jokob Posted April 3, 2014 Report Posted April 3, 2014 Zdravim, Chcel som sa spytat, ci je mozne vintage hodinky (vulcain) utesnit. Nemam v plane s nimi chodit plavat, ale bol by som radsej keby mali zakladnu ochranu pred vlchkostou. Ak ano, mate nejakeho oblubeneho hodinara v Brne? Nemusi to byt ofiko obchod/sluzba. Vopred Diky
kubson Posted April 3, 2014 Report Posted April 3, 2014 záleží proč to netěsní, pokud je to jenom problém těsnění a bude možné použít i neoriginální, tak by to neměl být problém, ale když to bude korunka, krček, nebo něco v pouzdru, tak to bez původních originálních dílů půjde dost blbě. u vintage bych tohle neřešil.
Johny94 Posted June 26, 2014 Report Posted June 26, 2014 Pánové, jak je to s poctivými českými Primkami? Jsou jen Prachuvzdorné ne? Kromě některých sportů a vojenských modelů, co já vím...
JirikH Posted September 16, 2014 Report Posted September 16, 2014 Přesně tak, vintage se nenosí kvůli vodotěsnosti. záleží proč to netěsní, pokud je to jenom problém těsnění a bude možné použít i neoriginální, tak by to neměl být problém, ale když to bude korunka, krček, nebo něco v pouzdru, tak to bez původních originálních dílů půjde dost blbě. u vintage bych tohle neřešil.
Honza.manta Posted September 16, 2014 Report Posted September 16, 2014 U primek je jasně uvedeno u každého modelu vodotěsnost - a jsou to jen sporty a potom pozdější modely.A u vintage - jsou-li vodotěsné, tak se vždy snažím o tu vodotěsnost - servis a přetěsnění - protože je chci používat tak, jak byly původně určeny - to znamená, že je beru i do vody. Neřeším skomírající lumi a podobné následky stáří, to k vintage patří, ale vodotěsnost lze vždy dohnat.
tondako Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Vodotěsnost se dá ,,né vždy,, ale většinou nějak udělat. Alespoň jako vlhkotěsné by měly jít udělat každé hodinky, pokud jsou tak konstruované. Některé starší hodinky nejsou ani prachtěsné, tady nejde dělat nic.Osobně své vintážní hodinky bez ohledu na jejich vodotěsnost nosím ven jen za suchého počasí, nebo jen v interieru. V zimě je vůbec nenosím ven. Je to asi trochu extrém, nikomu ho nevnucuju. Vím co všechno se může s hodinkami díky vlhku stát, a je jednodušší možnému poškození předejít, než pak řešit důsledky, někdy pro hodinky nezvratné.
Wanderer Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Kdysi dávno jsem řešil poruchu na své Parabele. A při tom mi bylo mimo jiné vysvětleno, že je to už historickej kousek a že s ní střílet nemám. Maximálně svátečně. S těma hodinkama to bude podobné, riziko poškození je mnohem větší a je jich škoda. Podle mě jen na parádu, do vody bych s nima nelezl.
Honza.manta Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Nojo, no, ale ten pocit s Orlíkama v moři ničím nenahradíš.
tondako Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Jednou v životě jsem s hodinkami plaval ve vodě, a ten pocit mi nebyl příjemný. A to šlo o zánovní vodotěsné hodinky.
kuncák7 Posted September 17, 2014 Report Posted September 17, 2014 Já rozlišuju- vintage hodinky, ač mají být vodotěsné, do vody neberu ( své omegy jsem zatím jen 2x omylem vykoupal ve vaně ), na plavání mám nové modely. A Honzo, tobě ten pocit - Orlíky v moři, prostě jen tiše závidím.
Recommended Posts