hodináři. (Předesílám, že rozebrat, vyčistit a složit umí - to už jsem otestoval. Jinak on sám nosí ošoupané Prim automaty ve stylu "Sport" na kovovém tahu...) 2) Co si myslet o vyndávání stěžejek pinzetou; je tam velké riziko poškrábání pouzdra a podobně?
Luk Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Já sundávám stěžejky nožíkem, pravda třikrát jsem se už řízl do prstu, ale hodinky přestály vždy bez újmy . Na pinzetě nevidím nic zvláštního nebo špatného. Záleží na co si zvykneš.
odklizec Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Ono i tim vystezejkovacem se da pouzdro krasne podrit. Ale s kvalitnim nastrojem, urcenym na tuto operaci, je mensi sance neco zkazit.
Frantik Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Kupodivu se mi osvedcil tzv. "one hand knife" CRKT, ktery my pul cepele ostri a pul zoubky. Mezi ne krasne zapadne stezejka a zaroven uzka cepel zajede mezi pouzdro a reminek. A je to. Dokonce jsem byl jednou koupit novy remen do pasaze Alfa a pan Broz vyrukoval na moje nove Laco z kuchynakem, ktery mel uprostred cepele zub. A sup sup, bez problemu a bez skrabnuti. I kdyz ve me trochu hrklo
Recommended Posts