Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zdravím všechny chronopacienty,

jakožto hodinkový greenhorn bych měl dotaz na zkušenější:

Chtěl bych hodinky s:

a) ručním nátahem (podmínka)

B) datumovkou (podmínka)

c) průměr 46mm+ (podmínka)

d) WR 100+ (na tom bych i netrval, ale bylo by to fajn)

e) cena do 25k (plus mínus), nemusí být nové

hledám svatý grál ?  :rolleyes:

Díky za odpovědi,

wiz

Posted (edited)

Ruční nátah a datumovka? Takže škrtnout Unitas (viz Radim). Rusáky bys asi nechtěl. Takže asi hledat něco s ETOu 2801. Hlavně ať to nemá průhled na stroj, páč to v tý velikosti bude vypadat hrozně.

Edited by Micey
Posted

Ruční nátah a datumovka? Takže škrtnout Unitas (viz Radim). Rusáky bys asi nechtěl. Takže asi hledat něco s ETOu 2801. Hlavně ať to nemá průhled na stroj, páč to v tý velikosti bude vypadat hrozně.

ono se snad v takové velikosti s manuálem a datumem ani nic nevyrábí, co jsem to tak sledoval, tak jen Hamilton, mají víceméně všechno až na průhledné dýnko a velikost je 40mm

Posted (edited)

Díky za odpovědi, automat ne e, tam by toho bylo na výběr více.

Průhled bych ani nepožadoval...

EDIT: Radimk - no koupil jsem si Monstra a na moji pacce vypadají malé...  :)

Edited by wizard-ov
Posted (edited)

Jojo, datum! Tak to se omlouvám..

Ale Monstra jsou malé.

47 mm je jiná třída a to hlavně u pilotek s úzkou lunetou, kdy vypadají opticky ještě větší.

Edited by Radimk
Posted

JJ včera jsem měl v ruce Steiharty 47mm limitku, fakt se mi líbily, ALE.... to datum, to datum tam chybí... 

Co se týče Monster - jasně, průměr není velký nicméně působí robustním dojmem. 

Posted (edited)

Ta velikost je dost vražedná. A podle Monster bych se moc neřídil, díky krátkým nožičkám mají trochu netypické proporce. Přece jen, jejich poudro je dost odlišné od pouzder těch 46+ pilotek.

Edited by ondra.palas
Posted

Tady teď jede vlna ?no date?, tak se přidej.

Ale vážně, např. na pilotkách podle mě datum kazí celkový dojem. To je třeba důvod, proč mě zklamaly Hamilton Pilot Auto, ty tam pro jistotu mají i den. Jinak bych je chtěl hned.

http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/aviation/pilot-auto/h64715535

Sám mám jedny Steinharty bez data, ze začátku je to trochu nezvyk, ale designově je to spíš plus. A když potřebuju vědět datum, tak buď prostě donutím mozek pracovat, aby ho někde vydoloval, anebo si rezignovaně vytáhnu mobil.  

Posted

Na tu velikost fakt bacha... Jak tam není datum tak vypadají fakt hodně velce... A podle monster to vůbec neber.... Kolik mas ruku??

Posted (edited)

Tak zpětně:

@Denjl Ruku mám 22cm

@pebe díky za tip, mrknu

@Marcus no s tím datem mi to říká více lidí, kurnik šopa ale fakt nevím - dnes jsem se na datum díval alespoň pětkrát. Povaha mé práce v souvislosti s mou vychlastanou hlavou způsobuje, že při podepisování často zapomínám kterého dnes je. Ale jinak souhlas - viděl jsem nějaké menší flígry s datumovkou (tuším že Archimede, ale nechci kecat) a fakt to vypadá blbě.

@Exiztence jako nechci být za koko*a že nevím co chci ale ta datumovka na těch Dyboázech vypadá opravdu strašlivě :)  

Edited by wizard-ov
Posted

Su to naozaj vzajomne sa vylucujuce podmienky, rucny natah s datumom mavaju rozne chrona s odmontovanym samonatahom namatkou primero HW, alebo 7760. Ten Valzuk by sa do 25 aj zohnat dal, ale problem bude velkost nakolko to byvaju skor mensie hodinky.

Este ma napada ze v Eltone by do Prim sport 45 manualny stroj urcite narvat dokazali a bez priehladu a s vhodne umiestnenym datumovymn oknom by to nemusela byt ani moc velka opticka tragedia ale zase nesplname tu cenu.

Posted

Pánové díky moc za vaše názory, asi si vezmu k srdci Marcusovu radu a půjdu do Steinhartů 47 v černé barvě ( abych v Ostravě zapadl mezi ty různé etnika)... Uvidím, jestli příští týden udělám všechny zkoušky, tak se odměním  :goof: