Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Vybírám pákový jednoduchý kávovar na espresso. Měl jsem 8 let DeLonghi jednoduchou pakovku a je po ní. Na Alze mají teď slevy a narazil jsem na ROHNSON R-982 Perfect Crema který má 20bar tlak. Je lepší mít vyšší tlak než 15bar? Můj starý kávovar měl 15bar a s jemněji umletou kávou se občas trápil.



Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli jsi byl zvyklej na delonghi, tak kup zase delonghi. Pokud chces nejaky upgrade a pit opravdove espresso a ne pretlakovy fakepresso, tak kup gaggii classic, nebo rancilio silvia, celkem casto se tyto dva modely oznacujou za "vstupni branu do sveta espressa". Jety se daj sehnat za slusnou cenu a kdyz s stim budes zachazet jako clovek, tak to vydrzi leta letouci. A kdyz uz se neco posere, tak je velky + dostupnost nahradnich dilu za par korun.

No a pokud nechces jet na stejny vlne jmenem delonghi, ani se ti nechce investovat do upgrade, tak kup moka konvicku a budes happy. Ja nez se rozhoupal, tak mi utekla silvia, delonghi jsem hodil do kouta, par mesicu uz pouzivam jen moka a zatim jsem spoko. I kdyz ted zacinam zase mit choutky na neco zajimavejsiho. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové dotaz. Včera jsem navštívil kamaráda a měl doma toto Profitec Pro 600 PID duální kotel. Mohl jsem na tom stroji oči nechat. Káva také super. Měl i origo kávomlýnek Profitec Pro T64 . Má cenu na takovýhle stroj šetřit nebo se nechá něco podobného pořídit i levněji (na Idealo zhruba za 1900€). Doma je Jura automat v práci moca. Odborník nejsem, ale byla to nádhera. Dík za odbornou radu.

Profitec Pro 600 PID duální kotel - espresso stroj

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...