Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravím,

mám casia prg-270 a mám takový problém. Všiml jsem si že se mi trošku zbláznil výškoměr a zřejmě i barometr (což by mohlo být zřejmě propojeno :) ). Jde o to, že mi najednou začal výškoměr ukazovat úplné nesmylsy, tedy že mi v nadmořské výšce cca 500m lítal od 500 do 3000n.m. a to pořád, tedy že ikdyž jsem vklidu stál na místě, tak tam co sekundu lítala jiná hodnota. Po ručním zadání výšky 500m se to sice drží +/- 400m okolo těch 500, ale stále ikdyž se nehýbu a jsem na stejném místě, tak tam neustále lítají šílený hodnoty. Baro je sice stabilní, ale vůbec mi "nekreslí" ten graf.

Hodinyk mám cca 5 měsíců, takže záruka by měla platit, ale chtěl jsem se nejdřív zeptat tady, zda to není jen nějaká chyba nastavení (že bych něco nevědomky rozhasil) a nelze to snadno spravit. (kalibraci výškoměru jsem bohužel nikdy v manuálu nenašel). 

Budu vděčen za každý postřeh, díky.

Edited by Hory
Guest Chilliluk
Posted

Tak já čekal, že zareaguje nějaký odborník na tyto hodinky - ale když teda nikdo nic - podle mě je tohle chování na reklamaci, protože ty rozdíly jsou obrovský a tlak se na stejném místě nemůže měnit v takovém rozmezí, aby to na výšce udělalo +-400 metrů. Takových 50m nebo možná i o něco víc bych bral, to by bylo v rámci kalibrace, ale tohle je moc. Měl jsem teda jen PRW-2000 a 2500, ale nemyslím si, že by hodinky měly nějaké nastavení, které by to takto rozhodilo.

Posted (edited)

Nemel jsem Casia (teda chvilku Risemany), ale vsechno pracuje na stejnem principu a tohle neni normalni. Bud odchazi baterka a dela to takovy humbuk, nebo se zblaznil senzor tlaku. Vysku to urcuje podle tlaku. Spis bych rekl, ze asi zavada. Bez s tim do servisu.

Edited by nickolas
Posted

Taky bych to viděl na reklamaci. V nejhorším tě poučí co s tím dělat. Ale spíš se taky přikláním k závadě na senzoru.

Posted

Děkuju za rady a názory. Baterkou by to být nemělo, jsou to soláry a pořád mi ukazuje H, tedy plně nabito. Od včerejška už nejde režim tlaku/teploty a výškoměr vůbec, jen ukazuje ERROR, takže je to jasné, jde se reklamovat...no, čekal jsem že takové hodinky vydrží déle bez závady jak 4 měsíce, ale co se dá dělat, asi jsem měl smůlu na kus :)