Přejít na obsah

Motorový a nemotorový paragliding a rogala


Cyril

Doporučené příspěvky

Biograf nemám, páč se mi celá první třetina, co jsem už měl hotovou nějak zhroutila (Windows Live movie Maker). A k tomu, abych sednul k PC a udělal to znovu, jsem se znechucen poslední příhodou ještě nedokopal..... :death: .

Budu muset pohledat nějakej podobnej program na stříhání, kterej by tolik nepadal, byl jednoduchej na ovládání a uměl alespoň 30 snímků za sekundu. Klidně placenej. Ale na to je jiný vlákno...sorry.

Tak přidám alespoň konkurenční video ze soboty. Mě přijde hodně dlouhý, ale kdo se rád kochá, přežije to....

https://www.youtube.com/watch?v=OhSaQipPcfg&feature=youtu.be 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 127
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsících...

Říkal jsem si jak to rozběhli, ale měli lyže. Zvládli to bravurně, taťka asi věděl co dělá a nepochybně si vybral dokonalé letové podmínky. Krátké ohnisko zkresluje, ale většina letu probíhala v relativně malé výšce nad zasněženým svahem, asi by se při havárii trochu potloukli, ale asi vyhodnotil, že nic fatálního by se stát nemělo. Z hlediska předpisů je to nesmysl a tyhle věci v kontextu mého leteckého věku neschvaluji, ale kdysi dávno bych na to možná koukal progresivněji:-).

Pozdravuj doma Cyrdo, přeji všechno nejlepší a splnění leteckých snů v Novém roce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě si dovolím doplnit - jsem dost "starý" pilot, létám 31 let, pravda, na paraglidu jsem se sklouzl asi 5x. Tyhle věci neschvaluji, ale jak jsem napsal, nemyslím, že by zrovna tohle bylo při dostatečné přípravě extra nebezpečné, pokud je pochopitelně pilot dostatečně zkušený v tomto případě zkušenosti s tandemem, dostatečně dimenzovaný padák... Evidentně to nacvičovali někde na úpatí, protože se rozjeli i přistáli bez problémů, každý věděl kde mít lyže aby se navzájem nepletli, jak se držet, všechny děti byly zřejmě sportovně založené a žádné hysterky, nejspíš už na běžném tandemu létaly apod. Jak jsem psal, výška nebyla velká a i kdyby se něco stalo, nepůjde o žádný volný pád (to by se muselo dítě utrhnout a tohle snad nepodcenili), vzpomínám si, že mou bývalou ženu chtěl kdysi svézt kamarád na tandemovém padáku na Kozákově, podmínky nebyly dobré, dobře odstartovali, nastoupali, ale velký padák se nechtěl prodrat proti větru dopředu, asi v 15 metrech se dostali do rotoru, padák se zmuchlal a spadli. Vypadalo to hrůzostrašně, ale nestalo se jim nic, jen pár škrábanců od ostružin (pochopitelně letěli v kraťasech a tričku). 

Ono je to spíš o psychice - je horší vézt dítě než dospělého? Nebo několik dětí? Vozil jsem spoustu lidí, i malých dětí, párkrát i dvě naráz. Nikdy bych to neudělal, pokud bych měl sebemenší pochybnost, že je to víc nebezpečné než když letím sám nebo s někým dospělým.

I přes sebelepší přípravu tu riziko pochopitelně je, ale osobně považuji letectví, včetně paraglidingu, za velmi bezpečné a přiznám se, že mi tohle nepřijde nebezpečnější než obložit rodinou motorku se sajdou nebo naložit plný autobus dětí a vyrazit do české asfaltové džungle...:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po 2 týdnech...

Dneska bylo luxusne, tak predpokladam, ze jste ty vase hadraplany vytahli. Na vysce jsem si dal predsevzeti, ze si ve ctyriceti udelam pilotak, tak abych zacal. To pocasi jak dnes jsou presne ty okamziky, kdy si rikam, ze by to nebylo vubec od veci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Moc pěkný Cyrdo, hlavně ty krucánky...:-).

Když ses tak hezky rozfilmoval, neuvažuješ o něčem takovém? Viděl jsem srovnávací PPG video s GoPro uchyceným klasicky a přes tenhle stabilizovaný držák a je to velký rozdíl...

post-3283-0-77194600-1431509724_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych měl strach že se mi do toho při nějaký nečekaný figuře nevratně zamotaj šňůry. A nešlo by asi kontrolovat pozici křídla nad hlavou. Bych to cpal za sebe do sítě k vrtuli. 

 

To mne nenapadlo, máš pravdu. Ale úchytů je spousta - na hlavu, na konstrukci, na ruku, na tělo (třeba hrudník)...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...