Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
Odesláno
V 16. 7. 2020 v 9:18, Anela napsal:

to obaleni mlynku je kuze? nebo nejaka umelejsi hmota?
kazdopadne to vypada krasne a stylove

To je klasickej starej bakelit.... a stojí to za to, tahat necelýho půl kila navíc 🙂

IMAG2472.jpg?ver=0

  • po 2 týdnech...
Odesláno

@Moty ten Sage je podla mna hodny asi tretiny jeho ceny. Podla popisu to bude obycajny thermoblock, a predpokladam ze s pretlakovym sitkom, cize nic, nalestenia bieda.

Pohladaj lacnu Silviu (Rancilio), pripadne bazarovu, a si uplne inde.

Btw, ratas v rozpocte s mlyncekom? Ten je dolezitejsi nez kavovar.

Odesláno



To je klasickej starej bakelit.... a stojí to za to, tahat necelýho půl kila navíc


Fotka ma paradnu atmosferu!
Ja do lesa taham len stary emailovy hrnček a pohariky. Ten turek je boží!
ba3f46beb2c004f3fd81363816c4075f.jpg

Seiko & Hamilton

Odesláno
před 53 minutami, minimus80 napsal:

Fotka ma paradnu atmosferu!
Ja do lesa taham len stary emailovy hrnček a pohariky. Ten turek je boží!

No, jenže turka já nemůžu....resp. můj žaludek...

Odesláno

Před časem jsem "tady u nás" koupil pákovku. Jedná se o tuto- http://www.rimprezza.de/epages/63241512.mobile/de_DE/?ObjectPath=/Shops/63241512/Categories/Servicebereich/%22Maschinen+Vorstellungen/Vergleiche%22/SABACM_Pratika&Locale=de_DE
Teď ale po mně holky začaly chtít kapučína, ale nějak nejsem asi kamarád s tryskou. Mléko spíš uvařím, než bych vytvořil nějakou pěnu. (Mléko beru z lednice).
Co jsem načet, mohlo by pomoci míň dírková tryska... snad...
Kde koupit vhodnou trysku, ale i jiné ND v případě problému. Brno není podmínkou ;).3075827ad7e0025bb4dca1754673750a.jpg

Odesláno

@eskimak právě jsem strávil more času s hledáním katalogu a možností. Kávovary nejsou můj obor :-) .
Podle posuvky to má závit venkem nějakých 8,6mm stoupání tak 0,8 (odhad- merky doma nemám a posuvkou to nezměřím. )

Odesláno

Ke šlehání mléka:

1. Pro výsledek je lepší plnotučné mléko a homogenizované.

2. Pro zvýšení objemu (našlehání) je zásadní prvních pár vteřin, kdy je mléko vlastně ještě studené. Trysku (otvory, ze kterých jde pára) dáš jen těsně pod hladinu mléka. Když je mléko teplé, už nebude narůstat na objemu.

3. Po pár vteřinách, kdy mléko "vyroste", dáš trysku níž a pak už jen ohříváš.

4. Každá tryska potřebuje trochu jinou techniku, chce vyzkoušet v které části konvičky nejlépe vytvoříš vír. Pomáhá i lehké naklonění konvičky, ale to chce prostě zkoušet a zkoušet.

5. Pro trénink se často používá voda s kapkou jaru, chová se to jako mléko (tvorba pěny), lze tedy trénovat.

 

 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...