Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den,

rád bych oznámil problém se security nastavením a/nebo databází pro uživatele Guest. Pokud někdo přistupuje na tento web bez uložených údajů v souborech Cookies (automatická autentikace), tak se na fórum není schopen dostat (samozřejmě ani v režimu pouhého čtení). Http server odpoví errorovou hláškou:

Unable to fetch guest information. The table 'chro_users' must contain an entry with id = 1 that represents anonymous users.

Která poměrně jednoznačně dává najevo, že je něco v nepořádku s interní DB v tabulce chro_users.

Samozřejmě většina z Vás na tento problém nemůže přijít, protože máte nastaveno "Zapamatovat na tomto serveru", stejně jako já, ale můj kamarád snow (zde na serveru) to takto nemá, takže se nemůže připojit a prý se u něj objevují nějaké podivné abstinenční příznaky.

A těm, kterým se tato hláška objevuje, zase nemají možnost nikoho kontaktovat.

Abych kamarádův problém reprodukoval, zkusil jsem se v práci připojit z počítače, kde cookies nemám uloženo. Výsledkem je skutečně výše jmenovaná error message.

Prosím kohokoli z Vás, kdo má přímý kontakt na správce (či sám správce je), aby se na popsaný problém zaměřil a odstranil jej, aby někteří z nás s již projevujícími se abstinenčními příznaky, byli uspokojeni. Všichni přece známe, jaké to je nedostat pravidelnou dávku, ne? smile.gif

Díky moc.

Posted

Nevidim v nastaveni fora zaden duvod, proc by Guest nemel fungovat? Takze bud je to nejakou chybou ve foru, nebo nevim wink.gif Forum by melo v brzke dobe prejit prerodem na zcela novou platformu, takze ja osobne se hledanim proc nekomu s vypnutyma cookies nefunguje to ci ono (navic ve foru bez budoucnosti) fakt nejdu angazovat..sorry wink.gif Takze do doby nez bude nove forum, je treba si bud zapnout cookies, nebo pokud k nim mate takovou silnou averzi, nainstalovat si na prenosny klic portable fiirefox ci jiny prohlizec a neptrapit se tim, ze se nekam nejake cookies ukladaji.

Posted

Nevidim v nastaveni fora zaden duvod, proc by Guest nemel fungovat? Takze bud je to nejakou chybou ve foru, nebo nevim wink.gif Forum by melo v brzke dobe prejit prerodem na zcela novou platformu, takze ja osobne se hledanim proc nekomu s vypnutyma cookies nefunguje to ci ono (navic ve foru bez budoucnosti) fakt nejdu angazovat..sorry wink.gif Takze do doby nez bude nove forum, je treba si bud zapnout cookies, nebo pokud k nim mate takovou silnou averzi, nainstalovat si na prenosny klic portable fiirefox ci jiny prohlizec a neptrapit se tim, ze se nekam nejake cookies ukladaji.

Ahoj, tady nejde o to, jestli má někdo povoleny cookies nebo ne. Tady jde o to, že pokud budu úplně nový potenciální uživatel tohoto fóra, tak pravděpodobně žádná cookies na svém počítaže z chronomagu nemám a nemůžu mít. Jak by se mi tam asi dostaly, že?

A jediné, co v takové situaci uvidím, je výše jmenovaná error message. Fakt by mě zajímalo, jak se mohu přihlásit, když uvidím jen tuto hlášku.

Myslíš, že by sis mohl tuto situaci vyzkoušet sám? Je to velmi jednoduché. Jdi na počítač, kde nemáš svoje cookies z předchozí doby anebo si na svém kompu smaž Temporary Internet Files + cookies a zkus se připojit na Chronomag.

Když jsem to vyzkoušel u kolegyně, tak ta cookies povoleny má (například se automaticky přihlašuje na mail na seznamu), přesto jediné, co viděla, byla ta hláška o erroru v DB. Navíc ta hláška jednoznačně hovoří o špatném definování uživatele guest, jehož ID je jedna. Kdo ví, jestli ho nemáš smazáno v DB úplně.

Zkusil jsi

select * from chro_users where id = '1';

Martin

Posted

No dobra..presvedcil jsi mne wink.gif Mrknul jsem do DB a Guest ID 1 tam z nejakych zahadnych duvodu fakt chybel. Tak uz tam je a melo by to fungovat.

Tak to je moc dobře. Dohrabali jsme se k nějakému kloudnému výsledku.

Díky.

M.

Guest Snow
Posted

No dobra..presvedcil jsi mne wink.gif Mrknul jsem do DB a Guest ID 1 tam z nejakych zahadnych duvodu fakt chybel. Tak uz tam je a melo by to fungovat.

Díky.

M.

Tímto bych chtěl velice poděkovat svému výbornému kamarádu Porotricovi smile.gif za silné lobování v můj prospěch a zároveň odklizečovi, že byl přístup umožněn, měl jsem velice vážné abstinenční příznaky, které bych nikomu nepřál wink.gif

Posted

Díky.

M.

Tímto bych chtěl velice poděkovat svému výbornému kamarádu Porotricovi smile.gif za silné lobování v můj prospěch a zároveň odklizečovi, že byl přístup umožněn, měl jsem velice vážné abstinenční příznaky, které bych nikomu nepřál wink.gif

Ony se ty příznaky dájí taky řešit urychleným nákupem hodinek biggrin.gif

Guest Snow
Posted

Ještě bych se chtěl zeptat co si mám na PC nastavit, abych se do fóra přístě dostal bez problému, mám zaškrtnutu položku zapamatování si jména a hesla, ale přesto se musím vždy přihlašovat ručně, kde se stala chyba, prosím o pomoc

Guest Snow
Posted

Taky už jsem se netěšil na to, jak to budu možná muset celej víkend mastit z PDA...

Poslal jsem Ti mail.

R.

Posted

Ja bych se byt vama na vikend nejak moc nepripravuju wink.gif Chystam se to nove forum nejak v prubehu vikendu dokopat a to bude znamenat "OFF" pro soucasne forum. Aspon na nejaky blize neurceny cas. Jinak by se rozjely DB wink.gif