Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Uveřejnil jsem v sekci "prodej" inzerát a vyčerpal cca. 180kilo z povolených 200.

Jasně, fotky jsem musel zmenšit, ale snad je tam i něco vidět.

Ale teď, ať píši kamkoliv příspěvek, ukazuje mi to dole, že už mohu použít jen necelých 20kilo pro přidání obrázků.

Je to chyba nebo už nemohu nikam nic vložit?

A nebo jsem to vůbec nepochopil :(

Děkuji za objasnění.

Posted
Mě to píše úplne to samé, takže je to asi takhle v pohodě ;)

To je fajn, Jacobe, ale já dnes dostal mailem od jednoho sběratele naskenované stránky z nějakého Prim katalogu (modely, které jsem vůbec neznal) a chtěl to sem hodit. A hodím sem tak akorát... Určitě víš co, viď? :P

Posted

Ted mi došla asi jedna podstatná věc, myslím že se tu psalo, že my nemůžeme smazat vlastní příspěvky, takže aby jsem mohl nahrát např. další obrázky nebo další prodejní inzerat, tak asi budeme muset požádat někoho ze správců aby smazal náš starý příspěvek s fotografiemi.....

Nevim nevim, jesli to bude mit pokaždé někdo z moderátoru mazat, tak myslim, že moc fotek sem nenahrajeme...

Posted
To je fajn, Jacobe, ale já dnes dostal mailem od jednoho sběratele naskenované stránky z nějakého Prim katalogu (modely, které jsem vůbec neznal) a chtěl to sem hodit. A hodím sem tak akorát... Určitě víš co, viď? :P

no jediné řešení které mě napadá je vložit Fotky na http://xs.to a sem dát jen odkaz

Posted

co restart a nové přihlášení ?

Posted
co restart a nové přihlášení ?

jestli jsem to dobře pochopil tak ten limit je pro uživatele dán na 200k celkem, takže jediné co by pomohlo je smazat příspěvek s vloženou přílohou což nejde...

Posted

Když nekdo cituje příspěvek s obrázkem, ten je pak součástí citace a je na stránce dvakrát i vícekrát, nešlo by udělat, aby se v citaci objevoval jen link, nebo tak? Je to zbytečný scrollování dolů. Asi málokdo to bude v citaci editovat.

Posted

No mel jsem za to, ze tech 200KB je per post? Ale jak se zda, je to per user. Sice by se dalo nastavit kazdemu vic, ale to budu muset probrat s chronomagem. Soucasny hosting tusim umoznuje trapnych 500MB takze za chvili by byl prostor fuc ;) Radikalni zvetseni ulozneho prostoru asi bude muset pockat na noveho hosta. Ono v podstate ten uploading by mel byt vice mene nouzova zalezitost pro lidi, kteri nemaji vlastni prostor nebo galerii na webu. xs.to nebo jina galerie je asi porad jeste lepsi volba na vetsi pocty fotek. Opet plati, ze chronomag forum je vice mene nekomercni projekt, takze nemuzete ocekavat nejaky zasadi file hosting ;)

O mazani prispevku nebo obrazku moderatory ani nezadejete, protoze to delat nebudou. Smyslem nemoznosti mazat prispevky je v tom, aby se prispevky neztracely a to i ty prodejni. Ve starem foru se tak prichazelo o dost zajimave veci, vcetne obrazku hodinek, ktere clovek tak casto nevidi.

Posted

To roon:

Už to zkouším, díky.

To hciq:

Nepomohlo mi to, ale díky.

To odklizec:

Citace: "Ve starem foru se tak prichazelo o dost zajimave veci, vcetne obrazku hodinek, ktere clovek tak casto nevidi."

No, ode mne už ani nic neuvidíte. Já už si svůj příděl vyčerpal jedním prodejním inzerátem :(

Návrh: ať dává každý, kdo něco prodá, příspěvek, ať máme všichni víc místa. To by šlo ne? Raději bych zaplatil, než abych teď bojoval s nějakým hostingem, abych sem mohl vložit odkaz na zajímavé fotky Primek.

btw - zatím boj prohrávám :( :( :(

Posted
To roon:

Už to zkouším, díky.

To hciq:

Nepomohlo mi to, ale díky.

To odklizec:

Citace: "Ve starem foru se tak prichazelo o dost zajimave veci, vcetne obrazku hodinek, ktere clovek tak casto nevidi."

No, ode mne už ani nic neuvidíte. Já už si svůj příděl vyčerpal jedním prodejním inzerátem :(

Návrh: ať dává každý, kdo něco prodá, příspěvek, ať máme všichni víc místa. To by šlo ne? Raději bych zaplatil, než abych teď bojoval s nějakým hostingem, abych sem mohl vložit odkaz na zajímavé fotky Primek.

jelikož píšeš, že zatím pohráváš boj s nějakým hostingem, poslal jsem ti zprávu s krátkým návodem na vložení fotky na xs.to a následně na forum, snad ti pomůže

Posted

Idea pekna a mozna se k ni chronomag casem propracuje. Je to i docela logicke. Plati se za prodej na ebay, aukro i jinde. Proc by mel byt specializovany a hojne vyuzivany prodej na chronomagu vyjimkou? Obavam se ale, ze by takovy poplatek mel jeste negativnejsi ohlas, nez nejakych trapnych 50 prispevku, vyzadvanych po novych clenech ;)

Posted

odklizec - ja bych pro nejakou platbu byl. Klidne platbu za moznost mit vice prostoru na vkladani fotek, pripadne i prispevek na fungovani chronomagu.. myslim, ze proti tomu by nebyla velka cast clenu ;) Na to mozna slo udelat hlasovani, podle vysledku se bude dat odhadnout, jestli to smysl ma nebo nema.

Posted
odklizec - ja bych pro nejakou platbu byl. Klidne platbu za moznost mit vice prostoru na vkladani fotek, pripadne i prispevek na fungovani chronomagu.. myslim, ze proti tomu by nebyla velka cast clenu ;) Na to mozna slo udelat hlasovani, podle vysledku se bude dat odhadnout, jestli to smysl ma nebo nema.

Toto je vec na chronomaga, kterou si bude muset zvazit sam. Je to jeho forum, ja si jen pohral s nastavenim noveho fora ;)

Posted
Toto je vec na chronomaga, kterou si bude muset zvazit sam. Je to jeho forum, ja si jen pohral s nastavenim noveho fora ;)

Tak ale udelat nejake predbezne hlasovani by se dalo ne? ;) Pak mu to muzes predhodit jako vec o kterou treba JE nebo NENI zajem, alespon budou mit vsichni prehled.

Posted
Opet plati, ze chronomag forum je vice mene nekomercni projekt, takze nemuzete ocekavat nejaky zasadi file hosting ;)

Nějak mi to hlava nebere, fórum je vždy nekomerční a je připojeno pod zcela komerční projekt. Jedna věc bez druhý nebude asi nikdy fungovat. Tak co tady furt čtu ty blbý kecy o charitě nebo placeným file hostingu. A jak to vůbec chcete technicky vyřešit, to bude každej co bude chtít vložit fotku posílat sms, nebo nejdřív zacvakáš a pak se s laskavým svolením naloguješ. No to je totální smrt fóra. Pokud komerční projekt nezapatí fórum, tak na to asi kálím, nebo to pětikilo pro dobrej pocit každej měsíc cvaknu. Mít však limit pro vložení obr. je pakárna a linkovat to na svůj ftp nebo někam jinam...já chci obrázky tady a ne se proklikávat do nějakejch děr. Nějak je to postavený na hlavu. Pokud jsem to špatně pochopil..... tak sorry.

Posted (edited)

..tohle je teda veliký MINUS oproti starýmu fóru - tam jsem mohl fotky vkládat dle libosti a bez omezení! (tím nemyslím omezení jednotlivých foto 1000x1000 a 512k) japato? :(

Edited by Filipes
Posted
Tak ale udelat nejake predbezne hlasovani by se dalo ne? ;) Pak mu to muzes predhodit jako vec o kterou treba JE nebo NENI zajem, alespon budou mit vsichni prehled.

Souhlasím s tebou, ale možná bych o tom ani nehlasoval.

Pověsil bych sem číslo účtu a kdo chce, ten ať pošle a kdo nechce(či nemůže), ten ať neposílá.

A žádné výhody těm, kteří pošlou více, bych ale neposkytoval. Klidně, ať je to dárcovství anonymní.

Prostě někdo může postrádat jednou za čas 50Kč, někdo třeba 500Kč. O výši příspěvku to přeci není.

Alespoň já to tak vídím. Ale chápu, že mnozí mají názor jiný. A tak to má být.

Posted

Ja osobne bych to taky nezpoplatnoval pausalne. Dobra vec, ktera funguje na zahranicnich forech je hodnoceni "site supporter", kde jsou vsichni, kteri zaplati nejaky stanoveny rocni prispevek. Obvykle se jedna o nejakou smesne malou castku. Tito lide pak maji oznaceni site supporter a maji ruzne vyhody jako pristup do urcitych jinak uzamcenych diskuzi, muzou delat porotu v ruznych mesicnich soutezich, atd. Je to podle mne velmi dobra cesta finanncovani trafficu a jinych aktivit spojenych s forem. Neni to povinne a kdo nechce nemusi nic platit. Ovsem je mi jasne, ze tady bude vzdycky nejaky dobrak, ktery bude drzkovat na nemoznost vstoupit do toho ci onoho fora nebo na nerovnost mezi cleny. Bohuzel, porad lidi u nas maji jeste porad maji pocit, ze vsichno patri vsem a kdyz zdechla koza mne, tak at chcipnou i sousedovi..a nejlip obe :)

Posted
..tohle je teda veliký MINUS oproti starýmu fóru - tam jsem mohl fotky vkládat dle libosti a bez omezení! (tím nemyslím omezení jednotlivých foto 1000x1000 a 512k) japato? :(

Nepamatuju si jak to bylo na starem foru. Jestli je to bylo tak jak rikas, klidne to tak nastavim i tady. Proste to nikdo zatim nemenil a vychazi se z default hodnot. Jak porad upozornuju, ne vsechno je doladene a jestli mate podobne poznatky, je treba o nich dat normalne vedet.

Jo sorrac, ty jsi asi myslel neomezene vkladani fotek co do velikost souboru? No ber to tak, ze tohle forum je zatim v zabehu ;) Jsou tu nejake nastavene nejake limity, ktere se treba casem odstrani. Zatim to je tak jak to je, protoze nemam momentalne moznost vsechno komunikovat s chronomagem. Budte prosim trochu trpelivi. Momentalni limity by vam do do pondelka mely vystacit a pak se uvidi.