Přejít na obsah

Káva


Doporučené příspěvky

Řekl bych, že použití keramiky je ok, pokud výrobce nechce investovat do kvalitní oceli. Keramika nepřenaší toliko pachy, bakterie a hlavně neoxiduje což mlecí kameny z přetavené kolejnice u levných mlýnku na Ali asi mohou. 😆 Nevýhody jak píšeš, asi i kratší životnost a možnost poškození pádem. 

Tuhle mi kdosi říkal, že i vyšší teplota způsobena třením kovových mlecích kamenů může negativně působit na kvalitu kafe, ale to se mi zdá u ručního mlýnku jako pitomost. 🤣

Upraveno uživatelem Dagoberd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@eskimak myslíš něco jako na fotce? Koumal jsem tenhle mlejnek nedávno. Technologie je trochu starší, není to úplně přenosný, konzistence není optimální, ale řekl bych ideální na ranní rychlý kafe. Tohle člověka určitě  vzpruží...😁

PSX_20200820_082426.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak výběr snad dokončen

https://www.brnenskekafe.cz/cs/pakove-espresso-pristroje/350-lelit-pl41plust-espresso-kavovar-dva-darky-8009437001361.html

za ty peníze myslím, že bomba, nebo sem něco přehlídnul? Má to PID, 58mm, mosazný bojler?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím se pochlubit :))

Po 8 járech jsme na kavárně vyměnili technologii. Kávovar Victoria Arduino Adonis a mlýnek Arduino Mythos 1 jsme vyměnili asi za to nej co se aktuálně da do kavárny pořídit. (Zasvěcení viii) A to LaMarzocco Linea PBX s váhama a mlýnek Arduino Mythos 2 s gravimetrii, udržováním teploty nastavitelnymi otáčkami...

Výsledek je takový, že každou dávku (všechno vaříme na double) vážíme na vstupu do páky i na výstupu na šálku díky vestavěným váhám pod hlavama...

Nikdy bych nevěřil, že to tak muže pomoct v udržování kvality kávy....

Jo a dorazila i nová prazička, už se těším jak to po návratu z dovolené ozkouším :))


3d3f41972a067b31de91bbdede7928b5.jpg36c22b930bed9742e8502a358faa1ba2.jpg
c95e512d8a37e521dc5ed0fbe7d1311a.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na odlesku z kávovaru je část s posezenim na kavárně :) pražičku mám umístěnou v druhé kavárně kousek od této, kde je focen Kávovar :) ale pražič je na té poslední fotce :) ono tyhle pražičky, co praží vháněním horkého vzduchu moc jako pražičky nevypadaji... výhodou ale je mnohem konzistnetnejsi kvalita a chuť pražení, oddělování slupek atd...


To je ta, co je vidět v odlesku na foto č. 2?




Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co za "píčovinky" ještě potřebuju ke kávovaru?

Tamper nebo spíš distributor s nastavením hloubky? https://www.gourmetkava.cz/cs/kavovary/distributor-kaffia-58mm-780p

Co dál? Stojan na tampování, jinou misku, váhu, konvičku na mlíko, ...?

díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moty, distributor ok, hodně pomůže. Tamper station takovou, se kterou se Ti bude dobře dělat, a udrzis rovinu. Což je dost závislé od toho, jak šikovné držíš tamper ..... Pak taky odklepavacku na puky. A hlavně měkkou vodu 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vidíš, odklepávačku bych zrovna neřešil, ale když to budu schraňovat na zahradu, tak asi dobrý.

U nás je voda šíleně tvrdá, takže už přes 5 let máme úpravnu vody se změkčením

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odklep je příjemná věc, i když to nikam neskladuješ. Prostě elegantně dostaneš puk z misky ven. Jo, a my to na zahradu sypem taky

Jak to sypes? Rozhodit po trávníku nebo do kompostu?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...