Eman2208 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Dnes při pokuřování na terase mi v zorném poli uvízlo něco velikého, původně jsem myslel, že je to čáp, ale když se to přiblížilo, tak bylo zřejmé, že jde o velkého dravce, ale takového jsem nikdy u nás neviděl. pozná to někdo ? Může to být Orel skalní ? Co ,myslíte.Fotky jsou výřezy, byl ukrutně vysoko, takže moc detailů tam nehledejte, snad jen silueta by mohla napovědět a konce křídel. Z fotek to není vidět, ale byl fakt veliký !!!Pěknou sobotu. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
MutraBG Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 (edited) Když hulím, tak vidím spíše delfíny v bazénu. Fotit mě to nenapadlo Edited April 26, 2014 by MutraBG
CEGY Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Jaks přišel na čápa? Tomu vlajou za letu ty dlouhý nohy, ne?
sonny.c Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 http://cs.wikipedia.org/wiki/Orel_mo%C5%99sk%C3%BD
Eman2208 Posted April 26, 2014 Author Report Posted April 26, 2014 Jaks přišel na čápa? Tomu vlajou za letu ty dlouhý nohy, ne?Původně jsem myslel, že je to rogalo, první dojem na velkou vzdálenost....nic jiného mě nenapadlo, tak mi bleskl hlavou čáp...
shag Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Orol asi ano, ale ktory?http://www.dravce.sk/web/index.php/en/infopanel/online-poznavaci-system/online-poznavaci-system-dravce
Eman2208 Posted April 26, 2014 Author Report Posted April 26, 2014 Orol asi ano, ale ktory?http://www.dravce.sk/web/index.php/en/infopanel/online-poznavaci-system/online-poznavaci-system-dravceNejvíc je to asi podobné tomu mořskému, ale to by tu asi musel být na dovolené...:-)
railmaster Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Orol, orliak, haja majú rovnakú siluetu, chcelo by to farby, líšia sa aj samec od samice a mladé kusy sú tiež odlišné. Určite to nie je žiadny sokol, tie majú konce krídel špicaté.
prischera Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Nejvíc je to asi podobné tomu mořskému, ale to by tu asi musel být na dovolené...:-)Orel mořský na Třeboňsku docela běžný, vídám ho tam pravidelně (je to letadlo) tak si asi udělal výlet
JaRooN Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Orel mořský na Třeboňsku docela běžný, vídám ho tam pravidelně (je to letadlo) tak si asi udělal výlet JJ, i tady v Táboře nad Jordanem ho vidam celkem bezne. Jeho vyskyt v JC je potvrzen i ornitologickym ustavem.
nAscA Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 morsky se tu vyskytuje, ale podle me to neni morsky. Ten ma ocasni peri svetlejsi nez zbytek a trochu do spice. IMHO Bud je to orel skalni nebo mozna kriklavy. Muj tip, skalni.
tommas4 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Sobotní tématická křížovka: Prosímtě, víš ňáký zvíře vod "v"? Vorel, vole! Hezkou orlí sobotu, krásnej úlovek
Bert Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 (edited) Jasně, že orel. Ti jsou tu už docela běžně. Vím to z vlastní zkušenosti, protože, to, co mi minulý týden v Praze posralo nablýskyné auto, musel bejt jedině vorel, jinak si ten objem nedokážu vysvětlit :-) Edited April 26, 2014 by Bert
Prorok Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Orel to budu myslím určitě. Podle zabarvení by to mohl být orel královský - černé konce křídel, černý okraj křídel a černý konec ocasních per...
nAscA Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Orel to budu myslím určitě. Podle zabarvení by to mohl být orel královský - černé konce křídel, černý okraj křídel a černý konec ocasních per... Orel je to jiste. Ted koukam na bydliste - Olomoucko, tak ten kralovsky to klidne muze byt, v te oblasti se vyskytovali. Jen neni tak obrovsky jako morsky a skalni
Hasič Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Kondom to je!Lusti rom krizovku a hleda: cerny ptak na tri?Aha, no prece muj!
saida Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Kondor mě napad jako první,ale nevím. Já jsem hlavně přez sovy. Sup ?
Recommended Posts