Přejít na obsah

Vybírám potápky


Doporučené příspěvky

Začínám se poohlížet po něčem novém na léto a potřeboval bych nejspíš poradit s výběrem, protože sám už nevím kde se rozhlížet. Momentálně nosím Orient mako pepsi a rád bych na příští sezonu upgradoval na trošku vyšší level.

Požadavky na hodinky mám následující, velikost 41-42mm bez, otočná luneta a musí být na tahu. Co se týká komplikací tak určitě nechci chrona, datum by se hodil, klidně i gmt.

Líbí se mi např. Tritony od steina, ale ta velikost. Taky můžu design aquatimerů, submariner apod.

Co se mi nelíbí, tak macho hodinky typu Breitling a taky bych se rád vyhnul poor man rolex, napři. steinhart ocean one apod.

Cenovka do 20.ooo,- víc nejsem ochotem zatím do hodinek dát. A na nových rozhodně netrvám, nějaký ten ťukanec mi nevadí, to už k hodinkám patří.

Máte-li nějaké zajímavé tipy, budu rád, když se o ně podělíte. Díky  :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji vám všem za zajímavé odkazy. Vypadá to, že výběr ještě zúžím na nečíslovaný ciferník. Zatím jednoznačně vedou Aquaracery, v závěsu se drží HydroConquest a Davosa Argonautic  :rolleyes: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

EDOX CLASS 1 DIVER nevypadají zle, ale z podmínky tahu určitě neslevím. Na gumě jsem měl Armidy a šly z domu jenom kvůli absenci tahu.

Mido ocean star vypadají na promo fotkách báječně, ale na wristshotech už tolik ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji Certina DS DIVER a ještě ti zbyde, nebo Longines HydroConquest Automatic.

 

Certiny v modré jsem chvilku měl. Jsou to opravdu krásné hodinky a velice dobře zpracované, zejména mohutná luneta. Nicméně problémem by mohla být jejich velikost 43,2mm a s ní spojená i vyšší hmotnost. Na mé ruce si místečko nenašly. Prostě mi neseděly, a tak musely pryč. Takže před koupí dobře osahat a hlavně vyzkoušet. 

 

HydroConquesty velikostí přesně odpovídají tvému zadání. Hodinky samotné jsou naprosto v pořádku. U nich ale pozor na tah. Spona má sice mikroregulaci, ale dílky tahu jsou příliš široké. Může se ti tedy stát, že ti budou hodinky na ruce buď plandat nebo tě budou škrtit. A nebo bude všechno OK - to podle zápěstí. Novější HC nebo varianta quartz mají na tahu už i půldílky. Jenže u nich jsou zase pro změnu na ciferníku číslice a to nechceš. 

 

Takže až se budeš rozhodovat, 10x zkoušej a jednou kup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...