Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Ja od Mezzo bral poprvé, normálně pres eshop. Kamarádka mi to vyzvedla a hrozně se divila ze ma kousek od baraku pražírnu. Nakonec nakoupila i pro sebe a chválila si jak personál,tak i kavu.

Ja mam rozpitou tu Costa Rica,ale objednal jsem i další. Až rozbalim a ochutnám, určitě napíšu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušels nějaký jejich kafe na filtru?

Ne ne, vse jen espresso. Vlastne Bio Brazilii jsem u zeny rodicu nacpal i do Moka konvicky a taky to slo, ale zadny jiny zpusob vyzkouseny nemam, ani mit nebudu, sam jedu jen ciste z espressa.

Jo jinak obe Brazilie jsou fajn i na kombinaci s mlekem, nekdy si delam Flat white, kdyz si chci hrat s latte art a taky jsou fajn.

 

Jinak mam vyzkousene od Mezzo jeste nejake dalsi, ale ty me moc neuchvatili, byt treba kolegy ano. Ja mam obecne radeji co nejmene kyselosti, coz skvele splnuji rave Brazilie. Zkousel jsem jeste neco z Costy, Bolivie, Dominikany, Guatemaly, Kolumbie, Mexika, Keni, mozna jeste neco, ale u me je to vetsinou spatne. Vyhodou je, ze jak je nas na to dost, tak neni problem brat i na zkousku klidne kilovy pytel, protoze se rychle spotrebuje :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vakuovani nema smysl (spise naopak). Cerstva kava postupne vypousti CO2, ktere je pozustatkem prazeni. Takze vakuum stejne rychle zmizi a naopak rychleji vytahuje CO2 a aromatika z kavy. Dulezite je kavu uzavrit tak, aby kolem ni bylo minimum prostoru a omezila se oxidace. Takze smysl maji treba Airscape nadoby, u kterych se prebytecny vzduch (a pripadne vypoustene CO2) vytlaci vickem s jednocestnym ventilkem. Ale uprimne stejnou sluzbu udela i puvodni sacek od kavy, ze ktereho vytlacis vzduch a pevne ho zarolujes.

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od DS to bude ten Airscape. Zalezi jak s tou kavou pracujes - pro me nikdy nebyl sacek problem.

A kdyz mas opravdu zajetej system, neni vubec zly mit predpripraveny davky. Driv jsem vic delal ciste espresso, tak sem mel pripravenejch 19g v takovejch minisklenickach (navic v mrazaku) a bylo to uzasne pohodlny a spolehlivy.

 

Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé, míra demence některých přispívajících přesahuje hranice myslitelného. Vyskytl se zde člověk, který zcela pregnantně popsal daňový únik, a ještě označil osobu, která se jej dopustila. Takhle opravdu ne. Debatu jsem promazal tak, aby ani bedlivý zaměstnanec FÚ identifikaci oné osoby nedovodil. Zásah to byl nutný. Tváří v tvář těmto skutečnostem si začínám myslet, že by nebylo od věci dávat bany za blbost ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...