OndraPod Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Odesláno 17. března 2015 (upraveno) Na Gaggii bacha! Po "vylepseni" Classica na verzi Plus uz to nema s puvodnim Classicem moc spolecneho viz. http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=11&t=2928Chvili asi jeste pujde sehnat stara verze, ale pak uz asi jedine Rancilio Silvia... Upraveno 17. března 2015 uživatelem OndraPod
Analytik Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 Jsem poprvé v kavárně (Coffee Fusion, Jánská, Brno, doporučuju, jen pozor na otevírací dobu a kapacitu) vyzkoušel vacuum pot přípravu kávy. Máte na to někdo nádobíčko doma a děláte si jí? Celkem mě chytl ten rituál výroby.
seh1 Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 vacuum pot mam, špatný to není a když přijde návštěva i dost efektivní..
Cesinek Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 Vacpot mám a denně používám. Kafe mi z toho prostě chutná, jen si to chce vyhrát s hrubostí mletí. Když tu přípravu vychytáš, je to pecka.
Analytik Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 ...a můžete doporučit nějakou konkrétní značku / model?
Cesinek Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 Vacpot Hario TCA-3, dokoupit plynový hořák, k tomu kvalitní mlýnek (např. Hario Skerton) a máš vše, co potřebuješ.
Analytik Odesláno 18. března 2015 Nahlásit Odesláno 18. března 2015 Díky! Jak to budu mít doma, určitě napíšu o prvních (ne)úspěších.
Irma Bunt Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Odesláno 30. března 2015 Zdravím. Doporučte, prosím, mletou kávu (spíše sladkou "vanilkovou" bez kyselosti) optimální pro použití do moka konvičky.
PepaSFI Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Odesláno 30. března 2015 teď mi přišel do rukou starší espresso kávovar Solac CE4600 a byl jsem mírně řečeno, šokován. Že je to ohavná plastová škatule kde je z plastu úplně všecko, i to co by jeden neřek že je to možný, to je celkem vzato věc vkusu každého soudruha. Příbuzní to dotáhli, prý jestli to nejde nějak rozebrat a vyčistit, že to kafe chutná jak vývar z fuseklí a proplachy kdečím nepomáhají. No, rozebrat jde všecko, teda aspoň většinou, s vyčištěním je to horší. Ta věc nemá takovou tu "páku" ale šuplík do kterého se dává nárychtuňk na sypkou kávu nebo nějaké ty hilzny plněné ve fabrice. Tam kde by měl být a obvykle bývá prostý výtok do šálku, je podivné plastové zařízení ze kterého se mi, po dost složité demontáži, stlačeným vzduchem podařilo vyhnat šokující množství usazenin. Kdo tohle vymyslel, to byl fakt génius. Dnes už dělají espresso v kdejakém bufáči, jenže obvykle mají nějakou automatickou mašinu. Radši ani nechci vědět jak často a jestli vůbec to někdo čistí a jestli to náhodou taky nemá nějaký ten koutek hnusu v systému. Jestli si někdy budu pořizovat mašinku na espresso, musí to být co nejjednodušší, s dílama co jdou vyšůrovat kartáčem a oprat wapkou. Zatím zůstanu u frenchpresu, ten rozeberu a vyčistím za půl minuty.
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 zastavil som sa na kavu v Trencine a bol som prijemne prekvapeny, ze maju v ponuke cibetkovu kavu
paia Odesláno 2. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2015 teď mi přišel do rukou starší espresso kávovar Solac CE4600 a byl jsem mírně řečeno, šokován. Že je to ohavná plastová škatule kde je z plastu úplně všecko, i to co by jeden neřek že je to možný, to je celkem vzato věc vkusu každého soudruha. Příbuzní to dotáhli, prý jestli to nejde nějak rozebrat a vyčistit, že to kafe chutná jak vývar z fuseklí a proplachy kdečím nepomáhají. No, rozebrat jde všecko, teda aspoň většinou, s vyčištěním je to horší. Ta věc nemá takovou tu "páku" ale šuplík do kterého se dává nárychtuňk na sypkou kávu nebo nějaké ty hilzny plněné ve fabrice. Tam kde by měl být a obvykle bývá prostý výtok do šálku, je podivné plastové zařízení ze kterého se mi, po dost složité demontáži, stlačeným vzduchem podařilo vyhnat šokující množství usazenin. Kdo tohle vymyslel, to byl fakt génius. Dnes už dělají espresso v kdejakém bufáči, jenže obvykle mají nějakou automatickou mašinu. Radši ani nechci vědět jak často a jestli vůbec to někdo čistí a jestli to náhodou taky nemá nějaký ten koutek hnusu v systému. Jestli si někdy budu pořizovat mašinku na espresso, musí to být co nejjednodušší, s dílama co jdou vyšůrovat kartáčem a oprat wapkou. Zatím zůstanu u frenchpresu, ten rozeberu a vyčistím za půl minuty.Jenže frenchpress ti neudělá cremu. Já s tím bojuji u aeropressu i moka konvičky. V práci máme ultra strašnou Iconu od DeLonghi, ale kafe z toho leze prozatím docela pitelné.
gandalf Odesláno 12. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2015 Já jsem plynule přešel na Sulawesi kalossi GR1 /Indonesia/. Docela mi chutná tahle arabika. Plná chuť, čokoládové aroma, tmavá, třísloviny necítím.
hansace Odesláno 21. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2015 my jsme rozšířili možnosti přípravy kafe o aeropress... velice pohodlná a jednoduchá a čistá (téměř bezúdržbová) příprava. chuťově jako každý filtr, takže jaký si to připravíš, takový to máš.ale ta pohodlnost - vyklepnout puk do koše a natočit další várku nikdy nebylo snazší Aeropress je fajn. Ve srovnání s frenchpressem mnohem jednodušší údržba a v chuti necítím oproti frenchpressu kávový prach.
hansace Odesláno 21. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2015 Zdravím. Doporučte, prosím, mletou kávu (spíše sladkou "vanilkovou" bez kyselosti) optimální pro použití do moka konvičky.http://sicafe.cz/kava-arabica/214-panama-rancho-gotta.html můžeš zkusit tuhle, fajn sladké kafe bez kyselosti
Mike1212 Odesláno 26. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2015 jedna tématická 6tag-1141680784-958819297663928207_1141680784.jpgTo je pecka, kde se podává?
paia Odesláno 28. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2015 Většinou Italské masovky jsou přesně to, co hledáš, použitelné bylo Segafredo, Illy i Lavazza. Velkým obloukem se vyhni Dallmayr a Carte Noire, obojí jsou kávy s velkou aciditou. Zdravím. Doporučte, prosím, mletou kávu (spíše sladkou "vanilkovou" bez kyselosti) optimální pro použití do moka konvičky.
milhauszn Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Odesláno 5. května 2015 Tak pri procitani tohoto vlakna jsem se nechal zlakat a na zkousku udelal objednavku od Sicafe. Pridali se aj kamatadi. Je to PPL je fakt nejhorsi clanek :-(Uz se tesim na ochutnani:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se