Guest Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Jedná se o všeobecnou diskuzi, takže sem patří všeobecnosti k hodinkovému světu. Nejen hodinky, ale i lidé k nim patřící. Včera jsem měl možnost se zúčastnit prezentace uvedení značky eterna na český trh. Na těchto prezentacích většinou člověk zažije podobný scénář. Tahle byla jiná jedním momentem. A ten nastal ve chvíli, kdy se slova ujal jeden z našich členů, Z. Nemluvil dlouho, vzpomenul historii značky, legendu Kontiki, představil několik modelů, ale hlavně .... hlavně hrozně hezky mluvil, o tom jak má ty eterny rád. Vopravdu rád, jak ho ta značka pronásleduje řadu let a jak je šťastný, že v chronoshopu eterny má. A ja si najednou počase uvědomil,jak vypadá upřímná radost z hodinek a jaký je to hrozný rozdíl, když člověk slyší takové autentické vyznání místo obvyklých marketingových keců. Takže, jestli se rozhodnote si eterny pořídit, běžte za Zdeňkem a dostanete navrch eleganci, o ktere se Vam může jinde jen zdát.gratuluji k nové akvizici a hodně štěstí
Guest Snow Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Paráda . Gratuluji chronoshopu k získání další ikonické značky, tahle je skutečně legendární. Ano, Z. je skutečný milovník hodinek a ač jsem na prezentaci samozřejmě nebyl, věřím a HLAVNĚ vím, že mu šly slova od srdce.
Frostie Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 díky moc za veškerou snahu lídí kolem Chronoshopu při péči o nás chronomagory, ale samozřejmě i ostatní, tolik magořinou nepolíbené. Za mne samozřejmě Eterna +1!
GMT Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 velmi povedené doplnění portfolia značek. Jedny doma mám, tak už vím, kde budu servisovat
villain83 Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Fajn zprava,Super Kontiki mam na wishlistu dlouho,i kdyz bych radsi vintazni,ale Eternu mam opravdu rad,takze klukum uprimne gratuluju!
panedge Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Vynikajici zprava,jeste jsem v Chronoshopu nebyl,musim to napravit.Nemel bych problem si neco od Eterny vybrat.
Cyril Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 (edited) Díky za článek Romane! Zdeňkovo nadšení z Eterny bylo cítit už v Basileji na výstavě. Za sebe jsem rád, že na Dělostřílny přibyla značka, kterou můžeme prezentovat zasvěceně a s nadšením. Pro zajímavost bych dodal, že nápad oslovit tento rok Eternu, vzešel právě od Zdeňka. Já to zkoušel písemně již před loňským Baselem, ale bohužel jsem se odpovědi nedočkal. Díky aktuální změně ve vedení Eterny se nám to ale letos konečně podařilo. Věřím, že se tato značka bude prodávat i bez obvyklých marketingových keců. P.S: A díky všem za morální podporu a zájem o naši práci! Edited April 29, 2014 by Cyril
Sedlin Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Když jsem před několika lety prvně slyšel příběh o Thoru Heyerdahlovi, dostalo mě to. Pak, po registraci tady a zjištění, že Eterna produkuje model Kontiki a navíc Super Kontiki Heritage a po shlédnutí filmu konTiki už mi není pomoci.V hlavě jsem měl až do dnes plán, jak si pro ně někam jedu a jak mi tady budete všihcni ty 1973 závidět...a wono lejno...ale takovou kludlu do zad právě od Chronoshopu jsem teda nečekal:-)Gratuluju k nové značce v nabídce, žádná se mnou takhle nezacloumala, jako Eterna! Palec hore!!!!
Z. Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 (edited) Romane, Snow, a všichni ostatní, díky moc za pozitivní ohlas! Mám opravdu velkou radost, že se nám tohle podařilo v relativně krátkém čase dotáhnout do konce a že tady ty Eterny už fyzicky skutečně máme. Pro mě je to splnění dávného snu. A vlastně ještě víc - že budu mít jednou tak blízko nejen k jedněm hodinkám ale k celé kolekci, jsem si vlastně ani nikdy nepředstavoval. Ale jak Roman píše na začátku - s touhle značkou nebo přinejmenším s nějakým odkazem k ní se setkávám již řadu let. Byly to první pořádné hodinky, nad kterým jsem na začátku devadesátých let uvažoval, když jsem se vrátil s nějakými dolary z Ameriky. Tehdy jsem o nich ještě moc nevěděl, ale v Oriose ve Varech, kde je tehdy měli, mi padly okamžitě do oka. Tehdy jsem si je nakonec nekoupil - byl jsem mladý a nevybouřený, tak dostalo přednost drahé horské kolo, ale za pár let jsem to již nevydržel a koupil si alespoň krásný vintage model ze třicátých let, který mám dodnes a se kterým na ruce jsem včera značku i prezentoval. Po celé ty roky si ale stále myslím na některý z modelů KonTiki nebo 1948 (nejlépe postupně oba... ) Ale jak jsem už napsal a včera i řekl, jméno Eterna se mi plete do podvědomí a do cesty již dávno i jinými způsoby - tohle neobvyklé jméno použil můj nejoblíbenější český filozof, mystik a spisovatel Ladislav Klíma v povídce "Jedné noci snil...," která mne nepřestává fascinovat od chvíle, kdy jsem si ji asi před pětadvaceti lety přečetl poprvé. V Dolomitech je Via Ferrata Eterna mojí vůbec nejoblíbenější ferratou - takové pocity volnosti a prostoru, hraničícího s "věčností", jako na téhle nekonečné skalní plotně, jsem nikde jinde při lezení nezažil... Volnou asociací je i skladba Nicka Cavea: , kterého jsem svého času hodně poslouchal. A díky Viktorově reakci na naší novinku jsem si uvědomil, že tahle skladba je zase odkazem na slavný kultovní film , který jsem viděl ještě jako malý kluk. Takže Eterna skutečně provází mé kroky... Ještě jednou tedy díky všem za podporu a hlavně také Kubsonovi a Cyrilovi, že měli odvahu do tohoto úžasného dobrodružství jít.... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited April 29, 2014 by Z.
Mil.haus Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Mohu jen potvrdit. Značka i jejich hodinky jsou super. Me první hodinky zde byly Eterna KonTiki Four-Hands XXL black steel. Bohužel jsem je postoupil juniorovi a dodnes mu je zavidim. Určité si projdu jejich současnou kolekci.
Recommended Posts