Přejít na obsah

5etterova japonská rodinka


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Já dnes na ruce 6309, které jsi měl půjčené. Tak aby ti nebylo smutno...

 

Smutno mi není, na první pohled jsem je zavrhl a utvrdil se v tom, že si mám nechat ty 7002.

 

 

Ale jelikož mám doma černé 7002, tak je asi pustím do světa a už se zklidním :D

 

Nezklidníš. Když jsem četl tvou Seiko diver's neverending story... :D

 

PS: Včera pošťák donesl Montany. Velká nostalgie. Brzo je nafotím a pochlubím se. Těšte se na fotky nejhorších hodinek na fóru! :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezklidníš. Když jsem četl tvou Seiko diver's neverending story...  :D

 

PS: Včera pošťák donesl Montany. Velká nostalgie. Brzo je nafotím a pochlubím se. Těšte se na fotky nejhorších hodinek na fóru! :D

 

Ale zklidním. Nechávám si své 4 barevné varianty, které pouštět nebudu a tím to budu považovat za vyřízené :D

 

Na Montany moc těším, pamatuji si je ze svých dob na základní škole. Taky je pár kluků kolem mělo... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příběh 1:

Píše se rok 1995, je mi jedenáct a jsem na prázdninách u babičky. Rodiče mi u Vietnamců koupili už asi třetí digitálky Montana. Na těch předchozích upadla taková ta osička, co drží pásek u hodinek (tenkrát jsem nevěděl, že je to stěžejka). Hodinář ji vyměnil, ale pak se přetrhl pásek (ještě jsem mu neříkal tah) a to už spravit nešlo. Tak jsem je zničil šroubovákem, když jsem se snažil zjistit, co je vevnitř a jestli ty tekutý krystaly vytečou, když do displeje vrazím šroubovák.

Obíháme  s bratránkem barák, oba máme stejný digitálky a stopujeme si časy. Já to zvládnu za 14s, bratránek za 11, protože je starší a má delší nohy. Babička na nás volá, ať jdeme z toho slunka, nebo se spálíme. Tak zalezeme do stanu na dvoře a pouštíme si na hodinkách melodie. Mně se nejvíc líbí Clementine. Bratránek dává přednost Červené řece. Oba se shodujeme, že Ó Zuzano je trapná... Taky zkoušíme, kdo stopne na stopkách kratší čas. Já dávám 12ms, bratránek mě s..e, protože se mu povedlo 9ms...

 

Příběh 2:

Je rok 2015. Už mi bylo 30, děti ještě nemám, takže mám čas na pi<>oviny a propadl jsem hodinkám. Místo abych dělal něco pořádnýho, tak sjíždím tohle fórum. Narazil jsem na bilanční příspěvek nickolase a hle! Moje hodinky z dětství! To jsou přesně ony. Jen jim chybí nápis Montana 16 Melody Chrono. To by byla bomba je zase sehnat! Proč jsem je, blbec, tehdá vyhodil?! Ale virtuální kamarádi mě nenechali na holičkách a hned mi přišel jeden odkaz na eBay a jedna nabídka k prodeji. A dokonce se jedná o skladový kousek, který nikdy nebyl na ruce. To jde poznat podle skládaného tahu, který je nejdřív rovný a tuhý, na ruku se musí natvarovat, postupně změkne a nakonec se rozloží na kusy. Po celou dobu životnosti barví ruku. Ještě na sobě mají folii, která je ale neuchránila před škrábancem na displeji a na dýnku. Nevadí.  Moc jsem se nerozmýšlel a šel jsem do toho. Díky, Honzo se starým Opelem! :)

 

Tak tady jsou

 

post-33141-0-52545300-1424370017_thumb.jpg

 

Je to trošku jiný model, než jsem tenkrát nosil. Rozdíly jsou následující:

  • Tyhle mají na černém obdélníčku nápis MONTANA, staré měly Montana
  • Tyhle mají pod displejem nápis 7 - Melody Chrono, staré tam měly uvedeno myslím 16 melodií. Nicméně ve skutečnosti jich měly taky asi sedm a myslím, že to byly ty stejné, protože si dodneška pamatuju Ó Zuzano, Červená řeka, Clementine a pak ještě jednu.
  • Hlavní rozdíl je v displeji. Tyhle mají předtištěné názvy dní a nad tím aktuálním se zobrazuje čárka. U starých se zobrazoval přímo název dne. V pravém horním rohu byl symbol zvonečku, když byl aktivní budík (stejný jako na fotce od nickolase). Tyhle tam mají předtištěný rámeček a v něm symbol odlišného tvaru. Pípání v celou hodinu se u obou aktivuje současným stisknutím obou spodních tlačítek. U starých se zobrazily všechny názvy dnů, když byla funkce aktivní, u těchto se zobrazí všechny čárky.
  • U těchto se budík aktivuje/deaktivuje současným stisknutím obou tlačítek na pravé straně, čímž se zároveň spustí melodie. Mám pocit, že u těch starých se to dalo aktivovat/deaktivovat přímo v menu nastavení času budíku. Ale už si to přesně nepamatuju. Taky mám pocit, že u starých jsme laborovali s tím, která melodie zahraje při budíku tak, že jsme nastavili tu předchozí. U těchto při budíku zahraje stejná melodie, jaká byla vyvolána naposled (při aktivaci)
  • Úplně stejná je žárovka, která svítí v levém horním rohu, strašně vybíjí baterku a stejně dosvítí nejdál k první cifře údaje hodin...

 

post-33141-0-68716600-1424370856_thumb.jpg

 

Rozbalím obálku od Honzy a chvějící se rukou mačkám obě pravá tlačítka, abych spustil melodii. Nic. Sakra. Zkouším oddělat dýnko vypáčením nůžkama jako zamlada. Vysypal se na mě tenký plíšek. Když ho přikládám na strojek, začne to hrát. No jo, ono to přece vždycky bylo potřeba podkládat, aby byl kontakt. Skládám kus papírku na čištění brýlí, dávám ho mezi dýnko a strojek, abych spojil kontakt baterky s pružinkou, která trčí z modulu, zaklapávám dýnko a je to. Odteďka hrajou jako tenkrát. Ladím melodii Clementine - je tam! Tak to je bomba. Tuhle písničku jsem poprve slyšel z těchto hodinek a často si ji od té doby pískám. A tady je  taky. Paráda!

 

Dýnko s prosvítajícím složeným papírkem uvnitř

post-33141-0-83494500-1424371100_thumb.jpg

 

Stopky stopujou...

post-33141-0-54848800-1424371233_thumb.jpg

 

Datumovka datumuje...

post-33141-0-15075100-1424371281_thumb.jpg

 

Pánové a teď se podržte. S těmahle hodinkama na ruce a v tomhle autě na levém zadním sedadle jsem brázdil krajinu Vysočiny nejčastěji na cestách k babičce a dědovi. Jenom bylo bílé a mělo třebíčskou SPZ. Později jsem s ním udělal svoje první hodiny a poprvé jsem v něm vezl kámoše na zábavu. Cestou zpět jsem absolvoval první silniční kontrolu a dýchání do balonku. Ale to už jsem měl na ruce digitálky Casio a Montany byly někde v šuplíku nebo možná už v křemíkovém nebi.

 

post-33141-0-80729600-1424371566_thumb.jpg

 

Kurňa, to jsem se rozepsal. No jo, jsou to vzpomínky. Byly to hodinky za pár šupů, asi nejhoší kvality jakou jsem kdy měl, ale užil jsem si s nima bezkonkurenčně nejvíc srandy. Věřím, že kdybych si koupil moony za padesát tisíc, tak z nich nebudu mít takovou radost, jako z těchhle vietnamských digitálek. Vono to není jenom o tom, kolik co stálo peněz, ale co s tou věcí člověk prožil.

Howgh.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

To povídání k Montanám nemá chybu! Přečetl jsem to jedním dechem... a zavzpomínal, protože já je jako děcko nosil na ruce též. A též se rozpadly v nebytí. Na rozdíl od tebe ovšem bez náhrady, tj. měl jsem je pouze jednou. Akorát tedy klobouk dolů před tvojí pamětí - já bych si ty rozdíly mezi starými a "novými" nevybavil ani omylem...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dobou jsem trochu opomíjel monstra. Takže šup s něma do akvárka! :snorkle:

 

attachicon.gifIMG_3402.JPG

 

Rybky se chvilku ostýchaly a držely odstup, ale pak se trochu otrkaly

 

attachicon.gifIMG_3414.JPG

 

Co je to za predátora?

 

attachicon.gifIMG_3420.JPG

 

Deformace

 

attachicon.gifIMG_3428.JPG

 

No a na ruku zase až vysvitne sluníčko :)

To su tzv. bozkavajuce ryby, nie? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To su tzv. bozkavajuce ryby, nie? :D

 

Jo, čichavec líbající. Latinsky Helostoma temmincki, slovensky asi teda bozkavajuca ryba :)

Mám v akvárku daleko monstróznější monstra (viz foto), ale ti jsou strašně ostýchaví. Furt jsou zalezlí pod šutrem a nechcou se zmetci fotit :ph34r:

 

post-33141-0-20782400-1425231090_thumb.jpg

post-33141-0-10903700-1425231094_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ať sem nedávám jenom ryby, tak zase něco k hodinkám.

 

Pořád ze mě nevyprchala radost ze staronových digitálek Montana. Ještě jsem je neměl na ruce, ale už jsem je podrobil srovnání s Casiama.

 

CASIO

+ praktické, výborně nositelné, pohodlné rozměry, váha, materiály

+ vodotěsné, nerozbitné, prostě do nepohody

+ až je rozbiju, tak si odpustím dva obědy v Sodexu a za ušetřené peníze si koupím druhý

- člověk s nima vypadá jak debil, pokud zrovna nesedí na třídním srazu ajťáků po dvaceti letech

- borci v černých brýlích, co nenápadně posedávají v odletové hale si je pletou s F-91W a jeden takovej mi v Kodani na letišti šahal na koule a lechtal mě pod paží

 

MONTANA

- vypadají, že se rozpadnou, když si metr od nich prdnu

- až se rozpadnou, tak druhé neseženu

- bojím se je nasadit na ruku, protože bych asi zlomil tah. Bojím se použít nato, protože bych jim asi ulomil nožičku.

- Číňan zapomněl mezi strojek a dýnko vložit zmačkanej papírek o tloušťce 3,14mm, bez kterýho nejede zvuk

+ prudce sexy (hlavně u čtyřicátníků aktivních na Chronomagu vyvolávají záchvaty dojetí a sentimentu)

+ 7 melodií. To je jejich největší devíza. Pouštím si je před spaním, po probuzení, během dne... Vždycky mi to dodá dobrou náladu.

+ neexistujou asi lepší hodinky k plesnivkám, džísce, přenosnýmu kazeťáku a dvaapůli po výbrusu (z vyjmenovaných propriet mám jenom džísku)

+ na dýnku nemají Made in China, ale orla, takže musí bejt každýmu jasný, že jsou z USA

 

Pár srovnávacích fotek

 

post-33141-0-07379400-1425232232_thumb.jpg

post-33141-0-26428800-1425232237_thumb.jpg

post-33141-0-27837400-1425232243_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Petře, musím chválit. Čichavce máme v práci v akváriu taky. Plus tam máme pár dalších potvor, asi budu muset taky udělat pár fotek...

Montany jsou evidentně srdcovka. Já to mám podobně s jinými hodinkami, které ukradla sestřenka, když máma zemřela a nemůžu je najít v prodeji,abych si je koupil. Mám rád radost, kterou dokážeš projevit. Je tak nakažlivá... Rád chodím do tvého vlákna. Děkuji za to ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Teď jsem tady víc než dva týdny pořádně nebyl, v práci týdenní služebka, doma totální nestíhačka... Ale za tu dobu se toho u mě přihodilo hodně hodinkového. Ani to nemůžu napsat všechno naráz, tak začnu tímhle:

Jednou v pátek po obědě, někdy v půli března jsem se chystal na odpolední do práce, když tu na mě volá tchán z pracovny, že pro mě něco má. Hledal nějaké dokumenty ohledně baráku a v jednom šufleti našel v nějakých složkách s papírama založené hodinky. Byly to jeho Prim Sport, které nosil v období vojny (polovina osmdesátých let) a když nastoupil do práce v truhlárně, tak je odložil, protože od té doby přestal hodinky nosit. Hodinky jdou, jsou na originálním tahu Kovotex Trenčín, ciferník, ručičky, luneta, tah - všechno pěkně zachovalé, jenom pouzdro je zezadu totálně sežrané a ošoupané a sklíčko jakoby zvlněné (poškrábané moc není). Takže až bude čas, tak je trochu očistím a možná zkrátím tah, abych je mohl příležitostně nosit.

 

Když mi někdo napíšete, co je to přesně za model, označení, rozmezí let výroby, prostě nějaké informace o tomto typu hodinek, tak budu rád. Díky

 

Teď pár fotek sportek v nálezovém stavu:

 

post-33141-0-33744400-1427821105_thumb.jpg

post-33141-0-26001400-1427821108_thumb.jpg

post-33141-0-22890000-1427821111_thumb.jpg

post-33141-0-38870200-1427821115_thumb.jpg

post-33141-0-16007000-1427821118_thumb.jpg

 

A to není všechno. Brzo se pochlubím dalšíma hodinkama, ke kterým jsem přišel jako slepý k houslím :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...