Přejít na obsah

5etterova japonská rodinka


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Jsou to fakt tooly. Pořádnej kus železa. Tady ještě na provizorním zulu.

IMG_20210317_195753.png.dad65c8b6a1cd4fecd98e75519bbe210.png

A ještě jednou z jiného úhlu. Hrubě broušené ručky si krásně hrají se světlem. Toto perfektně umí i ručky na Tridentech od Chr. Warda, který za to ale chce šestkrát víc peněz...

IMG_20210317_195920.png.4bcc6eaa581c5086ecfb4ee64bffe9a9.png

Nicméně kvůli Matovi jsem je jízlivě přezul na tah, který jsem tradičně zkrátil odebráním tří dílků ze spodní strany a jednoho z horní.

1616089550329.png.6c498341a9cf9946da9ebcfadbe3c764.png

Myslím, že jim sluší a dokonce se to dá nosit, čemuž jsem nevěřil, dokud jsem si to nezkusil. Je to totiž nějaká odlehčená ocel. Tah neváží tolik, na kolik vypadá.

1616089550346.png.1af9320ee23fc3e34f538989aaaba1ef.png

Jak už jsem psal v čínském vlákně, na mém kusu vše perfektně lícuje. Jako bonus mám po dotažení korunky perfektně zarovnané logo v ose pouzdra. To samé s dýnkem, což se bude lépe fotit, až je dám na gumu.

1616089550312.png.74b89efc2df23eeff45be3bc684cdd8a.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narazil jsem na tvé fotovlákno a v té souvislosti jsem nahlédl také do vlákna čínských hodinek. Dost mě překvapilo, co je možné dnes pořídit za relativně málo peněz, ve velmi dobré kvalitě. 

Neměl bych problém si pořídit hodinky z Číny, Asie, nebo odkudkoliv z celého světa. Je mi jasné, že design hodinek je mnohdy velmi podobný a vychází z osvědčených kultovních historických modelů a modelů věhlasných tradičních hodinářských firem.

Co mi nepřijde fér, je téměř docela zkopírovat design hodinek jiné značky a prodávat je pod svým obchodním jménem. A nemusí pocházet přímo z Číny, jako příklad se nabízí nesčetně variant subů od různých výrobců, může to být např. i swiss Davosa.

Samozřejmě, lidi jsou různý. Co by mě zajímalo je, jak z toho můžete mít takovou radost? Mě by bylo blbý to nosit, popřípadě někomu vysvětlovat, že je to ve skutečnosti kopie nějakých legendárních modelů apod. A podporovat takovou značku.

Chápu, že rozpočet je vždy omezený a každý má své limity. Já jsem ale raději vždy dál přednost něčemu více autentickému. Myslím tím zkrátka, když nemám na drahý originál, lovím ve vodách svých možností a najdu si něco jiného. Vždyť dobrých a zajímavých značek s vlastními nápady jsou mraky a pokud se chci vejít do pár tisíc mohu najít i progresivní microbrand.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Máš dvoje stejný hodinky. Např. Seiko. Jedny za 14k druhé z Číny za 3k. Jaký přesný typ strojku mají Seika netuším. Číňan NH35. Obě jsou vodotěsné, mají safír jsou stejně přesně, vypadají i stejně, jen na ciferníku je jiný nápis. Ty chceš časomíru na ruku, která se ti líbí, splňuje tvé požadavky a máš na ní. Jsou lidi co hodinky neaundavají a dělají v nich vše, tedy hrozí nějaký ti poškození, např. já. 

Z mého předešlého oboru. 

Máš karbonové řidítka ( spojené řidítka a predstavec v jeden monoblok) před 10-12 lety to cca mohlo začít. Např. Easton. Cena 7k+....výroba Čína. Dnes je ta cena dle katalogu a výrobce cca na stejném začátku, tedy 7k+. Výrobce stále Číňan. Už něj to koupíš za 40USD. Je to to samé, jako zde prodávané za 7k+. Montoval jsem je před roky a montoval jsem si je na své kolo loni v létě. No, mám ty Čínské. A jezdím na nich bez jakychkoliv zábran a docela ostře.

Do Číny se za ty roky nacpali nejmodernější technologie snad na vše. Tak co se divíme? 

Mám z Číny pár nožů, ano já coby člověk který umí vyrobit trochu slušnou kudlu, si u nich koupil kopii nože, jiného výrobce. No mám je a nemám s tím problém. Mám je pro svou potřebu nehodlám je prodávat a vydávat za něco jiného. 

Když si přijdeš co je doma výrobků z Číny.....člověk se nestačí divit. Tak na čem vlastně lpíme?? Na značce, nebo na výrobku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejde ani tak o to, že je to vyrobeno v Číně, Seiko taky všechno nevyrábí v Japonsku. Výtka se netýká ani kvality nebo ceny, ale pouze toho, že je to KOPIE. Kopie něčeho, do čeho jiný originální výrobce vložil své know-how, prostředky na vývoj a testování, zaplatil si designéry, vybavení, reklamu...

Jasně, v tomto případě na tom není značka SEIKO, takže je to tzv. homage, neboli inspirace originálem, ale není to fér vůči originálu.

Pokud se ti líbí, jsi s nimi spokojený a dělají ti radost, OK, jen se nediv, že na tomto fóru nebudou od ostatních členů sklízet nějaké ovace nebo pochvaly. Přitom by stačilo, aby tomu dali trochu vlastního stylu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, Mate. Chtěl jsem Toblinovi obšírně odpovědět, až budu mít čas a klávesnici. Ale teď už skoro ani nemusím, napsal jsi to dobře.
Já se pak stejně rozepíšu, rád si tady vylejvám srdíčko, nicméně long story short, než to zapadne:
Ano, mám z nich radost a velkoryse jim odpustím i těch pár nedokonalostí, které jsou i na originálu, jemuž bych je za tu cenu a s tou tradicí odpustit nedokázal. A ano, není to nic k chlubení a když někomu vysvětluju, že je to levná napodobenina drahých legendárních hodinek slavné značky, tak se u toho trošku stydím. Nicméně hodinkově nepostižení lidé mimo Chronomag to spíš ocení a naopak by nedokázali pochopit, kdybych utratil tolik peněz za originál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tombas - pouze jsem vložil svůj pohled na toto téma. Pohled druhých je jejich pohled. Pokud kopie někomu vadí, měli by prioritně vadit originál výrobci a stejně tak je na něm, to případně řešit. Já to beru pragmaticky. Nic víc, nic méně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, tombas napsal:

... ale není to fér vůči originálu.

... jen se nediv, že na tomto fóru nebudou od ostatních členů sklízet nějaké ovace nebo pochvaly.

Ne není to fér vůči originálu, to uznávám a bojoval jsem s tím. Na druhou stranu, je od Seika fér tahat nás za nos a pořád zdražovat a snižovat kvalitu? Před lety jsem si koupil monstra za tři tisíce. Kdyby dnes nabízeli pěkné kvalitní potápky za tuto cenu, koupil bych si je raději než čínský fejk. 

Toto není fórum gentlemanů, ale pokrytců. Samé vznešené kecy a když se v prodeji objeví kopírka nebo homage, je za pár minut pryč. Dostal jsem několik SZ od vážených členů, že je ode mě hned koupí, od dalších, jestli bychom se mohli potkat, že by si je rádi vyzkoušeli. A jsou to členové, kteří nosí i drahé hodinky luxusních značek. Někteří místní členové mi připomínají faráře, který na mši káže o škodlivosti pornografie a v soukromí si v tom lepším případě vyhoní u pornhubu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, elaboratu a vlaken na tema fejk x homage x kopie je tu na magu habakuk a nejsem si jistej, jestli v nekterem dosli k nejakemu smysluplnemu zaveru. Proste nekomu to vadi a ten to nekupuje, jinemu to nevadi a ten to kupuje. Jestli je to dobre nebo spatne, to je zase diskuze na dlouhou dobu. 

Muzeme se bavit o tom, jestli nakupem podporujeme cinske fejkare. Z jineho pohledu tim podporujeme ty chudaky deti, ktere si alespon muzou vydelat na misku rejze. Proste tahle diskuze nema jasny zaver.

Ja osobne fejky nepodporuju. Byt tam napsano Seiko, tak to tady 5etterovi poplivu. Ale jelikoz se ty hodinky za Seiko nevydavaji, tak s tim nemam problem a sam jsem v tomhle taky vinen, protoze nejakou tu poctu vsemu moznemu doma mam. Z ruznych duvodu.

A s tim prodejnim vlaknem je to presne jak pise 5etter. Jakmile se tam objevi nejake "Suby" za 3k, tak jsou pryc nez bys rekl Addiesdive.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to chtěl napsat už dřív, že když se objeví něco v prodeji je to do minuty pryč. Sám jsem si tím prošel, když jsem si koupil zelený Tissel SUB. Bohužel mi to nic neřeklo a neměl jsem z toho absolutně žádný emoce. Teda vlastně jo, ale jen ty negativní. Pokud to někomu dělá radost i s těma vadama, který jsou evidentní i z fotek (např.ty škaredě broušený ručky co tak chválíte, nebo ty nepravidelný flákance na indexech)), tak prosím. O tom to je, hodinky by především měly dělat radost majiteli a co si myslím ostatní mi může být u vejfuku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych k tomu rád dodal, že Seiko si za to tak trochu může samo. Svou nekvalitní výrobou a výstupní kontrolou dává živnou půdu tady tomu obchodu. GS, Rolex, Breitling, Tudor, Panerai atd. nikdo za 1300kč parodovat nebude, protože by to bylo k smíchu. Tohle když přiložíte vedle originálu, tak to není k smíchu. Bohužel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...