eM. Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Jake jsou podle Vas legendarni mechanicke ( rucni i automaticky natah ) hodinky do 10.000 Kc ? Podotazka: Co by jste doporucili jako prvni hodinky ktere by tvorily dobry zaklad sbirky? Fotky, odkazy ci vysvetleni proc jsou podle Vas vyjimecne - vitano . ;-)
kubson Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 populární divers modely od seika - monster, samurai, sumo... když je za 20 let vytáhneš ze šuplíku v NOS stavu tak ti za ně urvou na chronomagu ruce
Viktor Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Do 10 k toho legendárního moc nebude, spíš pár kultovních záležitostí, s mezinárodní pověstí Seika: Monster, Samurai a nově Sumo, na domácím písku Prim: Sport I, II., letecké a Diplomat. Osobně doporučuju začít s Monstry nebo s renovací Prim Sport I
hruskovica Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Pripadne, ze by ti nekdo "pustil" do tebou stanovene vysky 10.000,- Eterna,Lemania,Longines - Majetek vojenske spravy .
afrikab Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Takove politni PRIM by jiste ve sbirce ostudu neudelaly.
jacob Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Ahoj, ono tohle je težké, podle mě nejde říct ketré jsou ty pravé, ale myslím že je lepší zaměřit se na určitý okruh hodinek (např. společenské, sportovní, letecké) nebo potom na značku a zemi původu hodinek, takže nejdříve si myslím musím vybrat jaký styl hodinek se ti líbí...Protože kdyý chceš slyšet nějaký tip legendárních hodinek, tak to je velice opravdu široký pojem. Ale tak například do těch 10tis. KČ- Prim Sport I ¨
jacob Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 (edited) Myslím že tohle je hodně složitá ozázka, nejdříve by si se měl zaměřit nebo vybrat si nějaký druh hodinek, který se ti líbí (např. sportovní, společenské, potapěčské) a potom podle sympatíí i značku a zemi původu hodinek, do 10tis. KČ se myslím dají sehnat zajímavé kousky, ale je to velice široky pojem legendární mechanické hodinky. Ale tak aby jsem byl konkrétnější- Prim Sport I Prim Diplomat Glashutte (bohužel neznám pojmenování jejich modelů) Longines (společenské longines koupíš klidně za 3-4tis. KČ) Seiko Monster Laco (dělají krásne letecké- vojenské modely) Tak jsem se pokusil uvést pár přikladů, z několika stylů hodinek, tak snad jsem pomohl, ale jde spíš o to aby si věděl jaký styl a desing hodinek se ti líbí, potom se bude rozhodovat snadněji. EDIT: omlouvám se za ten článek nad tím, omylem jsem to nejak poslal nedopsané, takže se fakt omlouvám. Edited June 4, 2007 by jacob
Filipes Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 jacobe klid, nemusíš honit příspěvky, už jsi dávno nad 50
jacob Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 jacobe klid, nemusíš honit příspěvky, už jsi dávno nad 50 Snažím se pomoct Nee vážně jsem chtěl jen naznačit že je to strasně velké spektrum hodinek.
Xpak Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 (edited) Já začal se Seiko Alpinist http://www.higuchi-inc.com/alpinist-new.html. Samozřejmě tomu předcházelo spoustu Primek a jiných levnějších kusů. Myslím, že jsem udělal dobře, zdají se mi dostatečně legendární i dostatečně mechanické. Hlavně jsem s nimi maximálně spokojen. Edited June 4, 2007 by Xpak
danycz Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Pripadne, ze by ti nekdo "pustil" do tebou stanovene vysky 10.000,- Eterna,Lemania,Longines - Majetek vojenske spravy . Tyhle tři jsou legndární, ale Longines za 10 000? ee To by je vlastnik musel opravdu "vypustit"
vor Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 (edited) Kup si nějaký pěkný primky sporty dvojky za 500-1000 a uvidíš, jestli tě to chytne. Nebo, jak už tady psali ostatní : Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited June 4, 2007 by vor
safi Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Do 10 k toho legendárního moc nebude, spíš pár kultovních záležitostí, s mezinárodní pověstí Seika: Monster, Samurai a nově Sumo, na domácím písku Prim: Sport I, II., letecké a Diplomat. Osobně doporučuju začít s Monstry nebo s renovací Prim Sport I Dále řady King Seiko a Grand Seiko - ideálněs chronometer certigikací, Seiko Lord Marvel. Dále starší Omegy Seamastery ze 60-70. let.
roon Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Co si u hodinek představuješ konkrétně pod pojmem legendární ? Slavných či kultovních je za tu cenu opravdu spousta, bylo by opravdu potřeba definovat, jestli společenské, chronograph, diver atd..... jinak se připojuji k tomu co psal safi "řady King Seiko a Grand Seiko - ideálněs chronometer certigikací, Seiko Lord Marvel" stejně jako on vlastním jedny King Seiko a jsem velmi spokujen.
safi Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Co si u hodinek představuješ konkrétně pod pojmem legendární ? Slavných či kultovních je za tu cenu opravdu spousta, bylo by opravdu potřeba definovat, jestli společenské, chronograph, diver atd..... jinak se připojuji k tomu co psal safi "řady King Seiko a Grand Seiko - ideálněs chronometer certigikací, Seiko Lord Marvel" stejně jako on vlastním jedny King Seiko a jsem velmi spokujen. Málem bych zapoměl - vintage Seiko automatické chronografy s kalibrem 6138.
eM. Posted June 4, 2007 Author Report Posted June 4, 2007 Co si u hodinek představuješ konkrétně pod pojmem legendární ? Slavných či kultovních je za tu cenu opravdu spousta, bylo by opravdu potřeba definovat, jestli společenské, chronograph, diver atd..... jinak se připojuji k tomu co psal safi "řady King Seiko a Grand Seiko - ideálněs chronometer certigikací, Seiko Lord Marvel" stejně jako on vlastním jedny King Seiko a jsem velmi spokujen. Pod pojmem legendarni si predstavuji hodinky ktere svou kvalitou a svym zpracovani presahli svoji tridu a je to o nich znamo. Ale jsem otevreny vsem tipum na hodinky ktere stoji za to. Mam na mysli spise diver ,vojenske, sportovni ...
Viktor Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Pod pojmem legendarni si predstavuji hodinky ktere svou kvalitou a svym zpracovani presahli svoji tridu a je to o nich znamo..... Tak to začni šetřit na Rolex Submariner.
acmik Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 a co kapesni hodinky? kdyz mam v kapse neco 80-100 let stare a porad to jde, tak uz to o kvalite neco vypovida omegy v pohode do limitu, s troskou stesti treba i IWC v tom ale zustanu nejspis sam, co?
danycz Posted June 4, 2007 Report Posted June 4, 2007 Kup si nějaký pěkný primky sporty dvojky za 500-1000 a uvidíš, jestli tě to chytne. Nebo, jak už tady psali ostatní : to vor: zdravím. Člověče mě se nějak začínají líbit ty monstry. Hodinky k vodě se vždycky hodí, no ne Líbí se mi oranžové. Ceny na ebay jsou dobré. No uvidíme. Měl bych si asi nejdříve pořídit s origo tahem a potom dokoupit třeba oranžový nato strap viz. foto víše. Můžu s tím strapem do vody? Asi jo,že, nebo raději použít ten gomový? Ona ani ta kombinace černého gumového pásku a oranžových monster není špatná. Na ebay je jich dost.
eM. Posted June 4, 2007 Author Report Posted June 4, 2007 Tak to začni šetřit na Rolex Submariner. Ano, ty se mi libi. Kolik je dobra cena z druhe ruky? Jen tak pro zajimavost
Recommended Posts