Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Ovládanie nie je príliš presné, ale nie je to ani tak tou guličkou ako ihlovým ventilom, ktorý tá gulička otvára. Je pomerne ťažké urdžať na uzde tlak počas predinfúzie aby nevyletel príliš hore.

 

A máš to dobře nastavené?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam nie je moc čo nastavovať. Akurát kam ma gulička ukazovať, keď máš zavretý ventil. Zmeral som si prietok pri rôznych polohách a súhlasí s tým, čo píšu ľudia na home-barista. 0st - 0g/s, 45st - 2.2g/s, 90st - 3.7g/s, 180st - 6g/s, 270st - 7.5g/s, 360s - 10g/s. Prietok bez ihlového ventilu bol nejakých 11g/s. Keď chcem počas predinfúzie udržať tlak v páke okolo 2bar, tak sa pohybujem s guličkou niekde hodne blízko nuly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každý prý nějak začínal. Latte art bude chtít doladit, protože mi vyšel chrchel, tak jsem z něj udělal alespoň tučňáka. Pěna se totiž moc nepovedla.

 

Co mám za kávovar vám říkat nebudu, protože byste mě poslali do háje a Bert by mi dal na cestu banána a škrtnul ze seznamu na školení jako beznadějný případ.

 

P.S. Nemáte někdo navíc rohypnol? Od rána jsem vypil 4 kafe kvůli testování a potřeboval bych se trochu zastavit!

 

0572c2a9600b2161730c39e1ea2bc815.jpg

 

c92441f55c87e3400e6035df9ddc9171.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to risknul a koupil ruční mlýnek z ikea, pokud chce někdo low cost kafe a kupuje levnou páku viz treba delonghi dedica atp. Tak si troufám říct že i ruční mlýnek z ikea za 6 stovek udělá mnohem víc parády než např. mlýnek delonghi kg89, kterej stojí dvojnásobek, mele hrubě, nerovnoměrně a aby vůbec za něco stál, musí se rozebrat a upravit. Je to sice jednoduchá úprava, ale už se v tom člověk musí hrabat a to je otrava. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové kávaři, poprosím o radu. Doporučení na kávovar... Automat... Umí udělat cappucino... Nemá nádobu na mléko, ale systém jen "na hadičku", kterou můžu strčit do krabice s mlékem. S cenou tak do 20 kKč. Aby udělal trochu přijatelnou kávu.

A vynechejme prosím rady, že jestli chci přijatelnou kávu, tak si mám koupit páku a mlýnek. To by mělo za následek, že drahá polovička už si v životě kávu vlastními silami neudělá...

Jako jedna z možností mi přišlo třeba tohle https://www.mall.cz/espressa-kavovary/nivona-caferomatica-nicr-841

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hadičku jsem u Jury měl, ale nějak mě to neoslovilo. Používal jsem externí šlehač mléka Jura. Ta bandaska špatná dle mě není. Teď používám střídavě šlehač i bandasku. Když je bandaska čistá tak v ní mléko vydrží 5 dní v lednici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že novou Juru do 20 nekoupíš.

Mě bohužel Jura cca pred mesícem opustila, tak jsem pořídil DeLonghi Dinamica ecam 35x.75

Za mě docela dobrej.

 

Ale kupis. S cappuccinatorom od 19tis, bez neho su aj lacnejsie.

 

Ja som dostal repasovanu Juru co ma za sebou podla logu tusim 18tis kav. Po mesiaci odislo teplotne cidlo, oprava dakych 80 eur, odvtedy bez problemov (vedel som ho zohnat za 10 frankov zo Svajcu, no kedze som servis neriesil ja, tak som sa na to vykaslal). Obcas hlasi plny odpad, asi sa len uspini senzor, staci to pretriet. A nalomila sa mi odpadova vanicka, no islo to zlepit. Uvidim kolko to este vydrzi cele fungovat ;)

 

Jura ma aj chladiacu nadobu na mlieko za paradnych 170 eur.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...