Přejít na obsah

oblekovky do 20tis


Doporučené příspěvky

Zdravím :) potřeboval bych poradit s výběrem... Zrovna mám před koncem studia a čeká mě práce, kde budu denně v obleku a potřebuji k tomu adekvátní hodinky, abych nedělal "ostudu". Budu většinou ve styku s lidmi, kteří si na image a prestiž opravdu potrpí a potřebuji tedy něco hodně reprezentativního. Vzhledem k tomu, že mi je teprve 25, tak se snad ode mě neočekává, že budu mít na ruce omegy, longines, nebo něco podobného (ačkoliv bych rád :)), tak snad můj fin. limit bude dostačující na něco, čím neurazím.

Co se týče požadavků:

- automat

- safír

- 40mm+

- barva ciferníku nehraje roli, ale spíše bych volil černou

 

Momentálně mi dělají závaží na ruce Tissot PRS 200, ale od Tissotu se mi moc oblekovky nelíbí (možná tyhle mě trošku zaujaly: http://hodinky.heureka.cz/tissot-t086_408_16_051_00/). Spíš se mi dost zalíbily některé modely od Hamilton, a to např. http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10277-hodinky-hamilton-open-heart-auto-h32565735.htm (ten průhled na strojek mě opravdu zaujal) nebo http://www.chrono24.cz/hamilton/jazzmaster-viewmatic--id2636846.htm?id=2636846&picnum=0&tab=pics.

 

Jak je asi patrné, na styl typu vintage se zatím moc necítím, proto bych uvítal nějaké non-classic typy, ale velmi rád si nechám poradit, popř. něco rozmluvit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Něco hodně reprezentativního Ti jako budoucímu nováčkovi nedoporučuji,mohl bys mít lepší hodinky než šéf a to by asi moc dobrý nebylo :).Pro jistotu si zjisti co vůbec nosí protože fejky či zvěrstva typu Hilfiger frčí i v těchto vrstvách překvapivě dost.Co se týče rozměrů 40 mm je u oblekovek strop.

Mrkni na Certiny řadu DS-1 automatic s nimi chybu neuděláš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nosíš PRS200 a hledáš čisté oblekovky, šel bych do těch Longines (ony by měly nejen reprezentovat, ale především dělat radost nositeli a vypadá to, že bys tuhle tradiční značku "vydržel"), někde "v akci" se snad do 20k dají pořídit   ;) (například tady model Presence)

Co se rozměrů oblekovek (tenká luneta) týká, jestli nemáš 160kilo a dva metry, hledal bych maximálně do 39mm průměru.  

Edit: nevím, kolik stojí Prim Linea z druhé ruky, ale byl by to "štýl" dost.. :cheers:

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V prvé řadě bych chtěl poděkovat za odpovědi a pokusím se trošku tedy upřesnit své požadavky :)

 

Co se týče reprezentativnosti, spíš mi jde o klienty než o nadřízené - může se stát, že budu jednat s někým, kdo hodinkám rozumí, tak bych rád působil, že když ještě nemám evidentně moc zkušeností v oboru, tak mám alespoň styl :D Přece jenom předsudky, ať chceme, či ne, fungují a taky se jinak koukáte na klienta, který přijde s Casiama (nic proti nim, taky jsem kdysi měl), než když přijde se Zenithama... 

 

No, ale k věci. Je pravda, že jsem trošku nedomyslel velikost ciferníku. U svých PSR200 mám 42mm (subjektivně si myslím, že bych snesl i větší, a to i přes to, že nejsem zmiňovaný dvoumetrový, 160kg zabiják), ALE nutno přiznat, že se mi do některých (zejm. manžetových) košil opravdu nevejdou. Takže asi těch 39mm bude akorát.

Taky jsem si neuvědomil dost důležitý, Vámi zmíněný fakt, že přes víkend budou pravděpodobně oblekovky odpočívat... tedy by se mi hodilo, aby alespoň ty 2-3 dny vydržely. Věřím, že by mě hodně rychle přestalo bavit každé pondělí nařizovat znovu čas....

 

Co se týče tipů, které jste mi poskytly, nemůžu říct, že by mne nějaké hodinky nezaujaly (ale to už bude asi ta nemoc, která je timhle fórem známá :))

 

Ale abych pravdu řekl, spíš mě to táhne k nějakým.... jak to nazvat... no, řekněme "jiným" typům, než jsou klasické oblekovky (omlouvám se, ale vážně nemůžu najít to správné slovo, které by dostatečně vyjádřilo mé rozpoložení mysli :D). Takže http://www.chrono24....ew&watchTypes=U jsou opravdu krásné,, ze certin mě zaujaly: http://montre24.com/postimg/_Certina_DS1Automatic_HD.jpghttp://www.olfert-co.de/bilder/produkte/gross/Certina-DS-1-Automatik-Herrenuhr-Limited-Edition.jpg, ale také zůstávají mým favoritem ty open heart hamiltony (na ten strojek bych se dokázal koukat hodiny:D). Výjimku, že bych koupil "úplné" klasiky bych udělal snad jen u těch Longines Presence - nemáte někdo zkušenosti s koupí na tomto webu (http://www.authenticwatches.com/)? 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... taky se jinak koukáte na klienta, který přijde s Casiama (nic proti nim, taky jsem kdysi měl), než když přijde se Zenithama... 

 

To je názor človeka, ktorý kupuje hodinky z dôvodu, že chce "vyniknúť".

Ale aby som nebol od veci, oblekovky nemusia byť pod 40mm, hlavne aby boli nízke. Ak chceš, aby vydržali 2-3 dni za 20t, tak jedine quartz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moja rada bude pravdepodobne od veci, ale kup si nieco obycajne nenapadne lacne za par korun (quartz) - kedze hodinky do obleku potrebujes.
A ked ze budes v zamestanni kde budes denne v obleku ( predpokladam ze to za minimalnu mzdu nebude ) si casom- mozno aj do vianoc nasporis na nieco poriadne co sa ti bude naozaj pacit a vystihovat tvoj vkus a vydrzi ti cely zivot. 20 000 je pekny zaklad, a bolo by skoda to minut na nieco co by si neskvor chcel nahradit. 
Ja osobne nevidim problem v tom aby 25 rocny vlastnil Longines, Omegy, IWC ci Rolex ked na ne zarobi.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Quartzky si můžeš pořídit zejména na sport, na manuální práci apod., tam automaty trpí více.

Sarby zde byly již zmíněny: na další modely oblekovek ze Seiko se můžeš podívat např. tady. Za velice solidní cenu jsou v prodejní sekci pár měsíců staré Seiko SARX017.

Chybu ale určitě neuděláš pokud se podíváš např. na Stowa: některé modely Marine se do Tvého limitu vejdou, model Antea už bude mírně za cenovou hranicí.

Stowa Marine

   

post-23487-0-10383300-1399204564_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ideal, co uz tu byl zminen jsou Certina DS limited edition.

Maji 80 h reservu chodu, coz zadne v teto cen. kategorii nesezenes a presnost prakticky shodnou s COSC. A jeste neco usetris.

Maji vybornou vodotesnost na oblekovky a i lumi. Safir z obou stran.

Jeste luxusnejsi nez cerna bych rekl muze byt antracit...

Hodne stesti s vyberem!

 

P. S. doporuruju urcite koupit na tahu a remen dokoupit. Je to levnejsi a tah se pak hur shani nez remen.

post-3461-0-36906800-1399245253.txt Tyhle jsou antracit

post-3461-0-55567800-1399245201_thumb.jpg

post-3461-0-97940100-1399245212_thumb.jpg

post-3461-0-90241700-1399245223_thumb.jpg

post-3461-0-18816900-1399245233_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Slevin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Posledne som dopytoval Longines Conquest http://www.hodinky-damske-panske.sk/l3.677.4.58.6/a-39283/ a po pár mailoch v ktorých upravili cenu mi bolo povedané, že pri osobnej návšteve ešte niečo vieme s cenou spraviť. Už v maili mi bola prisľúbená cena niekde málo nad 700euro. Takže už si skoro v limite a máš super univerzály aj do vody, aj k obleku. Ak sa tu spolu s nami nezmagoríš, tak ich môžeš mať nafurt a vždy budú in.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...