Bert Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2020 V okamžiku, kdy jsem prodal malou Brasilii Tikalovi jsem věděl, že už ji zase nutně potřebuji. Takže jedna po opravě je už zase doma. Vzhledem k tomu, co je nahoře za ptáka, asi pochopíte nadšené volání mé dcery: mami, mami, táta mi koupil malýho odla ... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2020 V okamžiku, kdy jsem prodal malou Brasilii Tikalovi jsem věděl, že už ji zase nutně potřebuji. Takže jedna po opravě je už zase doma. Vzhledem k tomu, co je nahoře za ptáka, asi pochopíte nadšené volání mé dcery: mami, mami, táta mi koupil malýho odla ... :-)Berte ty mě tak sereš. Kávu skoro nepiju, ale ten stroj na fotce je úchvatný, skoro bych řekl, že ho musím mít doma. Jenom tak, pro potěchu oka. Jsi opravdu borec, to já bych nedal dokupy.Odesláno z mého LG-H870 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2020 Ty krávo, taková chemická laboratoř Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2020 Jo borci, díky, na té menší Brasilii jsem toho spoustu udělal sám, akorát termostat mi musel sehnat profík. Dobře to vypadá, ale to nejdůležitější je, že i když ty dvě Brasilie jsou fakt stařenky, dělají úžasný kafe. Pro toho, kdo je (stejně jako já) příznivcem konzervativní italské školy je to blaho na zemi. Edit: Hipsteři s oblibou v nakyslém fair trade mokafrapučínu bez kofeinu ať mé příspěvky raději nečtou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2020 před 57 minutami, Bert napsal: Hipsteři s oblibou v nakyslém fair trade mokafrapučínu bez kofeinu ať mé příspěvky raději nečtou :-) Fair trade argument me rozsekal. Me kdosi v nejake prazirne rikal ze nekteri lide radi podpori male pestitele. Dostal dysko za odvahu. Tak o tom premyslim, ono na tom neco bude, jako koupit fair trade kafe nebo dat dysko. Umeni je to prodat a neprihnout se nalevo ani napravo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2020 před 20 hodinami, Bert napsal: Jo borci, díky, na té menší Brasilii jsem toho spoustu udělal sám, akorát termostat mi musel sehnat profík. Dobře to vypadá, ale to nejdůležitější je, že i když ty dvě Brasilie jsou fakt stařenky, dělají úžasný kafe. Pro toho, kdo je (stejně jako já) příznivcem konzervativní italské školy je to blaho na zemi. Edit: Hipsteři s oblibou v nakyslém fair trade mokafrapučínu bez kofeinu ať mé příspěvky raději nečtou :-) Takže teď půjde z domu ten rocket? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2020 :-) ne, teď ne. Když se podíváš na hlavu Rocketa, uvidíš, že není standardní, ale že je na ní domontován profiler a druhý manometr .... Takže si mám s čím hrát! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jvecer Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2020 V okamžiku, kdy jsem prodal malou Brasilii Tikalovi jsem věděl, že už ji zase nutně potřebuji... Máš to parádní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 6. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2020 Musím pridat další doporučení pro filtraře, právě jsem dopil první šálek Hoffmannovy Sumatry KERINCI Pro ty co nemusí kyselé kávy a zároveň by chtěli zkusit něco co nechutná klasicky - oříšky čokoláda nugát - je toto naprosto skvělá kava. Opravdu chuťově výborná, zároveň silná, ananasový tón je opravdu výrazný ale jinak je perfektně vybalancovaná. Tohle bych mohl pít místo vody :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johny198 Odesláno 12. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2020 Ahoj, mohl by někdo prosím doporučit mlýnek tak ideálně do tří tisíc korun? Káva bude pouze na filtr. Zatim se mi nejvíce líbí Wilfa Svart https://www.gourmetkava.cz/cs/mlynky-na-kavu/elektricky-mlynek-wilfa-svart-458p?gclid=EAIaIQobChMIvuvj_sat6QIVy-R3Ch3diQ6nEAQYASABEgJCj_D_BwE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 12. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2020 Už se to tu řešilo mockrát. Já mám https://www.gourmetkava.cz/cs/mlynky-na-kavu/mlynek-baratza-encore-579p (taky na filtr), už asi rok a spokojenost. Jinak jsem konečně taky objednal něco na Mezzo, a to Mezzo Afriku a Ugandu. První jsem zkusil a spokojenost, tak druhá teprve přijde na řadu. S obchodem taky velká spokojenost, ještě jsem něco ověřoval po telefonu a ochotně jsme si to vysvětlili. A placení fakturou ex post (po doručení) je pro mě fajn projev důvěry v zákazníka, byť samozřejmě chápu důvody, proč to obchody takhle běžně nemají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anela Odesláno 13. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2020 dnes jsem asi po dvou mesicich prace z domu dorazil do kanclu. normalne jsem se na to kafe z automatu s mlikem z prasku tesil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 13. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2020 Neboj, to přejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 19. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2020 Ještě Berte napiš, kdo ti tu malou Brazilku našel a nešetři chválou, budu to archivovat..... Joystick, bohužel, můj soustruh kov moc nedává a navíc nemám ani z čeho. Hele upřímně, nepozoroval jsem žádný propastný rozdíl, když jsem tempoval 58 a 58,2. Možná budu za kacíře, ale distributor mám 58mm z číny, stejně tak tamper 58mm s momentem, abych to nepřehnal s tlakem. Slepou misku neřeším, jaký má kávovar tlak neřeším. Podstatné je, že vaří kávu, která mi chutná. Jediné co řeším je odvápnění, ale vzhledem k Britta filtru v kávovaru a dolévání pouze filtrovanou vodou, není ani tam moc co řešit... Vlastně jsem to doladil jako humidor, nesleduji vlhkost, jen občas doleju zvlhčovače. život je tak nějak jednodušší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Tak jsem se rozhodl pořešit kávu na cestách, lodi a rybách. Postupným vylučováním možností mi zbyla poslední a to moka konvička. Sakra,to už tu jednou bylo a výsledky nebyly moc uspokojivé. Káva občas chutnala přepáleně a byla to spíše taková hustější překapávaná. Tyhle vzpomínky jsem zaplašil a přičítal je své mladické nerozvážnosti a nezkušenosti s přípravou kávy. Rozhodl jsem se vstoupit do stejné řeky a protože stará konvička skončila v propadlišti dějin, vyvstala otázka jakou. Tedy jakou bylo jasné, proč chodit ke kováříčkovi, když je tady Bialetti. Italské pojetí kávy je mi blízké a historie firmy je dostatečnou garancí. Jakou, bylo na velikost. Moje předchozí byla obří a to jsem nechtěl. Postupně jsem si ujasnil, že mi stačí ten nejmenší model na dvě kávy. Tak jsem se ponořil do nabídky a objevil pro mě novinku a to konvičku Brikka. Prolezl jsem net a po uspokojivých recenzích, kdy její kávu část lidí přirovnává chutově k pressu nebylo co řešit a tak jsem si jí objednal. Dále obrazem : Známý panáček Jelikož mám indukci, musel jsem vytáhnout vařič Samozřejmě, že podstatné bylo hrubší mletí. Jsem štístko, protože se mi to povedlo na první dobrou, jak jsem si pozdější laborací ověřil.... už to začíná a už to jede krásná crema.... která drží i po vypití kávy. A tady máte video, protože jsem zdatný jůtuber No a závěr ? Viva Italia ! Viva Bialetti ! Jasně, není to presso z mé domácí Brasilie, ale je to velmi vyhovující presso, které strčí do kapsy leckterou "profi" kávu v kavárně a hlavně v chuti mé oblíbené směsi. Za mě velké doporučení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Chuťově to bude blíže k espressu. Brikka zvládne 2,05 bar, a tím pádem i jinou teplotu, než vyběhne (130). Tak si to užij! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Brikka, sam ji mam, ale nadseny z ni nejsem. Cpe se do ni hoodne kavy. Je tam filtr pro 3 kavove modely. Jak to vim? Protoze jsem rok nemohl udelat poradne kafe a pak na netu nasel, ze Bialetti aretuje spodni sitko prolisem a casto hlinikove telo prostrihne a tak "tlakova" kavova voda castecne utika zpet dolu k ciste vode. Koupil jsem nahradni sitko a od te doby ok. Obycejne konvicky od Bialetti maji nejvetsi nevyhodu v tesneni, do ktereho se zakusuji kousky kavy a cistit to je ocistec. Proto mam raci Tescomu. Brikka nastesti ma jako Tescoma silikonove tesneni, ktere tim netrpi. Jen pro predstavu, jak Bialetti setri. Vlevo je filtr\misticka z 2 salkove starsi verze(prolis pro sitko po celem obvodu, nehrozi prostrihnuti). Vpravo Brikka s ostrym prolisem jen v par mistech. Takze az budete kupovat moka konvicku, zvlaste Brikku, dejte si pozor na ty prolisy-dokazou udelat dost s chuti kavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 před 26 minutami, Bert napsal: Chuťově to bude blíže k espressu. Brikka zvládne 2,05 bar, a tím pádem i jinou teplotu, než vyběhne (130). Tak si to užij! Užiju, zatím /po šesti úspěšných pokusech/ jsem fakt spokojený, než pít turka, 2v1, nebo rozpustilou kávu je to super řešení na cesty. Ggrand - máš recht toho kafe se tam vejde dost /schválně to zvážím/, ale ty dvě tři deně, nějak přežiju S tlakem zpět problém nemám, tak to snad chvilku vydrží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 (upraveno) Ja to kdysi vazil. Opet 2 salkova Bialetti a Brikka, Brikka vyrazne vic. Edit: Jak je jednou dobre vyrobena konvicka, vydrzi veky. Upraveno 20. května 2020 uživatelem ggrand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 20. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2020 Z moji brikky teda lezlo to stejny, co z klasicky mokka, jen teda s takovym penovym flusancem nakonec (ze by taky blby sitko?), ale nejakou jinou zasadni zmenu sem nepozoroval/nechutnal. Nedavno sem byl skrt a koupil sem si nejakou neorigo verzi mokka konvicky na cesty za 150,-, jako ze to bude stacit, pac princip je stejnej jako u bialetti.. no a je to tak priserny, ze to poleti do kose.. nastesti vozim zalozni puncochu na drip.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se