mossad Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Ahojte, chcem poprosiť o radu. Asi nie som prvý a ani posledný ktorému tak trochu vadí že sekundová ručička nie je presne zladená s ciferníkom. Ide o hodinky CASIO OCW-520 prikladám nejaké foto. Otázka znie či sa s tým dá niečo spraviť (len nie kúpiť nové hodinky) alebo je to neriešitelný problém. Ak áno viem si toupraviť sám, alebo to musí spraviť hodinár. Ď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Nevím, jak je to u těchto Casio, ale u quartz chronografů s klasickou korunkou a dvěma tlačítky se stopkovou vteřinovkou posouvá tak, že vytáhneš korunku do 1. polohy a potom jedním z chrono tlačítek ručně poskakuješ vteřinovkou, až ji dostaneš do požadované pozice na ciferníku. U těchto to bude zřejmě podobné, ale to by mělo být popsáno v návodu. Nebo zkus zavolat do FAST s.r.o. a chtěj pana Navrátilíka, on ti poradí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Nevím, jak je to u těchto Casio, ale u quartz chronografů s klasickou korunkou a dvěma tlačítky se stopkovou vteřinovkou posouvá tak, že vytáhneš korunku do 1. polohy a potom jedním z chrono tlačítek ručně poskakuješ vteřinovkou, až ji dostaneš do požadované pozice na ciferníku. U těchto to bude zřejmě podobné, ale to by mělo být popsáno v návodu. Nebo zkus zavolat do FAST s.r.o. a chtěj pana Navrátilíka, on ti poradí. To nebude ten případ. Popisovaná funkce posunuje ručičku po sekundách, aby byla na 12 při vynulování stopek. Tohle by mohlo vyřešit sundání a znovu nasazení ručičky, ale jestli to na některé indexy lícuje a kousek dál ne, tak se nedá dělat nic, jedině přetisknout ciferník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Nevím, jak je to u těchto Casio, ale u quartz chronografů s klasickou korunkou a dvěma tlačítky se stopkovou vteřinovkou posouvá tak, že vytáhneš korunku do 1. polohy a potom jedním z chrono tlačítek ručně poskakuješ vteřinovkou, až ji dostaneš do požadované pozice na ciferníku. U těchto to bude zřejmě podobné, ale to by mělo být popsáno v návodu. Nebo zkus zavolat do FAST s.r.o. a chtěj pana Navrátilíka, on ti poradí. To nebude ten případ. Popisovaná funkce posunuje ručičku po sekundách, aby byla na 12 při vynulování stopek. Tohle by mohlo vyřešit sundání a znovu nasazení ručičky, ale jestli to na některé indexy lícuje a kousek dál ne, tak se nedá dělat nic, jedině přetisknout ciferník No právě že to tak může jít, při mnou popisované funkci vteřinovka neskáče po vteřinách, ale po daleko menších úsecích, takže se tím dá nastavit přesně na index. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mossad Odesláno 23. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 To Tomasek, áno to je len nastavenie sekundovky do východiskovej polohy. T.j. aby pri čase XX:XX:00 ukazovala presne pozíciu 12 a ide to samozrejm elen po celých sekundách. to VS tak to asi mám nechať na hodinára, že?:-) inak po celom obvode je rovnaká odchylka, takže nové nasadenie ručičky by to mohlo vyriešiť. Ja len či je to možné, či sa v niektorých prípadoch ručičky nelepia alebo čo. Enem nepozná niekto nejakého dobrého hodinára v BA? To keď to zmrvím kombinačkami :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Nevím, jak je to u těchto Casio, ale u quartz chronografů s klasickou korunkou a dvěma tlačítky se stopkovou vteřinovkou posouvá tak, že vytáhneš korunku do 1. polohy a potom jedním z chrono tlačítek ručně poskakuješ vteřinovkou, až ji dostaneš do požadované pozice na ciferníku. U těchto to bude zřejmě podobné, ale to by mělo být popsáno v návodu. Nebo zkus zavolat do FAST s.r.o. a chtěj pana Navrátilíka, on ti poradí. To nebude ten případ. Popisovaná funkce posunuje ručičku po sekundách, aby byla na 12 při vynulování stopek. Tohle by mohlo vyřešit sundání a znovu nasazení ručičky, ale jestli to na některé indexy lícuje a kousek dál ne, tak se nedá dělat nic, jedině přetisknout ciferník No právě že to tak může jít, při mnou popisované funkci vteřinovka neskáče po vteřinách, ale po daleko menších úsecích, takže se tím dá nastavit přesně na index. Samozřejmě může být, neznám všechny hodinky. Mám jen jedny takové a tam to je po vteřinách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 To Tomasek, áno to je len nastavenie sekundovky do východiskovej polohy. T.j. aby pri čase XX:XX:00 ukazovala presne pozíciu 12 a ide to samozrejm elen po celých sekundách. to VS tak to asi mám nechať na hodinára, že?:-) inak po celom obvode je rovnaká odchylka, takže nové nasadenie ručičky by to mohlo vyriešiť. Ja len či je to možné, či sa v niektorých prípadoch ručičky nelepia alebo čo. Enem nepozná niekto nejakého dobrého hodinára v BA? To keď to zmrvím kombinačkami :-))) Já bych to nechal na hodináři, záleží, jak moc se na to cítíš Sundat nebývá problém, horší někdy nasadit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Asi máš pravdu, zkusil jsem to teď na jedněch a taky skáče po vteřinách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mossad Odesláno 23. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Ja len či neexistuje nejaký inteligentný spôsob nastavenia natočenia strojčeka voči telesu ciferníka, proste nejaký šróbik. Preto aj foto strojčeka. Aj by som to dal hodinárovi, ale mám trocha obavy. Moje skúsenosti sú také, že čo si sám nespravíš......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasek Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Ja len či neexistuje nejaký inteligentný spôsob nastavenia natočenia strojčeka voči telesu ciferníka, proste nejaký šróbik. Preto aj foto strojčeka. Aj by som to dal hodinárovi, ale mám trocha obavy. Moje skúsenosti sú také, že čo si sám nespravíš......... Myslím, že ciferník bývá pevně spojen se strojkem na několika místech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 23. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2007 Ja len či neexistuje nejaký inteligentný spôsob nastavenia natočenia strojčeka voči telesu ciferníka, proste nejaký šróbik. Preto aj foto strojčeka. Aj by som to dal hodinárovi, ale mám trocha obavy. Moje skúsenosti sú také, že čo si sám nespravíš......... Kdy se natocil cely strojek, tak sice vycentrujes vterinovku ale " rozjede " se vse ostatni, takze vterinovku jedine sundat a opet nasadit. Tohle zvladne kazdy hodinar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mossad Odesláno 26. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2007 Môžete niekto poradiť ako dať dole a znova nasadiť ručičky (sekundovú aj minutovú)? Je to veľký problém? Potrebujem na to náradie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 26. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2007 Môžete niekto poradiť ako dať dole a znova nasadiť ručičky (sekundovú aj minutovú)? Je to veľký problém? Potrebujem na to náradie? Nedovedu odhadnout tvůj stupeň zručnosti, ale vzhledem k tomu, že se ptáš, jestli stojí za to vyndavat kvůli tomu nářadí, bež k hodináři. Zas taková sranda to není, ale otázkou je, jestli to u quartzu půjde vyladit tímhle postupem, to ti řekne spíš nějaký hodinář. Já s tím žil u jedněch Festin asi 5 let. Příjemný to není :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeňa Odesláno 26. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2007 Ahojte, chcem poprosiť o radu. Asi nie som prvý a ani posledný ktorému tak trochu vadí že sekundová ručička nie je presne zladená s ciferníkom. Ide o hodinky CASIO OCW-520 prikladám nejaké foto. Otázka znie či sa s tým dá niečo spraviť (len nie kúpiť nové hodinky) alebo je to neriešitelný problém. Ak áno viem si toupraviť sám, alebo to musí spraviť hodinár. Ď. U mechanických hodinek taková starost odpadá. Ale to ti asi moc nepomůže... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mossad Odesláno 27. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2007 To RomanP, čo sa stalo po tých piatich rokoch? Inač som pomerne manuálne zručný, to vieš od detstva mi nič nevydržalo bež toho aby som sa nekukol dnu. Tie hodinky sú pomerne nové, ale na druhý deň od kúpy boli rozobrané.... Záruka je záruka, ale to nutkanie pozrieť sa dnu.... :-) (no a čo, iný zas fajčia) To Jeňa, vďaka za radu, prerobenie na mechaniky by asi bolo pomerne komplikované :-)) ale skúsim sa opýtať nejakého hodinára :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 27. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2007 To RomanP, čo sa stalo po tých piatich rokoch? Inač som pomerne manuálne zručný, to vieš od detstva mi nič nevydržalo bež toho aby som sa nekukol dnu. Tie hodinky sú pomerne nové, ale na druhý deň od kúpy boli rozobrané.... Záruka je záruka, ale to nutkanie pozrieť sa dnu.... :-) (no a čo, iný zas fajčia) To Jeňa, vďaka za radu, prerobenie na mechaniky by asi bolo pomerne komplikované :-)) ale skúsim sa opýtať nejakého hodinára :-))) Po pěti letech se nestalo nic, myslel jsem to tak, že jsem se na to špatný zarovnání vteřinovky 5 let bohužel koukal. Taky jsem od mládí všechno rozebíral, ale hodinek se to netýká, ty nechávám tak jak jsou. Možná proto že mám u jedněch průhled na strojek a na ten co mám v seikách se můžu podívat u hodinek přítelkyně, která průhled má. Já mysím, že bez nářadí je sundavání ruček hazard. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmx Odesláno 27. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2007 Nejdrive vyndat strojek, nastavit rezim serizeni casu ( to jest aby vterinka stala a daly se serit rucky ) Predpokladejme ze snimac rucek asi nemas takze pak zkus vzit dva tenke sroubovaky a zasunout je pod vterinovou rucku, tak aby byly naproti sobe a naboj rucky byl mezi nimi. Potom pomalym otacenim sroubovaku v jejich ose dojde k nadzvednuti (uvolneni) vterinove ruck, otaceni musi byt stejne pro oba jinak muze dojit k ohnuti ci ulomeni cepu. Sroubovaky se musi opirat o ctvrtovy pastorek (viz. obr. a zluta sipka) ne o minutovou rucku ! Nasazeni : vterinovou rucku LEHCE nasadit aby konec rucky ukazoval na index ciselniku a pustit hodinky ( vynout rezim nastaveni casu ) Pokud vterinka licuje, hodinky zastavit a rucku opatrne domacknout na cep, nejlepe koncem pinzety, cepeli noze. Pokud ne, cely proces opakovat s tim ze rucka pujde sundat pinzetou ( proto lehce nasazovat ) Nakonec zkontroluj je jsou vsechny rucky rovnobezne s ciselnikem. Jinak pred sundavanim rucek doporucuji chranit ciselnik, treba silnejsim igelitem nebo papirem. Vypada to komplikovane ale pro hodinare je to hracka takze ti stejne doporucuji ho navstivit, zvlaste mas-li hodinky v zaruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mossad Odesláno 13. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2007 To rmx, chcem sa ti poďakovať za podrobný popis. Nakoniec som to spravil sám. Sťahovák ručičiek som spravil z 1,5mm2 medeného drôtu pomocou klieští, pilníka a brúsneho papiera. Mal si pravdu dole to išlo pomerne dobre (aj keď sekundovka držala ako prilepená...) zhodil som sekundovu, minutovu a aj dve malé ručičky. Zato nasadzovanie mi trvalo asi hodinu a pol (lupa 10x bola OK, ale tie trsúce sa ruky ). Ale stálo to za to, psychické problémy zmizli Ešte raz ďakujem za pomoc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se