Bert Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Přátelé, nevím, jestli by následujících pár řádků nemělo býti spíše umístěno v sekci Humor, nebo Co mne dnes naštvalo, popřípadě, jestli bych neměl počkat na prvního dubna, a nelípnou to do sekce ? Jak se tváří odhalení fejkaři. Protože je však do apríla fakt daleko, a já hořím touhou se s Vámi podělit o svůj dnešní zážitek, umisťuji reportáž docela nudně, ale věcně správně do recenze obchodů.Včera mi od několika společnými hodinkovými obchody prověřeného obchodníka z Německa dorazily nádherné Audemars Piguet. Limitovaná edice, navíc v skeletonovém provedení a samozřejmě ve zlatém pouzdře. Nebyly s originální sponou, takže jsem pojal ten pošetilý nápad, dát vydělat také hodinkovým vekslákům v Čechách. Zamířil jsem tedy do Pařížské s tím, že tam mi odborně poradí, která ze spon (22/18 nebo 22/19) a v kterém zlatě patří k těmto hodinkám.To co se pak odehrálo byl takovej nářez, že raději přejdu k dialogu. Bert: Dobrý denProdavačka: ?? nic ??Bert: Dobrý denProdavačka: Dóbryj děň, ?. Što ?.Bert: Mám tady jedny opravdu hezké AP, a rád bych k nim objednal originální sponu, víte, jde mi nejen o rozměr, ale i o odstín zlata, aby všechno bylo, jak má být.Prodavačka: Da, no kólega tu ňéni. Mog byste nechat Vaše hodinky tady do odpoledne, a my Vás pozvoním?Bert: Tak to bych opravdu nemohl.Prodavačka: Tak padaždítě. Asi tak za 2 minutky se objevil mladík, kterému bych (dle jeho mládí) svěřil tak akorát rovnání vlásku na budíku Prim, možná tak ještě výměnu baterky ve Frantíkových Festinách. Bert: (odkládám hodinky na hodinkovnici) Tady jsou.Mladík: (To hovado blbé si ani nevzalo rukavičku, byť ležela na stole) Něznam, podívám se do katalogu.Mladík: (listuje v katalogu, listy, listy, listy ? nět, listy, listy, listy, - ničevo)Mladík po dvou minutách: Víte pane, když tady já něco nenajdu tak je to fejk ?.Bert: Cože??? (s přízvukem typu: Co to žvaníš?)Mladík: (po úkroku dozadu) asi tak ze 70ti procent.Bert: (argumentuji provedením, zdobením strojku, skeletonizací, osvědčeným prodejcem, a zlatými puncy.Mladík: (aniž by cokoli řekl, bere hodinky mimo hodinkovnici, a přenáší je přes půl obchodu k lupě ? idiot, dělá se to naopak) HM, hm, hm, no já nevím, ale jsou nějak podezřele lehké.Bert: (už fakt jízlivě) jestli to náhodou nebude tím, že jsou to skeletony ?.Mladík: Hm, hm, hm, no kdyby byly pravé, tak by měly v tomto stavu cenu tak 40000 Euro, víte to?Bert: Ano (s přízvukem typu: Co to žvaníš?)Atd ?.. Nebudu Vás ctění chronomagoři trápit dalším nesmyslným vývojem dvou monologů (protože to, co se tam odehrávalo fakt nebyl dialog), výsledkem však je tento milý děkovný mail, který si doufám přečte někdo, kdo navždy přišel o klienta: Dobrý den, velmi děkuji za profesionální rady, které jste mi dnes udělili při mé návštěvě v prodejně AP v Pařížské, kde jsem si chtěl objednat zlatou překlápěcí sponu. Hodinky, které jste nedokázali zařadit do produktové řady AP, a tudíž je Váš mladý zaměstnanec označil patrně za fejky, jsou tyto: Audemars Piguet Edward Piguet 25682 (v mém případě v provedení skeleton). Identifikace mi i bez firemního katalogu trvala pouhých pár minut.Sponu si koupím raději v Berlíně, a podobným expertům, kteří:1. berou od zákazníka hodinky v hodnotě cca 1 milion korun do rukou bez rukavic (i když rukavice leží připraveny na stole)2. hodinky odnášejí za účelem prozkoumání pod lupou mimo hodinkovnici (namísto aby lupu přinesli k ní)3. neznají produktovou řadu zboží, které nabízejíse raději obloukem vyhnu.S přáním hezkého dne????. 1
FraK Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Pěkně jsi to berte napsal. Docela jsi mě pobavil i když je to vlastně smutné.
Toams Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 (upraveno) byl to tenhle?https://www.linkedin.com/pub/kirill-krjukov/84/b85/184 Upraveno 10. července 2014 uživatelem Toams
CEGY Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Hm, ted nevim, jestli se tomu clovek ma zasmat nebo zasnout. Nejspis tedy tragikomicke.. Co se tyce vyberu personalu, jde videt, na jakeho klienta je vyber cileny. I presto by mel mit vsak znalosti o produktu a slusne chovani.
People Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 skoro ako z filmu pretty woman.
jacob Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 V AP jsou to fakt nýmandi. Ty víš, že nevypadám jako idiot a asi před rokem (na ruce tehdy Panerai) mi z bezpečnostních důvodů odmítli ukázat Offshore Diver. Koukal jsem jak puk.
MJ. Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 tak tam nepudu vočumovat ani z ulice přes výlohu :-)
bandicoot Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Bert, a ty što se diviš. Kvalita servisu u vsevo něprjamo uměrnaja nómeru geografičeskoj dylky na vostok od grynyča. Tak jak klienti jsou zvykly a co jim jesť dastátočno. 1
Návštěvník YPO Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 co k tomu říct ? ..... ruská mise v AP .... úplně si představuju ten povýšený tón alá "co votravuješ zmrde"
Bert Odesláno 10. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2014 No jasně Bandi, já blbec úplně zapomněl, že takovéto hodinky novyje ruskyje vzhledem k jejich nízké pořizovací hodnotě vyhazují a neopravují. Dobře mi tak :-)
bandicoot Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Mně je spíš smutno ne z debilů na krámě, ale spíš z AP, že si kvalitu a proškolenost personálu a nějaký group standard neohlídá.
Bob Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Me by odradila uz ta rustina, jsou to diletanti. Uz se tesim na predvadecku :-)))
IzTaPa Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 jsem zvedavy, zda-li se ti vubec dostane nejake odpovedi. troufnu si predpovedet, ze nikoliv, protoze takove malichernosti jako zlate spony, je - jak si urcite mysli - rozhodne nezivi...
Bert Odesláno 10. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. července 2014 byl to tenhle?https://www.linkedin.com/pub/kirill-krjukov/84/b85/184 Jo, to je on. "Pan hodinář".
Sborez Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 A tak jsou to teda fejky nebo ne? :-D Mel jsi jim je tak nechat pres moc. Bez dokladu o prevzeti :-D Boze je to banda ktenu.
Návštěvník Jagman Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Berte Berte ty nejsi žádnej klient hodinky za mega pffffff seš nýmand né chlapec ma na FB fotky s Ferrari a bude se stebou obtěžovat.Koukám zlate Carollinum
redd Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Tos to napsal jeste moc slusne. Ja bych jeste napsal primo do AP.
Rodkopf Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Vsak se jim nediv...se jim neste nestalo,ze by prisel nekdo s AP oblecen jinak nez v kozene bunde, bezeckych nike botech a teplakach, v jejichz kapsach se rysovaly rulicky dolaru. A kdyz uz normalne oblecen,tak s vkusnymi zlatymi doplnky.
NIGHTinGALE Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Tak pokud jsi to napsal do butiku a navíc česky, tak to smáznou a vesele se jede dál.Nebylo by lepší to napsat přímo do Švajcu do AP?Třeba se k tomu AP postaví čelem, toho rusáka vyhodí a tobě pošlu zlatou sponu grátis
sery.vlk Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 (upraveno) Njn... jako občana a daňového poplatníka tohodle státu mne na Bakalovic ani tak neštve, jak vedou svý hodinkový obchody, ale že mají pan Bakala s panem ČSSD Mládkem tu drzost se bavit o tom, že finančně vysáté OKD přehodí zpět na stát... Edit: Neboli tento butik má s AP společného právě jen tolik, že je oficiálním prodejcem AP v ČR. Přece je to jen jedna prodejna z hobby portfolia obchodů paní Bakala (za svobodna Maláčové), no... Takže, Berte, zajdi do proprietárního butiku v Milánu, v Paříži či jinde (http://www.audemarspiguet.com/en/where-to-buy ) a dost možná budou tu Tvoji sponu mít na skladě. Upraveno 10. července 2014 uživatelem sery.vlk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se