Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?


Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, Happy88 napsal:

Díky za tip. Objednal jsem od všech Northmanů, co má Hudy na skladě, jeden kus a uvidíme, co si vyberu :D Jinak bych měl dotaz - máš prosím zkušenost, jak je to s praním a případnou změnou velikosti? Ty Arctic jsou fakt velký fusekle ale přijdou mi takový trochu vyplandaný, tak by mě zajímalo, jestli se smrsknou. Momentálně když si je dám do boty (kterou mám kvůli ponožkám už o cca číslo větší), tak se tam vejdu tak tak a nevím jestli do toho jít.

Já ty arctic nosím ještě v kombinaci s tenkými voxx a noha si vždy v botě místo udělá, první pocit je těsný, ale pak si to sedne, mám taky o číslo větší meindl island a špička netlačí, do boku koriguji tkaničkami. Zkus to doma nechat déle na noze a uvidíš. Jinak ponožky po pár trecích a vyprání objem ztratí cca o 1/3, už nejsou tak "nadýchané" jako nové. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 15 minutami, moco napsal:

Jinak ponožky po pár trecích a vyprání objem ztratí cca o 1/3, už nejsou tak "nadýchané" jako nové. 

No neviem... Perieš ich správne? Pokiaľ je reč o merinových ponožkách, mne vydržia roky bez zmeny vlastností. 

Pred asi dvoma rokmi som kúpil lacný set veľmi dobrej kvality, zelené nosím a modré som odložil, keď sa mi zelené rozpadnú. Žiadny rozdiel v objeme medzi nimi nevidím, len pri podrobnejšom skúmaní je z vnútornej strany vidno na päte, že sú nosené a merino je tam o máličko tenšie. Ale treba to dosť skúmať, normálne si to človek nevšimne.

20210205_111203.thumb.jpg.bdb3527eeae79781544a0c5899cd701b.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm. Fotky klamú, ale tak nejako vyzerajú jediné moje ponožky - po vyše desiatich rokoch, z toho asi tri fungovali ako jediné turistické ponožky. Možno je to tým, že si väčší, ťažší, nosíš tvrdšie topánky, viac sa potíš... Neviem, nechcem robiť múdreho, ale nejako sa mi to nezdá ako normálny stav.

Merinové ponožky by sa mali pred praním pretočiť, dobre dlaňami vyčesať žmolky a šupinky/prach z nôh. Ja to robím pred aj po opratí, aj sa tak ponaťahujú vlákna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle bych ani merino ponožky nenazýval, merino je v nich cca  35%. A já to nějak neřeším tu péči, to už bych se zbláznil, moje maximum je, že koupím prací prostředek na goretex a impregnaci, zbytek mé péče je, že věci na hory a sport peru na program "Sport". 🙂

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky obema za postrehy. Pokud se nesrazi (tj nezmensi velikost), ale jen kdyztak casem seslapne ta nadychanost, tak to je ok :)

Ty Arctic maji 39 % merino + 15 % Alpaca, takze 54 % dohromady, coz uz je docela poctivy.
Poridil jsem aji ty Heavy a Mid Trekking a zvazuju, jestli si nenecham spis tyhle. Ty Arcticy vypadaji jako uz docela “overkill” na nase podminky a Heavy pisou, ze jsou podzim/zima (76 % merino). Chtel sem to primarne v zime na cvicak se psem, kde treba 1-2 hodky stojim venku na fleku a az tak moc se nehejbu. Plus dlouhy prochajdy cestou necestou blatem a snehem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, moco napsal:

Jaké filtry do bot? Neznám. 

Batavan 3in1, je to super. Celej život a je mi 52, jsem něco takového hledal. A úplnou náhodou našel. Pár hodin přes noc a máš boty úplně suchý, krásně provoněný. Ta vůně se nemění ve smrad jak u většiny přípravků. Jsem ku.va spokojenej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Mám doma zo 5 párov LOWA (Rene,Zeph....). Ten Vibram stojí za hovno,je síce ľahký ale klže sa na ňom a hlavne po čase sa sami vzduchom rozpadnú. (Aj nenosené v krabici). Škoda nevyužiť zvršok,ktorý je OK.Teraz som skúsil českú podrážku CROSS. Musel som zaslať sem( Obuvníci v BB to nevedia,skúšal som aj sám profi_obuvníckym lepidlom... nedrží).

Opravujú tu za cca 47€.  Restday,Otrokovice.  Opravy trekingových a turistických topánok | RESTDAY

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Ajaj napsal:

Super fotka 👍

ku.va ja uz bych nekam vyrazil az bych brecel 😞

To mi povídej 😣 Být bezdětný, už jsem někde v pejru, třeba jako tady ta holčina. Dobře to dělá kočičanda👍 Do kalendáře by mě tam asi nechtěli, ale lodní šrouby bych jim tam mohl klidně mazal :D

https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/mladou-cesku-uveznil-koronavirus-na-tahiti-uz-o-ni-mluvi-cely-ostrov-40351389#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=B6CAClXk0B1-202102190748&source=article-detail

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...