Přejít na obsah

Čínské hodinky, nedávná historie


Doporučené příspěvky

V Číně vyrobili první hodinky v roce 1955, to vypadá že je to dříve než v Primu NMNM? No nic, v každém případě je čínská produkce z dalších let do rozběhu Quartz-éry docela zajímavá, některé vintage kousky pokud to jsou all steel mají náznak velké praktičnosti. Ostatně zkuste se podívat sami zde je odkaz na muzeum čínských orlojů,  sběratelé v Kanadě i Austrálii se s touto komoditou docela zabývají. No proč ne, sbírat se vlastně dá úplně všechno... :) a když to vyrobí houževnatý Jun-su.....

*

http://www.amchpr.com/ Alberta Chinese Horology museum.

*

Jak jsem to probral, dostali se v designu pouzdrech již tehdy z ruských vzorů na dohled k Fudži, ale technicky i materiálově jsou Japonci stále ještě na míle vepředu. i když se čínský drak probouzí již drahně dlouhou dobu, jeho dech stále ještě není moc žhavý. Přesto na chvíli oddechu mezi dalším fotbalem doporučuji si vzít na ruku nějaké mosazné primky a mrknout na to.

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to zajímavý.

Myslím, že celkem jo, místama až překvapivě.  Někteří lidé jsou z toho však úplně zmateni a nechápou, že to je možné, prostě realita.

Tady mám vkaz pro Klárku, hodinky značky Rolex není dobré kupovat z Číny, to je celkem obecné pravidlo a stále se potencionálním zájemcům o kvalitní hodinky vyplácí. Jeden obchod s rolexama je i na Václaváku, poraď se s majitelem ale nemluv o číně, zkus Turn-O-Graph, bude to Suit,  Klaaarko. 

Good Luck.  :newyear:  :lol2:

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

zjištění, že i hoďky z vrcholný éry Velkýho kormidelníka jsou stále funkční....no úžasný. Asi si zase koupím nějaký ty čínský, z pohledu prkennýho Evropana.... obludy

jojo, čínský drak je fakt obluda se vším všudy, ale oblbne... vybrat si můžeš na tomhle fóru

http://forums.watchuseek.com/f101/collection-overview-443407.html je tam toho dost...

 **

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...