Přejít na obsah

Jaké G-Shocky?


Quartz_mág

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit. Chci si koupit G-shocky na takovéto denní nošení, na sport i do dílny. Prostě všestranné hodinky za rozumnou cenu strop cca 3 tisíc. O které se nebudu muset nějak strachovat, že když je zničím tak to bude garda a aby něco vydržely od plavání po běh, však víte :-) Zkouknul jsem za poslední dobu všemožné modely a jediné co vím je, že chci čistě digi (o ručičkách v takových hodinkách si myslím své, ikdyž již můžou být ok), kulaté a barevně zajímavé. Chci aby byly na první pohled vidět ale zas ně nějakou hrůzu :-D Níže Vám pošlu nějaké odkazy aby jste viděli co se mi tak líbí.. Děkuji za trpělivost a rady a názory! Díky

Shrnutí požadavků: :-)

Kulaté plně digitální G-Shocky

Cena: do cca 3 tis.

Barva/y: nevšední (na druhou stranu klidně i zajimavé černé)

Funkce: Nejvíce stopky 24h, a možná svět. časy - není podmínkou, dále co bych reálně využíval jsou funkce již z vyšších cenových kategorií např. - barometr, výškoměr, možná teploměr, asi solar, plně automatické osvětlení, funkce spánku.. Funkce jako příliv/odliv, měsíční fáze apod. pro mě nemají reálné opodstatnění.

 

Vím, že se to sběratelům a "pravým" fandů asi blbě čte, že si člověk zrovna v G-shockách vybírá podle modního vkusu ale prosím Vás tímto o shovívavost a Vaše náměty. Dík. Doufám, že se ze mě časem stane také sběratel a fanoušek. Ikdyž za fanouška se považuji již teď :D

 

G9300NV-2 : http://www.casio.com/products/Watches/G-Shock/G9300NV-2/

 

The G/G-Shock GLX-150-4  http://www.hodinky.cz/casio-the-g-g-shock-glx-150-4.html

 

The G/G-SHOCK GD X6900FB-1 http://www.hodinky.cz/casio-the-g-g-shock-gd-x6900fb-1.html - viděl jsem je i v celožluté na obrázku ale nikde je nemůžu najít.. :-(

 

The G/G-Shock G-8900A-4 http://www.hodinky.cz/casio-the-g-g-shock-g-8900a-4.html

 

G-7900A-4ER http://www.hodinky.cz/casio-g-shock-g-7900a-4er.html

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Chilliluk

Ještě popřemýšlej o GW-9200 (případně G-9200, což je verze bez rádia). Splňují snad všechny tvoje požadavky a dělaly se v různých barevných variantách, ale už začíná být problém sehnat je za dobrou cenu, takže to chce trochu trpělivosti. Osobně bych šel i do použitých a koupil si na ně novou sadu bezelu a pásku. Je to už starší model, už se vyprodávají, což ale vůbec nevadí, spíše naopak (jsou to ještě poctivý géčka).

 

 

http://forums.watchuseek.com/f17/gw-9200-1er-also-available-different-colours-619255.html

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všechny, co sis vybral, budou fajn (snad jen ty "zlaté" bych vynechal..). U Mudmanů pozor na nepohodlí při ovládání (tlačítka jdou ztuha), další rozdíly jsou například v lesklé nebo matné úpravě, sám mám raději tu "měkčí" matnou.

Doporučuji si udělat výlet do hodinářství a zamilovat se :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jsou fakt parádní obzvlášť v oranžové a červené barvě. Hodil jsem to do googlu ale nic jsem neobjevil, pokud by jsi náhodou někde něco viděl a vzpomněl by sis na mě tak dej prosím vědět. ;-) Jako ty by byly fakt ideální. No nespěchám na to, klidně počkám až 1 - 2 měsíce ale kdyby nebyly tak se mi z obrázků čím dál více líbí ty první Mudmany G9300NV-2 

 

Ještě popřemýšlej o GW-9200 (případně G-9200, což je verze bez rádia)......

 

JJ to jsem si také všiml, mám za to že ta matná je asi vhodnější. Lesklá podle fotek na rukou vypadá jako nějaký chudší příbuzný, jestli víš jak to myslím.. :-)

 

....další rozdíly jsou například v lesklé nebo matné úpravě, sám mám raději tu "měkčí" matnou....

 

Jinak z řady King of G nebo jak to nazývají tam mám jen jedny ty Mudmany, že? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dej přednost normálnímu pozitivnímu displeji, negativní bývá, zvlášť na g-shockách, hůř čitelný.

jinak je jedno co vybereš, subjektivně je mi sympatická řada GD (GD100, GD350) nebo klasika DW5600. mám raději základní modely - solár ani rádio nemusím, tím jsem si prošel a zjistil jsem, že je to zbytečný.

dost jsem se rozmýšlel i nad těmito - jsou za super cenu a dobře vypadaj: http://www.hodinky.inshop.cz/casio/g-shock/casio-g-2900f-8.html.

mají tam i jiné modely za velmi dobré ceny.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zatím to vyhrávají tyto: G9300NV-2 jen jsou v ČR asi o 2 tisíce dražší než v US. Náhodou mám v US kamaráda, na kterého by to šlo objednat a stáhnout do ČR. 

 

Nemáte však někdo nějaký prověřený obchod v Angli, kde by byly také k dostání za cenu cca 200 USD => 4000 kč => ekvivalent v librách :D, z Anglie by to bylo přeci jen ještě jednoduší.. 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

G9300NV-2 - Tak jsem se na ně byl dívat v kamenném obchodě a trochu zklamání. měli je tam za 6 tisíc, což je podle mě dost. A celkově mě nenadchly. Takže budu hledat dál :-)) 


Teď mi v hlavě vrtá ten již zmiňovaný model G-9200, který lze koupit lehce nad 4 tisíce a nebo GX-56-1AER což je myslím King of Gshock za podobnou cenu. :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď napíšu asi něco kacířského, ale nakonec v některém vlákně už tu něco podobného zaznělo: Géček netřeba! Měl jsem několikery digitálky značkové i od Vietnamce a dospěl jsem k závěru, že s výjimkou vlhko-/vodotěsnosti jsou odolné všechny, a to z už principu - alespoň mě kromě tlačítek nenapadá jiná pohyblivá součástka, která by se mohla porouchat. Pravda, minerální sklo a bytelnější konstrukce se jistě hodí, ale je  otázka, jestli rozdílu v ceně bude odpovídat i rozdíl v užitné hodnotě (oproti třeba takovým F 91).

Ale na druhou stranu - ony ty géčka vypadají přece jen líp  :)

Tak šťastnou ruku při výběru (a hlavně pak při nošení ;) )!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...

Ahoj kolegové

Mněl jsem už hodně G,zejmena Frogman a gx56 ale rad bych zkusil nějaké opravdu velké a ne přehnaně drahé.Které mimo gx56 jsou opravdu mohutné?Mám velkou ruku cca 22cm,děkuji moc za radu.Barevné provedeni libovolné..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj kolegové

Mněl jsem už hodně G,zejmena Frogman a gx56 ale rad bych zkusil nějaké opravdu velké a ne přehnaně drahé.Které mimo gx56 jsou opravdu mohutné?Mám velkou ruku cca 22cm,děkuji moc za radu.Barevné provedeni libovolné..

Určitě tyto:http://www.hodinkee.com/blog/2010/8/3/introducing-the-casio-g-shock-ultimate-tough-gx56-again-how.html
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam jedny Mudmany (G9000) doma a opravdu potvrzuju, ze pouzivani tlacitek je dosti problematicke. Jde to hodne ztuha. Kdyz nad tim tak premyslim, tak jsem tam rezignoval nad vsema funkcema a mam je jen jako zobrazovac casu a data :-) 

Pokukuju po Rangemanech nebo Frogmanech, ale to je trosku mimo cenu, kterou jsi shora uvadel.

Co se mi ale strasne nelibi, tak jsou ty nove modely, ktere jsou z leskleho plastu (at uz cerny, bily nebo jakakoliv jina barva). Pro me to ma nadech nejakych fejku z trznice. Klasicke matne jsou lepsi.

Jak uz tu nekdo radil, neni nad to udelat si vylet do hodinarstvi. Clovek si kolikrat rozsiri obzor a zamiluje se do veci, ktere z obrazku na netu nevypadaly tak lakave.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...