Přejít na obsah

JLC Master Grande Tradition Tourbillon Céleste


Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Do opery nebo na véču s Alžbětou bych vybral jiný model od JLC, nicméně co člověk, to názor, a tak to ma byt, bo tak je to spravne.

Osobně považuju za nejpovedenější kousek od JLC poslední doby Duométre Unique Travel Time. Na ty se nemůžu vynadívat.

http://www.youtube.com/watch?v=nUX18ioZnOo

 

edit: překlepy

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ptám se sám sebe:"Proč? Pro koho tohle JLC dělá? Mají to zapotřebí?" A nezachrání to ani 174 diamantů a pět a půl karátu. Za mě blijící smajlík.

 

Asi mají. Na asijském trhu realizují větší obrat než v Evropě a USA dohromady; asijský vkus je jiný, chtějí mu něco nabídnout.

Holt JLC není rodinná firma, která se může rozhodnout, že si bude stát na svém, je to dcerka ziskového koncernu, k tvorbě zisku musí přispívat. Jak vidět, i jinak, než dobrou hodinařinou.

Mně se to taky vůbec nelíbí... kdyby byly pochyby. Ještě že vyrábějí - a  stále přidávají - dost jiných modelů, které si člověk rád vezme, jen tak pro potěšení nebo na operu nebo na véču s Alžbětou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Po těžkém debaklu s hodinkami Geophysic a i zde rozbit na kusy, nastal čas věnovat se jiné značce. Bude na 100% lepší vrátit se k IWC, Graham a VDB Vintage. Na tomto písečku mi snad nic nehrozí. O Jaeger-LeCoultre nechci nic slyšet.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

to Rodkopf - je mi nad slunce jasné, že s VintageVDB tady neuspěju. Ovšem mě absolutně nejde o to, zda před zdejším osazenstvem něčím uspěju nebo neuspěju, o něj mi vůbec nejde. Zajímají mě hodinky jako takové. Když už jsme u VintageVDB, na kterých každý hledá o setinu mm posunutou datumovku, špatně posazenou lunetu, která letí třeba u zde milovaných Monster nezřídka o zub ( měl jsem to tak sám, podobnou nectnost má Vojt u vzácných, modrých, obdobně M916, X-Bob a nepochybně další a další). Nikdo nevidí a nebo nechce vidět precizní strojky se kterými se jen tak nesetká. To se zde radši budou oslavovat plechové rádoby in-house strojky Seiko, které se montují do hodinek, které vypadávají z linky v řádu milionů kusů ročně. Například u dnes přibodnutých VintageVDB Troop se jednalo o vintage strojek od renomované značky Universal Geneve, která je proslavená kalibry s mikrorotorem. Na druhou stranu se nedivím. Ono jaksi z toho publika, která by byla schopna ocenit to dobré na německé firmě příliš nezbylo. Kdo se tady v hodinkách dnes pořádně vyzná, kolik lidí tady v současnosti zná značku Universal Geneve, kdo z nich ví o in-house strojcích Microrotor řady UG, kdo ? Pár starých pardálů, zbytek si bude psát o hovně. Avšak to jsem se už dostal příliš daleko, na toto téma jsem už napsal příliš mnoho slov. Vytvořil jsem si docela dost zavilých nepřátel, dostal mnoho nepřívětivých SZ a v jedné, světe div se, mě bylo za kritiku fóra dokonce vyhrožováno fyzickým násilím, Až tam jsme se dostali na chronomagu. Paráda, že.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně na ty vintage VDB jsem taky koukal a jsou opět hodně své ( to se cení v dnešní době ), ale ten strojek je úžasný, zjistil jsem, že taky microrotor potřebuji. Právě ty od Universal ( stejně jako jejich chrona bicompax a tricompax ) jsou dnes hodně drahé, tak třeba budu mít štěstí. Shodou okolnosti jsem si dělal malý průzkum zhruba před týdnem a nejdostupnější by měly být microrotory od Burenu, Hamiltonu, tak budu po očku sledovat ebay. 

 

A Snowe postuj všechno co uznáš za vhodné, protože jak se říká tisíc lidí tisíc chutí, takže se stejně všem nezavděčíš. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snowe, nesouhlasím. VdB maj dobrý strojky jen proto, že je kupují. To, co dělají sami nemá s německu precizností nic společného.

Proto dostávají sodu. To, že sklízí kritiku ale neznamená, že sem na toto fórum nepatří.

Samozřejmě uznávám, že trend vnímání hodinek od strojku směrem čistě k designu je patrný.

 

Adorace seika je podmíněna cenou, na hodinky za 200$ má člověk jiná měřítka než na hodinky za 2000$.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Tak, a vše začalo u Geophysic a táhne se to se mnou pořád dál jako červená nit. Jenomže teď už to není červená nit nýbrž červená osmiproudá dálnice. Čemu já se chudák budu věnovat ? Primky mě nezajímají, japonské hodinky jakbysmet, D. už vůbec ne, VintageVDB jsou šunt, Jaeger-LeCoultre nerozumím, o Grahamu se radši nebudu zmiňovat, o IWC taky ne, Rolex mě nebaví, Breitling, ne, Panerai ne. Že by Vulcain, to taky ne, mohl by mě někdo roztřískat na kusy jako sery.vlk. Jo, už vím, MIDO, a ne ne ne i na něj jsou jiní, myslím, že emba. Na všechno tady jsou znalci, no nazdar, můžu se jít schovat, že já se zase vracel  :eek: . Komu není rady, tomu není pomoci.

 

 

Jediné co mě těší, že je dnes Mezinárodní den srandy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si oddechl,myslel jsem,že to bereš opravdu až tak vážně osobně.VdB ,díky za objasnění,že v tomto případě neznamená slovo vintage jen pouhý design,na kterém popravdě mnoho vintage nevidím.Jsou to hodinky určené lidem,kteří docení strojek a zároveň mají i své představy o designu,který se většině prostě líbit nebude.JLC jsou skvělý,konkrétně tenhle kousek je nadupaná šperkařina i hodinařina,no pro nás obyčejné smrtelníky je vidina hodinek posázených drahým kamením natolik vzdálená,že ji nedokážeme docenit.Opravdu to koresponduje s úplně jiným společenským postavením.Seiko a konkrétně Monstra se tu chválit budou,za jejich cenu jsou to dobrý hodinky a jistě,masovky.Nemůžem v nich hledat to,co u kousků x-krát dražších.Když už jsem u Seika,nedávný příklad z jejich top GS řady i Tebe osobně přesvědčil,že nad japonskou hodinařinou netřeba lámat hůl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Snow, soustřeď se na to , U KOHO TU USPĚJEŠ :D a tvé počínání a výběr náhle získá smysl :D :D

 

Já bych tyhle JLC tedy moc chtěl - přijdou mi krásný a mužně vědecký. Měli by je dávat k nobelově ceně - nominantům geophysic, vítězům tydle :D Jen bych si asi rozmyslel ty diamanty na nožkách a korunce, aby vynikla démantová luneta. Proč by chlap nemohl nosit diamanty ? Zlato ano, diamanty ne ? Zbavme se šablon a předsudků.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snow:

To, že sem dáš hodinky, které se někomu nelíbí, neznamená, že jsi udělal něco špatně. Spíš je otázka, proč se tady někdo zamýšlí nad tím, kdo to může koupit. Někdo určitě ano, jinak by to taková firma nedělala, že? Ty kameny třeba taky nemusím, ale tyto se mně neskutečně líbí a "pajšl" to má stejný.

http://www.jaeger-lecoultre.com/WW/en/watches/master-grande-tradition-grande-complication/5023580#/t1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...