Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 2,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 15 minutami, Prochy68 napsal:

Ty mas ale asi jinej model nebo mas i tyhle Akyra?

Mám Ultra Raptor, což je stejná bačkora jako Akyra, která má stejné určení - univerzální běžecká obuv vhodná i pro lehkou turistiku a každodenní nošení. Na cesty, necesty jsem si pořídil TX5 low GTX, to už je vcelku pevná bota. Já osobně jak natáhnu těžký batoh a přijde těžký terén, tak nosím výhradně vysoké boty, tyhle Low beru spíš jako tzv. přístupové do lehčího terénu, výlety, ferraty a ták, prostě fajnový univerzál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, Prochy68 napsal:

Tak primarne na beh jsou urcene, ja uvidim, o vikendu Krkonose je proveri.

Jasný, já vycházel z Mutantů, které mám a ty jsou super. Chtěl jsem něco s membránou.U Akyr jsem musel laborovat s vložkou, prostě moc mi nesedí, jakoby vratký krok a to nepiju 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celkem se mi zamlouvají tyhle boty Salomon QUEST 4 GTX. Máte někdo zkušenost, co se týče nošení i výdrže? Jestli jsou ok nebo nějakej průser? Četl jsem  recenze na tu vojenskou řadu Forces a ty hodně chválí. Z 90% provozuju turistiku v našich horách, žádná velká VHT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktuálně jsem propadl Hoka One One Speedgoat 4, přítelkyně má stejné, a pořád mě nabádala je zkusit. První kilometry, byly čiré utrpení, špička, i pata zvednutá nahoru, celkem velký drop, bota široká... Druhý, delší výšlap 35km nahoru, dolů, zapadnutí do bláta, po sundání jsem nevěděl, že jsem někam vůbec šel, noha suchá. Předminulý víkend, jsme v nich proběhly přechod Beskyd 70km, nastoupáno 2,7km, a boty podržely na kamenech dolů, nepromokly, i když my ano, a tlumení fungovalo na 1*.

Buď je prý milujete, nebo nenávidíte. Na delší výšlapy, nezpevněný povrch, je to top. Jen to chce vychytat výprodej v RockPointu třeba 🙃

IMG_20210722_084214_compress79.jpg

Upraveno uživatelem nizkotucnytvaroh
Gramatická chyba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri hledani siroke nizke trekovky jsem chtel zkusit Keen. Jejich sandale uz taham sedm let a jsou super. Tak jsem poridil Targhee III. Dnes prvni vetsi vyslap na Milesovku. Zatim to jde… Na sutrech podrazka drzi skvele, ale bylo sucho, tak to asi neni zadna challenge.

e6eed39d0b8d461c746f9cc0f22b63e9.jpg

cf78b5b7356977b4a10d53445776c921.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Jaký máte názor, zkušenosti (i z prvního osahání) na LA SPORTIVA Aequilibrium ST (textilní model) a LT (kožený model)? Já mám celokožené a hlavně standardně hnědé Meindl Vakuum GTX, ale tohle se mi líbí a moc. Ital dizajn umí! Je vás tady spoustu se zkušenostmi s La Sportiva, a někteří jste přímo fanoušci této značky, tak jsem zvědavý, co na to napíšete?!

Dizajn, použité materiály, barvy, využití, fyzický dojem z boty, kvalita, podrážka - hlavně pata, textil nebo kůže...??

Díky.

21Y_999100.jpg

31A_999100.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, moco napsal:

Jako že se ti shrnují v botě při chůzi? 

jo, vlastně po půl hodině vylezou přes patu z boty 😕 koupil jsem si tady v drogerii patex a na pár bodech je chytil a je to

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potreboval jsem , resp chtel :), nove ,,tezsi" pohory ( tim tezsi myslim jako pro me potreby).

Mel sem tri favority, Islandy od Meindlu, leta se me libej a mel sem chut je zkusit, AKU Conero, ktere mam aktualne druhe, libej se me a jsem spokojenej a La Sportiva TX5.

Posledni dobou taham vetsinou trail boty, bez GTX a jak sem si zvyknul na lehkou botu, tak Islandy sem vyloucil z vyberu. Krome vejletu chodim kazdej den 2x, za kazdeho pocasi, min na hodku s coklem. A do ranni rosy, snehu, deste apod nosim kotnikove boty s GTX.

 AKU znam a beru je jako jistotu, kdyby to neklaplo . A protoze sem chtel zkusit zmenu a jsem strasne spokojenej s Ultraraptoram, vzal sem TX5ky...

Hned sem je vzal na spacir, a super, pohodlny, nikde nic netlaci, libej se me. Uvidime rano, az jim dam test pres mokre louky :). Snad daj alespon tech 5 let.

 

 

20210907_091142-01.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě teď, Z. Paul napsal:

Já ty TX5 mám už dva roky a na to co píšeš tak super. Do sněhu nejsou moc, je v nich docela zima a promoknou.

Taky jsem v nich měl problém ze mě po chvíli brněla noha. Výměna vložek pomohla. 

Jak promoknou? Nízké mají vzdušný jazyk bez GTX, ale vysoké jsou GTX komplet, anebo? Trochu o té vysoké verzi totiž uvažuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...